Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Bu Yıl Binlerce Feijoa Fidanı Hediye Ettik

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Türkiye'nin her yerinde binlerce fidan hediyelerimize devam ettik.

Sosyal sorumluluk kapsamında dağıttığımız bu fidanlar hem gelecek nesillere birer miras, hemde fidanı yetiştirene lezzetli meyveler olacak.

 

Bu yıl ki hediyemiz Feijoa Fidanı oldu.

Çok lezzetli meyveleri 1 yıl sonra verecektir.



 

Feijoa Fidanı Nasıl Yetiştirilir?


Saksıda Bakım İçin;

İklim özellikleri bakımından soğuktan korunması gereken feijoa bitkisi iç mekan, teras ve balkon gibi alanlarda da bakımı yapılabilen bir bitkidir. İlk aşamada 6 litrelik saksılar içerisinde organik maddece zengin, su tutma kapasitesi yüksek ve geçirgen bir toprak kullanılmalıdır. Sonra ki dönemlerde 2 yılda bir bitki gelişimi de göz önüne alınarak saksı değişikliği sağlanmalıdır. Saksı değişiminde kullanılacak toprak yine aynı özelliklerde olmalıdır. 

Bitki su ihtiyacı normal düzeydedir. Özellikle hava sıcaklıklarının yüksek olduğu yaz aylarında bitki iki günde bir kez mutlaka sulanmalıdır. Topraktan sulama ideal sulama yöntemidir. Kış ayları gibi su ihtiyacının daha az olduğu dönemlerde bitki haftada 2 kez sulanmalıdır.
Bitki gelişiminin daha sağlıklı olabilmesi için besin ihtiyaçlarının karşılanması gerekmektedir. Feijoa bitkisi için sıvı solucan gübresi kullanımı sağlanabilmektedir. 2 ayda 1 kez uygulama yapılarak bitki gelişimi desteklenebilir.



Bahçede Bakım İçin;

Güneşli yada yarı gölge alanlarda bakımı yapılabilen bir bitkidir. Dikim yapılacak alan seçilirken bu koşullar göz önünde bulundurulmalıdır.
Bahçe tesisinde bitkiler 4x3 metre aralık ve mesafe ile dikilirler. Dikim aşamasında bitki kabının en az 4 katı büyüklüğünde bir çukur açılır ve çıkan toprak 1 kürek işlenmiş keçi gübresi ile harmanlanarak besin değeri yüksek bir toprak haline getirilir. Toprağın yarısı çukura doldurulur ve bitki çukur ortasına yerleştirilir. Kalan toprak bitkinin etrafına dağıtılır ve kök sisteminin hava almaması için toprak bastırılır. Sonrasında bitkiye can suyu verilerek dikim işlemi tamamlanır.
Yaz aylarında özellikle dikimin yeni yapıldığı yıllarda bitki iki günde bir sulanmalıdır. Sonra ki dönemlerde yine çok sıcak havalarda bu sulama sıklığı uygulanabilmektedir. Hava şartlarının daha ılıman olduğu zamanlarda 3-4 günde bir kez, kış aylarında ise toprak kuruluğuna göre sulama yapılmalıdır.
Bitki gelişimini desteklemek için bitkiye sıvı solucan gübresi yada kompoze gübre takviyesi sağlanmalıdır.

Kaçırılmayacak Fırsatları İnceleyin


Teşekkürler
fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon