Toprak ve Besin İsteği:Kanaatkardır. Kireçli ve ağır killi topraklarda yetiştirmeye uygundur.
Donlara Duyarlılık:Az duyarlıdır. Donlara dayanıklılığı ile diğer akçaağaçlardan ayrılır.
Sıcaklık ve Nem İsteği:İkİİm İsteği değişken olup soğuk iklim şartlarına dayanıklıdır. Çok kurak ve sıcak iklimleri sevmez fakat
bir ölçüde dayanır.
Tohum Özellikleri:Tohumlar kırmızımtırak esmer renkte, basık elipsoit olup iç ve dış yüzü çıplaktır.
Tepe Şekli:Yuvarlak bir tepe yapar. Tepe çapı 6-10 m.dir.
Budama:Vejetasyon dönemi dışında budanabilir.
Büyüme ve Boylanma:Gençlikte hızlı büyür. Sonraları büyüme yavaşlar. Maksimum 20-30 m. boy yapar.
Kök Yapısı:Kuvvetli kalp kök sistemi geliştirir.
Işık İsteği:Işık-yarıgölge ağacıdır.
Meyve ve Çiçek:Meyve kanatlı olup 3-5 cm. büyüklüğünde ve kanatlar arası açı 130-170° dir. Meyve karpelleri arsındaki açısı çok geniştir. Yaprağın her iki yüzü çıplak,alt yüzü parlak ve yapraklar karşılıklı diziliştedir. Yaprak sapı kırıldığında süt kıvamında bir sıvı akar.
Yaprak ve Sürgün:10-18 cm. büyüklüğünde olan yaprakları, beş sivri loplu ve her lop da sivri uçlu bir-çok tali lopçuklara ayrılmıştır. Sonbahar renklenmesi açık sarı ya da kırmızıdır. Yaprak kenarlarının dişsiz oluşu ile A. trautvetteriden ayrılır. Yapraklar karşılıklı dizilişte, her iki yüzü de çıplak ve alt yüzü parlaktır. Yaprak sapı kırıldığında süt çıkar.
Üretim Şekli:Tohum ile üretilir. Tohumlar toplanır toplanmaz hemen ekilir veya kuru ve serin yerde saklanarak ya da katlamaya alınarak erken İlkbaharda ekilir.
Paketleme ve Taşıma
Önemli NotHer ne kadar tüm önlemler alınsa da, bitkilerin canlı organizmalar olduğunu unutmamak önemlidir. Taşıma sırasında oluşabilecek ufak tefek sorunlar, bitkinin genel sağlığını olumsuz etkilemez. Fidanlar, dikildikten sonra uygun bakım koşulları sağlandığında kısa sürede toparlanacak ve sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam edecektir. Bu nedenle, bitkinin sağlığına dair herhangi bir endişe duymanıza gerek yoktur.