Glayörler en tanınmış soğanlı bitkilerdendir. Park ve bahçelerin vazgeçilmez çiçek türlerindendir. Bir parça güneş gören toprağınız varsa bu gösterişli çiçeği kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.
Glayör çiçeği yassı soğanlı, kılıç gibi yassı ve sivri yapraklı çok uzun ömürlü otsu bitki türlerindendir. Yukarı kısmında çiçeklerin yer aldığı sapın yüksekliği 80 – 150 cm civarındadır. Çiçekleri sapın üstünde bir yanda dizili öbekler halinde bulunur. Huni yada boru biçiminde olan çiçek çevresi de çok gösterişlidir.
Çiçeklenme dönemini uzatmak için soğanlarını Mart ile Nisan ortasına kadar 10 – 15 cm mesafeyle, 10 – 12 cm derinliğe dikim yapılır. Park ve bahçe alanlarında bir metrekare alana yaklaşık 70 – 80 adet glayör kullanılmaktadır.
Yetiştirilmesi için kumlu toprak gayet uygundur. Komposto, yaprak çürüğü veya torfça zengin olan hemen her toprakta yetişir. Buna 15.15.15 suni gübre 10 m sıraya 100 gr şeklinde ilaveten uygulanabilir.
Yanmış çiftlik (ahır) gübresi kullanılmaz. Aksi takdirde soğanda çürümeler olur.
Serada kesme çiçek yetiştiriciliğinde; aralık ayından itirabaren seraya dikim yapılır.
Çiçeklerin tamamen solup geçmesinden dört ile altı hafta sonra yada ilk kırağıdan sonra soğanların topraktan çıkartılması gereklidir.
Yaz boyunca düzeli olarak sulanmalıdır. İklim aşırı soğuk değil ve yeri iyi drenajlı ise soğanlarını topraktan çıkartmaya gerek yoktur. Bulunduğu yerde sürekli yavrulayarak çoğalır.
- Sertifikalı Meyve Fidanları
- Sertifikalı-Açık Kök Meyve Fidanları
- Dış Mekan Süs Bitkileri
- İç Mekan - Salon Bitkileri
- Tohumlar ve Fideler
- Sebze Tohumu Çeşitleri
- Gübre-Torf-Toprak-Harç
- İthal Süs Bitkisi Fideleri
- Tıbbi ve Aromatik Bitkiler
- Bahçe Peyzaj ihtiyaçları
- 5 Yaşında Meyve Fidanları
- Saksı
- Hediyelik Çiçek Tasarımı
- Fırsat Ürünleri
- Yeni Trendler
- Paket Fidan Kampanyası
- Toptan Fidanlar
- Bitkisel Ürünler
- Bitki Koruma-Zirai İlaçlar
- Bitki Veri Bankası
Tohumlarım çiçek açtı görmenizi çok isterdim