Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Yaban Mersini Fidanı Vaccinium corymbosum Likapa, 10 Adet

Tatlı, Aromalı, Sert, Orta İri
%19 İndirim 3599,00 ₺ 2 900,00 ₺
  • Blueberry olarak da bilinen likapa saksıda yetiştirilebilir bir meyve fidanıdır.
  • Çalı formludur ve yaprak dökmeyen bir bitkidir.
  • pH'sı düşük toprak karışımında sulama suyu ile bakımı yapılır.
  • Meyveleri yuvarlak ve küçük, meyve rengi koyu mavi-mor renktedir.
  • DARROW, TORO, ELLIOT, PATRIOT, BRIGITTA, DENİSE BLUE, BLUE GOLD, BLUECROP, JUBİLEE VE NELSON çeşitleri mevcuttur. Hernhangi 10 adet gönderilmektedir.
Kategori: Toptan Fidanlar
  • SKU: 9999
  • Barkod: TF 20120524
  • Stok:FI1049 Adet

1. Sıcaklık:

Don olayı olmayan en az 160 günlük yetiştirme periyodu ister. Gelişmesi için 2000 gün derece sıcaklık ister. Soğuklama süresi 650-850 saat arasındadır

2. Soğuklara Dayanım:

Gözler -26.3 ila -29.1 dereceye kadar,  gövde -26.3 ila -29.1 dereceye kadar ,  çiçekler -26.3 ila -29.1 dereceye kadar dayanıklıdır.

3. Gün Uzunluğu:

Uzun günler bitkideki negatif gelişmeyi teşvik ederken yaz sonları ile sonbahar aylarındaki kısa günler meyve tomurcuğu gelişimini arttırır.

4. Toprak Koşulları:

Yaban mersini organik maddece zengin ve asitli toprakları sever. Yetiştiricilik için doğal yaşam alanları veya buralara yakın yerler tercih edilmelidir.

Yaban mersini, saçak kök miktarı çok fazla olan yüzlek kök yapısına sahip bir bitkidir. Toprak tipine bağlı olarak kökleri 1 metre derine inebilmektedir. Asıl görev yapan kökler toprak tabakasının üstten 25-30 cm’lik kısmında yer alır.

Yaban mersini fidanlarının dikiminden en az 6 ay önce bahçe toprağı tahlil ettirilmeli ve pH’nın ayarlanması için gerekiyorsa 6 ay önceden kükürt uygulaması yapılmalıdır. Toprak pH’sı 5.5’in üzerinde ise kükürt uygulaması yapılarak toprak asitliği değiştirilebilir. Kükürt uygulaması ile kireçli toprakları yaban mersini yetiştiriciliğine uygun hale getirmek mümkün değildir. Dikim yapılacak toprağın pH değeri 3.7’den aşağıda ise bu durumda kireçleme tavsiye edilebilir. Yüksek boylu çalı formundaki yaban mersinileri için en uygun pH değeri 4.0-5.2 arasındadır ve optimum pH değeri  4.5’tir. Yaban mersini bahçesindeki toprağın pH değerinin yüksek olduğu durumlarda demir ve çinko eksikliği ortaya çıkar ve bu olay, yeni gelişen organları etkileyerek bitkinin gücünün kaybolmasına sebep olur.

GENEL BİLGİLER LİKAPA 

Kuzey Anadoluda 2700 m yüksekliklere kadar yetismektedir. Sürekli islak çayirlarda, çam ormanlari bosluklarinda gölge yerlerde, batakliklarda toplu halde görülür.

Gövdesi yesil, köseli ve çok dallidir. Yapraklar yumurta seklinde ve kenarlari dislidir. Mayis - temmuz arasi yesilimsi ve üzerleri soluk kirmizi renkli çizgili çiçekler açar. Olgunlasmis meyvalari bezelye iriliginde olup mavi - siyah renktedirler.

Yaban Mersini ve Ayiüzümü kisin yapraklarini döker, kirmizi meyvali ayiüzümü ise kisin yapraklarini dökmez.

Kokusu - Tadi

Taze meyvasi eksimsi tatlidir.
Kuru meyvenin tadi daha bir keskindir. Kokusu çok azdir.
Faydalari :  

Yaban Mersini, gözlere olan mikrosirkülasyonu korumak için yardim eden antosiyanidler içerir.Antosiyanidler, gözün isigi alismasina yardim eden retinal pigmenti yeniden canlandirmaya yardim edebilir. Yaban Mersini suyu, agrili idrar, idrarda kan ya da iltihap, ates, bel agrisi veya kramplarla karakterize edilen idrar yolu enfeksiyonlarini olmadan önlemeye yardim eder. Genelde bu enfeksiyonlara escherichia coli bakterisi sebep olur ve idrar yolu cidarlarina yapisir. Iste yabanmersini suyu onun endotel hücrelere yapismasini engelleyerek idrarla akip gitmesini saglayarak tedaviye yardimci olur. Yabanmersini, kuvvetli bir anti - oksidandir. Görüsü korumaya yardim edebilen az sayidaki bitkiden biridir. Yas ilerledikçe göze perde inmesi(katarakt) - görüs alaninda bulaniklik ya da kör nokta(göz bebeginin dejenerasyonu) - TV ve bilgisayarlardan dolayi göz yorgunlugu hep olabilecek hasarlardir. Gece görüsünü arttirir, bunun için gerekli olan optik mor(retinol moru) üretimini arttirir, parlak isiktan karanliga geçisteki adaptasyonu çabuklastirir, kilcal damarlari güçlendirerek kirilganliklarini engeller. Diyabetlilerde sirkülasyon problemlerine sebep olan damar hastaliklarini önleyebilir.

Yapraklar mikrop öldürücü, büzücü, idrar söktürücü ve dezenfektan olup mesane için faydalidir. Ayrica bakteri olusumunu engelleyebilir ve anti - iltihapsal özelliginin yaninda anti - kanserojen etkilere de sahiptir.
Uzun ömür - yaslanma

Yüksek miktarda polifenol ihtiva etmesi nedeniyle kuvvetli bir antioksidan olup yaslanma prosesinin ilerlemesini geciktirebilir. Bu yüzden yaban mersinini ömür uzatici bitkiler arasinda sayilmaktadir.

Yerel İsimleri" LİKAPA-YER LİKAPASI-DAL LİKAPASI-ÇELA-AYI ÜZÜMÜ ANÇERA-KASKANAKA-MERHAUK-MAHABAK-DAĞ ÜZÜMÜ MOTSVİ-MORSVİ-LİGARBA-LİFOS-ÇOBAN ÜZÜMÜ ÇALI ÇİLEĞİ-SÜPÜRGE ÇALISI-ENİR-YABANMERSİNİ-GÖĞEN 
"MAVİ ALTIN"

Mucize Meyve Süper Sağlık Meyvesi Çay ve Fındığa Göre 10-14 Kat Daha Yüksek Gelir Getirir Antioksidan Deposu Yüzyılın En Popüler ve Harika Meyvesi Üzümsü Meyvelerin Kralı Maviyemiş dik bol para kazan, maviyemiş tüket sağlıklı ol Dünyada Yaban Mersini, Blaubeeren veya Myrtıll Olarak Bilinir.

Doğu Karadeniz Bölgesindeki ormanlık alanlarda veya yaylalarda yabani olarak yetişen, ekşi, tatlı, ince meyveli, bol sulu ve mavi, siyah, pembe renkli olan bu meyve yerel halk tarafından likapa, ligarba, dal likapası, yer likapası, motsvi, merhauk, mahabak, kaskanaka, çela, ançela, çalı çileği, süpürge çalısı, ayı üzümü, çay üzümü, çoban üzüm veya göğen olarak tanınmaktadır. Günümüze kadar ormanlarda kalan, yerel halk tarafından taze meyve, reçel veya marmelat olarak tüketilen ancak ekonomik getirisi olmayan maviyemiş kültürü ikibinli yıllarda Karadeniz Bölgesin de asıl ürünler olan çay ve fındığa göre çok daha yüksek gelir getiren maviyemiş yetiştiriciliği bölgenin doğusundan batısına doğru hızla yayılmaktadır.

Son yıllarda popülaritesi artan kültür maviyemiş, ılıman iklimde yetişebilen, çok yıllık, çalı formunda ve kışın yaprağını döken üzümsü meyvedir. Fundagiller familyasındaki Vaccinium cinsine girer. Kültür bitkileri 5m boylanabilir, ancak modern bahçelerde 1.5 m'den fazla büyümesine müsaade edilmez. Yaprakları eliptik veya oval olup alt yüzeyleri ince tüylü ve kenarları düzdür. Likapa Normalde koyu yeşil olan yaprakları sonbaharda kırmızı veya sarı renk alır. Yoğun ve beyaz çiçekleri, koyu mavi meyveleri ve farklı yaprak renginden dolayı süs bitkisi olarak da kullanılabilir.Çeşitlerine göre 400-1100 saat soğuklama ister. Sürgünleri -20 ila -40°C'lere kadar dayanabilir. Çiçeklenmeden sonra 45-75 gün içerisinde olgunlaşma meydana gelir. Karşılıklı tozlanma ile meyve miktarı ve kalite artar. Arılarla tozlanır. Meyveleri 1.5 - 6 gram ağırlığında olup meyve rengi mavi-siyah, meyve kabukları yumuşak, çekirdek sayıları ise azdır. Meyvelerinin raf ömrü 7-10 gün arasındadır. Bitki başına 3-9 kg meyve verebilir. Dekara 267-333 adet bitki dikilmektedir. Dünya üzerinde "blueberry", blaubeeren" veya "myrtill" olarak tanınan maviyemiş Karadeniz Bölgesinde kuvvetli asit karakterli ve yüksek organik madde içeren çok özel alanlarda ekonomik olarak yetişebilen ve çalı formunda olan kültür bitkidir.

"Ekonomik Önemi "

Maviyemiş üretimi amacıyla bahçe tesis etmek pahalı bir yatırımdır. Ekonomik getirisi dikimden sonraki 3. veya 4. yıl başlar. Dikimde 2 yaşlı ve tüplü (saksılı) fidanlar kullanılırsa dikimden sonraki yıl ürün alınabilir. Ancak dikimi takip eden ilk iki yıl ürün alınmamalıdır. Dikimden sonraki 3. yıl dekara 100 kg, 4. yıl 400 kg ve 5.yıl 750 kg meyve verebilir. Yer, toprak şartları, sulama, bakım, rakım ve çeşide bağlı olarak dekara verim 8 tona kadar çıkabilmektedir. 


"Dikim ve Bakımı "

Yaban Mersini Dikimde 2-3 yaşlı hastalıksız ve özellikle de virüsten ari tüplü fidanlar kullanılmalıdır. Dikim erken ilkbahar veya sonbaharda yapılabilir. Toprak tahliline göre gerekli ön işlemler en az 1 yıl önceden tamamlanmalıdır. Dikim öncesi arazideki çok yıllık yabancı otlar, çalı, taş, ağaççık v.s temizlenerek arazi 50 cm derinlikten işlenmelidir. Maviyemiş fidanları sıra üzeri 1.0-1.5 m, sıralar arasında ise 1.5-3.0 m mesafede dikilebilir. El ile hasatta sıralar arasındaki mesafe en az 2.0 m., makine ile hasatta ise sıralar arası mesafe en az 3.0 m olmalıdır. Bahçe tesisinde erkenci, orta mevsim ve geççi maviyemiş çeşitleri kullanılarak, ürün uzun bir periyoda yayılabilir. Dikimde en az iki çeşide yer verilmelidir. Bir dekara 267 adet maviyemiş fidanı kullanılmaktadır (sıra üzeri 1,5 m x sıra arası 2,5 m). Tüplü fidanlar tüp yüksekliğinden biraz daha derinde olacak şekilde dikilmeli ve boş kalan yerlere ahır gübresi+toprak karışımı doldurulmalıdır. Maviyemiş kökleri çok ince olduğundan dikim sonrasında asla kuru bırakılmamalı, sulama yapılmalıdır. Dikim sırasında kimyasal gübre kullanılmaz. Dikim sonrası bitkilerin etrafına 10-15 cm kalınlığında malç serilmelidir. Bu amaçla odun talaşı, odun yongaları, kabuklar, çam iğneleri, sap-saman ve kompostlanmış yapraklar kullanılabilir. Dikimden 3-4 hafta sonra bitki başına 14-18 g. saf azot olacak şekilde Amonyum sülfat veya kompoze gübreden (10.10.10) bitki başına 140-180 gram verilebilir. Maviyemiş yüzlek köklü olduğu için kök bölgesi sürekli nemli tutulmalıdır ancak su ile boğulmuş alanlarda yetişemez. Böyle alanlarda yükseltilmiş masuralara dikim yapılmalıdır. Dikimden sonra yağmur durumuna göre haftada en az iki kez sulama yapılmalı, boğaz doldurma, çanak açma, yabancı ot kontrolü ve malçlanmaya devam edilmelidir.

Maviyemişte budama son derece önemlidir. Budama dikim ile başlar ve her yıl ilkbahar öncesi gözler uyanmadan tekrarlanır. Maviyemişlerde yeni sürgün elde etmek ve bol meyve temini için budama mutlaka yapılmalıdır. Budamanın temeli meyve vermeyen sürgünlerin çıkarılması, kurumuş, soğuktan zarar görmüş veya cılız kalmış sürgünlerle 5 yaşın üzerindeki yaşlı, çalılaşmış, verimsiz sürgünler ve sıkışıklığa sebep olan sürgünlerin çıkarılmasına dayanır. Dikim sonrası 4. yıldan itibaren sürgünlerde seyreltme yapılmalıdır. Ayrıca, yeni sürgünlerdeki gelişmeyi artırmak, iri meyve üretimini teşvik etmek, aşırı meyve yükünü engellemek, bitkiyi uygun boy ve şekilde tutmak amacıyla budama yapılmalıdır. Budama dinlenme dönemi olan sonbahar veya ilkbahar öncesi yapılır. Sulama, yabancı ot kontrolü, varsa hastalık ve zararlılar ile mücadele ve gerektiğinde malçlama yapılarak meyve kalitesi artırılmalıdır.

"Hasat ve Pazarlama "

Yaban Mersini gerek bitki gerekse meyve olarak piyasada aranan birçok özelliğe sahiptir. Çekirdeklerinin küçüklüğü, dikim ve bakımının kolay oluşu, 35-40 yıllık ekonomik ömrü ve diğer üzümsü meyvelere göre raf ömrünün nispeten uzun olması bunlar arasında sayılabilir. Meyve özellikleri sayesinde mekanik olarak kolayca hasat edilebilir ve kısa sürede tüketiciye ulaştırılabilir. Meyveleri salkım şeklinde oluşur ancak hasatta olgunlaşan taneler tek tek toplanır. Meyve hasadı 4-6 hafta sürebilir. Salkımda olgunlaşma dipten uca doğru devam eder. Hasat edilen meyvelerde ön soğutma ile sıcaklık 10ºC'ye düşürülmelidir. Taze olarak tüketilecek meyveler el ile, sanayilik olanlar makine ile hasat edilebilir. Taze tüketilecek olan Yaban Mersini meyveleri doğrudan 250 veya 500 gramlık şeffaf ve delikli kutulara (şale kutu) doldurulmaktadır. Taze maviyemişlerde sert, dolgun, kuru, dış yüzeyi düzgün ve gümüş gibi parlak pus tabakası olan meyveler tercih edilir. Yaprak ve sap içermemelidir. Maviyemiş meyveleri pembe iken toplansalar da olgunlaşmaya devam ederler. Ancak tam olgunlaşmadan toplanan meyvelerin kaliteleri daha düşüktür. Olgunlaşma periyodu boyunca haftada en az bir kez hasat yapılmalıdır. Tam olgunlaşmış, sağlam ve nemsiz olan meyveler -0.5°C ile 0°C'lik sıcaklık ile %90-95 nispi neme sahip soğuk hava depolarında herhangi bir kalite kaybına uğramadan 1 ay muhafaza edilebilir. İşlenecek olan maviyemişler -18°C'de hızlı dondurma ile şoklanmalı ve -23ºC'de saklanmalıdırlar. Dondurulmuş maviyemişler soğuk zinciri ile satışa sunulabilir, sanayide işlenebilir veya uzun yıllar muhafaza edilebilir. Yaban Mersini pazarlama doğrudan çiftlikten, kendi ürününü kendin topla metodu ile, yol kenarlarında, yerel marketlerde veya turistik tesislerde satılabileceği gibi toptan veya ikincil ürünlere yani püre, reçel, marmelat, şekerleme, pasta, meyve suyu v.b. Gibi ürünlere işlenerek de satılabilir. Maviyemişleri Haziran-Temmuz-Ağustos dönemlerinde taze olarak piyasada bulmak mümkündür. Diğer dönemlerde ise dondurulmuş, meyve suyu, kurutulmuş veya konservesi temin edilebilir.

 
LİKAPA YETİŞTİRİCİLİĞİ :
Toprak:  Likapa (Yaban mersini) organik maddece zengin ve asitli toprakları sever. Yetiştiricilik için doğal yaşam alanları veya buralara yakın yerler tercih edilmelidir.
Likapa, saçak kök miktarı çok fazla olan yüzlek kök yapısına sahip bir bitkidir. Toprak tipine bağlı olarak kökleri 1 metre derine inebilmektedir. Asıl görev yapan kökler toprak tabakasının üstten 25-30 cm’lik kısmında yer alır.
Likapa fidanlarının dikiminden en az 6 ay önce bahçe toprağı tahlil ettirilmeli ve pH’nın ayarlanması için gerekiyorsa 6 ay önceden kükürt uygulaması yapılmalıdır. Toprak pH’sı 5.5’in üzerinde ise kükürt uygulaması yapılarak toprak asitliği değiştirilebilir. Kükürt uygulaması ile kireçli toprakları yaban mersini yetiştiriciliğine uygun hale getirmek mümkün değildir. Dikim yapılacak toprağın pH değeri 3.7’den aşağıda ise bu durumda kireçleme tavsiye edilebilir. Yüksek boylu çalı formundaki likapalar için en uygun pH değeri 4.0-5.2 arasındadır ve optimum pH değeri 4.5’tir. Yaban mersini bahçesindeki toprağın pH değerinin yüksek olduğu durumlarda demir ve çinko eksikliği ortaya çıkar ve bu olay, yeni gelişen organları etkileyerek bitkinin gücünün kaybolmasına sebep olur.
Dikim, Aralık ve Mesafeler: Bölgede kış soğukları ile muhtemelen don olaylarına bağlı olarak dikim ilkbaharda yapılabilir. Fidanlar fidanlıktaki veya saksıdaki derinlikleri kadar derine dikilmelidir. Derin dikim yapılmamalıdır. Dikim sonrası sıra boyunca 60-120 cm genişliğinde ve 15-20 cm kalınlığında maçlama yapılmalıdır. Likapa yetiştiriciliği yapılan ülkelerde dikim mesafesi sıra üzerinde 100 – 150 cm, sıralar arasında ise 2000 – 2500 cm olup,bu aralık ve mesafeler 200 ile 300 cm’ye kadar çıkarılabilmektedir. Likapa yetiştirilicinde likapa sıraları arasındaki mesafe 200 cm’den daha az olmamalıdır. Bu mesafe hasat sırasında işçilerin rahat çalışabilmesi için gereklidir.
Karadeniz bölgemizde ekilebilir toprak alanlarının az olmasından dolayı likapa fidanlarının sıra üzerine 125 cm ile 150 cm arasında sıra aralarının 200 cm olarak oluşturulması önerilmektedir.Ekilmesi gereken fide sayısı tarla yapısına ve tarlada setlerin oluşma durumuna göre değişiklik göstermekte olup,bu sayı minimum 250 adet Maksimum 350 adet arasında değişiklik göstermektedir.
Gübreleme: Likapa yetiştiriciliğinden beklenen sonucu almak için sıkça fakat azar azar gübreleme yapılmalıdır. Likapa bitkisi aşırı gübrelemeden zarar görür, hatta ölebilir. Bu konuda en ideali, başlangıçta azar azar gübre vermek ve yetiştiricilikte tecrübe sahibi oldukça kullanılan gübre tipi ile toprak yapısına bağlı olarak gübre miktarını artırmaktır. Yaban mersini, kolay çözünen ve sıvı gübrelere karşı son derece hassastır. Gübreler, bitkinin kök bölgesinde belli bir noktaya yoğunlaşacak şekilde verilmemelidir. Azotu nitrat şeklinde içeren gübreler Yaban Mersinine asla verilmemelidir. Üre, kükürtle kaplanmış üre ve amonyum sülfat uygun olan gübrelerdir.

Yaban Mersini Fidanı
 Likapa, Maviyemiş gibi isimlerle de bilinen son yıllarda üzümsü meyveler grubunda çok fazla tercih edilen yaban mersini fidanına, balkonunuzda veya bahçenizde internet adresimizden alacağınız yaban mersini fidanıyla sahip olabilirsiniz.                              
Türkiye de uygun ortam ve koşulu sağladığınızda hemen hemen her yerinde yetiştiriciliğini yapabileceğiniz yaban mersini fidanının en çok Karadeniz, Doğu Anadolu ve Uludağ gibi bölgelerde yoğun bir yetiştiriciliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz.
İnternet adresimiz aracılığıyla en uygun fiyattan yaban mersini fidanı siparişinizi verebilirsiniz.
 
Yaban Mersini Ne Zaman Dikilir?
Tüplü yaban mersini fidanlarınızın her mevsimde dikimini gerçekleştirebilirsiniz. Açık köklü fidanınız için ise kasım ayından başlayarak nisan ayına kadar dikiminizi gerçekleştirmenizi öneririz. Don olaylarına bağlı olarak ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde dikimi uygundur.
 
Satışını Yaptığımız Yaban Mersini Fidanları Hakkında Bazı Bilgiler
Yaban mersini fidanı için geçerli yaş ve diğer önemli bilgileri satılan ürün içeriğinde yazmaktadır.
Sertifikalı yaban mersini fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
Fidanlarımız için dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır formdadırlar. Dilediğiniz zaman dikimini gerçekleştirebilirsiniz.
 
Fidanların Muhafazası Nasıl Yapılmalı?
Fidan kökleri nemli tutularak muhafaza edilmelidir. Planladığınız takvim içerisinde dikim işlemini gerçekleştiremediyseniz saksı da fidanlarınızı sulamaya devam etmelisiniz. Eğer elinizde ki fidanlar açık köklü ise köklerinin hava almaması için tamamen toprağa gömülmesi gerekir.
 
Dikim İşlemi Nasıl Yapılmalı?
Yaban mersini fidanlarınızın sıralar arası mesafesini işaretleyin ve aşı noktası toprağın üzerinde kalacak şekilde bir çukur açın. Düzgün bir dikim işlemi için dikim tahtası kullanmayı unutmayın. Açacağınız çukur için ortalama rakam vermek gerekirse 70-80 santimetre derinlik yeterli olabilir. Muhafazası olan poşet veya saksıdan toprağını dağıtmadan çıkarmaya gayret edin. Çukurun dibine topraklı ahır gübresi koyun. Yaban mersini fidanı aşı noktası toprağın biraz üzerinde kalacak şekilde toprağı sıkıştırarak kapatmalısınız. Son olarak can suyunu vererek dikiminizi gerçekleştirin.
 
Can Suyu Nasıl Verilir?
10-15 litre arasında can suyuna ihtiyacı olmaktadır. Yaban mersini fidanı toprağının bir kısmını kapattıktan sonra 5 - 10 litre arasında can suyu dökülür. Toprağı tamamen kapattıktan sonra kalan can suyu dökülerek dikim işlemini tamamlanır.
 
Dikim İşlemi Sonrasında Ne Yapmalı?
Yukarıda bahsedildiği şekilde yaban mersini fidanı dikim işlemi tamamlandıktan sonra malçlama yapmalısınız.
 
Dikim Mesafesi Ne Kadar Olmalı?
Yaban mersini fidanları  dikim aralığının 120-150 cm, doğru sıralar arası mesafenin ise 250-300 cm olacak şekilde dikimini gerçekleştirmelisiniz.
 
Yaban Mersini Fidanı Ne Zaman Meyve Verir?
Yaban mersini fidanlarımız 3 yaşından itibaren meyve verirler. Satın aldığınız meyve fidanlarımızın hepsi 2 ila 5 yaş arasındadır. Fidan dikimi kurallarına uygun şekilde yapıldığı taktirde yeterli besini de almışsa 2 yaşında ki fidanlar dikiminizden bir yaz sonra tadımlık olarak meyvesini verecektir.
 
Evde Yaban Mersini Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?
Yaban mersini fidanı evinizde, balkonunuzda veya bahçenizde yetiştirebileceğiniz bir meyvedir. Geniş drenaj delikleri olan bir saksıda kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Toprağını nemli tutmaya özen gösterin ve fidanınızın bolca ışık aldığından emin olun.
 
Hangi İklimlerde Yetiştiriciliği Yapılır?
Yaban mersini ılıman iklimi seven bir meyvedir. Kışları serin bölgelerden hoşlanan yazın ise ilkbahar donlarının olmadığı yerlerde yetiştiriciliği yapılan yaban mersini sonbahar ve ilkbahar aylarına da çok iyi uyum sağlar. Güneş ışınlarını çok sevdiğinden hızlı büyümesi açısından güneşi iyi alan bir yerde büyütülmesi gerekir. Genel olarak yaban mersini fidanları -28 derecelere kadar dayanabilmektedir.
 
Sonuç Olarak
Günümüzde kişisel bakım ve kozmetik sayfalarında da, sağlığa faydaları hakkında bu ağaç son dönemlerde popüler kategoriler içerisinde yer almaktadır. İçeriğinde barındırdığı yüksek vitamin içeriği insanların bu meyve hakkında detaylı bilgiler aradığı popüler sayfalar haline gelmiştir.
Sipariş verilmesi durumunda tüplü fidanların gönderimi aynı gün yapılmaktadır. Bahçe ve arazileriniz için muhteşem tercihtir.
 
Meyve Fidanlarında Hangi Kategoriler Popüler
Genellikle yetiştiricilik yapılacak iklime göre popüler fidan ürünü değişkenlik gösteriyor. Kurumsal olarak hizmet veren adresimizde her iklim için popüler kategoriler ve popüler fidanlara ulaşabilirsiniz. Yukarıda yer alan arama bölümünü kullanarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
 
Satış İşlemi ve Sonrası
Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kargo firmaları pandemi dönemi içerisinde aynı gün kargo yapılsa bile nadiren de olsa gecikmeler yaşanabilmektedir. Aşılı fidanlarımız yüksek bir hızla özel olarak hazırlanır. Hızlı kargo ile aynı gün size ulaştırılır.
Dilerseniz dikim ve diğer ürünler hakkında bilgi sahibi olmak için popüler fidanlarımıza göz atabilirsiniz. Aynı gün kargo kategoriler içerisinde yer almaz. Sizler sepete eklediğiniz her ürün hızlı bir şekilde satış işlemi sonrası gönderilir.

Müşteri soruları ve cevapları

17-01-2013

kaç adet fiyatı belirtmemişsiniz?

Müşteri değerlendirmeleri

5 Üzerinden | 5,00 Ortalama
5 Yıldız
100,00 %
4 Yıldız
0,00 %
3 Yıldız
0,00 %
2 Yıldız
0,00 %
1 Yıldız
0,00 %

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon