Sepet Sayfası

Mabet Ağacı Ginkgo biloba 20 cm Saksıda

₺ 480₺ 349
1
Image
Image
Image
Image

Mabet Ağacı Ginkgo biloba 20 cm Saksıda

2 Değerlendirme
Sana Özel Teklif: Salkım Söğüt Fidanlarında Kampanya
Bahçenize zarafet katacak 80-100 cm boyundaki Salix babylonica Salkım Söğüt Fidanları şimdi siyah saksıda, indirimli fiyatına ek %5 indirimle! Bu özel fırsatı kaçırmayın, stoklarla sınırlıdır.
Toplam Fiyat
%27
₺ 349
%27
₺ 480₺ 349
Kazancım ₺ 131
Hızlı Kargo
2000 TL Üzeri ÜCRETSIZ Kargo
1
  • Mabet ağacı (Ginkgo biloba), 20-35 metre arasında yüksekliğe varan ,orta ile geniş arası boyutlarda yaprak döken ağaçlardır.
  • Zirveleri çoğu kez köşeli, yaprakları uzun ve dağınıktır.
  •  Kökleri genelde derine iner ve rüzgar ve karın sebebiyet verebileceği hasarlara karşı dayanıklıdırlar.
  • Ağaç yaşlandıkça tepe kısmı genişler.
  • Sonbaharda yapraklar parlak sarı renge döner ve hemen sonra (1-15 gün arasında) dökülürler. 
  • Ginkgo bitkisi fizyolojik yapısı dolayısı ile kış aylarında yapraklarının tamamını dökmektedir. İlkbahar yaz aylarında yeniden filizlenip yeşermektedir.
  • Ginkgo fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
  • Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler.
  • Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir.
  • Etiketli  bitkilerdir.
  • Dikey taşımacılığa uygun özel kutusunda gönderilir.
  • Sonbahar-kış aylarında fizyolojik yapıları dolayısıyla bitkiler az yapraklı veya yapraksız gönderilmektedir.
SKU: FI2342
Barkod: 100122
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN YETİŞTİRİCİLİĞİ
 
Dünyada olduğu gibi Türkiyede de çok sayıda tıbbi bitki değişik amaçlarla kullanılmaktadır. Bu bitkilerin bir kısmı halk arasında asırlardan beri kullanıla gelmiş bitkilerdir. Bu bitkilerin kullanım alanları oldukça geniştir. Tıbbi bitkilerin kullanım alanlarını; başta baharat olmak üzere ilaç sanayi, meşrubat, parfüm, kozmetik endüstrisi, diş macunu, çiklet, sabun, şekerleme yapımında, şifalı ve dinlendirici çay imalatı şeklinde sınıflandırmak mümkündür.
Son yıllarda tıbbi bitkilerin öneminin artmasının diğer bir nedeni de hastalık yapan mikroorganizmaların sentetik maddelere dayanıklı yeni ırklar geliştirmesidir. Tıbbi bitkilerden yapılan preparatlar çok yönlü etkiye sahip olduklarından yeni ırklara karşı etkili bulunmaktadır. Bu nedenle, tekrar bitkisel preparatlara dönülmeye başlanmıştır.
İç ve dış piyasada değerlendirilen bitki türlerinin önemli bir kısmı genellikle floradan (doğadaki bitki varlığı) toplanmaktadır. Ancak son zamanlarda, bu bitkilerin tarımına olan ilgide artış olmuştur. Ayrıca, bazı türlerin evlerde saksıda yetiştirilmesine, hobi bahçelerinde ve peyzaj alanlarında da yer verilmesine başlanmıştır.
Tarihle ilgili erişilebilen yazılı kaynaklarda ilk insanların çeşitli hastalıkların tedavisi için bitkilerden yararlandıkları belirtilmektedir. Elbette bu kullanım biçimi etken madde olan sekonder üründen çok, bitkinin kendisine veya değişik yollarla elde edilen özütlerine
dayanmaktadır. Bugün bile dünya nüfusunun çoğunluğu için bitkiler ilaçların hammaddesi olarak değerlendirilmektedir.
 
 
Hastalıklar ve bunların tedavileri üzerine gerçek ve bilimsel bilgiye sahip olmayan antik dönem insanları ellerindeki imkanlar ve üretebildikleri teorileri ile bu sorunlara çözüm bulmaya çalışmışlardır. Çok eski çağlarda tıp, modern dünyada olduğu gibi kesin ve katı
sınırları olmayan bir meslekti. Sürekli artan arkeolojik bulgular gün ışığına çıktıkça, özellikle Roma dönemine ait tıbbi araçlar, tapınaklardaki adak materyalleri, ilaç tarifleri, duvar resimleri ve diğerleri bu dönemin tıbbına ait daha belirgin bir resim ortaya çıkarmaktadır. Ancak yine de antik tıp literatürü ile arkeolojik bulgular arasındaki mesafenin kapanması zor gözükmektedir. Bitkiler insanların hayatı için vazgeçilmez canlılardır. Besin, yakacak ve giyecek elde etmede insanlar bitkilerden büyük ölçüde yararlanmışlardır. Bitkilerin, hastalıkların tedavisi amacıyla kullanımlarının nasıl başladığı tam olarak bilinmese de, binlerce yıl boyunca biriken deneyimlerin giderek bir halk tıbbına dönüşmüş olduğu kesindir.
Doğanın her zaman kendi dili vardır ve insanlarla bu dil aracılığıyla konuşur. Mevsimler, gece gündüz döngüsü, gelgit olayları bu dilin sadece birkaç hecesidir. insan bunu okumaya nezaman başladı bilinmez ama doğa hep insana fısıldamaya devam etmiştir. Ancak insan, bu dili sezgisi ve zekasıyla çözebildiği ölçüde doğadan şifa bulacaktır.
Eski uygarlıkların deneyimlerinden köken alan çağımız eczacılığının temelleri yüzyıllar boyuolgunlaşmış ve modern bilim ve teknolojinin geliştirilmesi ile günümüzdeki şeklini almıştır.Fakat geçmişte olduğu gibi bugün de bu tür doğal kaynakların kullanımına devam
edilmektedir. Doğanın sunduğu bu şifa kaynakları, insanoğlu onları yok etmediği sürece hizmet etmeye devam edecektir.
 
 
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN KULLANILIŞ BİÇİMLERİ
Tıbbi ve aromatik bitkilerin kullanılan kısımları; yaprak, çiçek, tohum, kök, kabuk vb. gibi organlardır ve bunların, içlerindeki etkili bileşikler nedeniyle hastalıkları tedavi ettikleri ispatlanmıştır. Bu etkili bileşiklerin miktarları bitkilerin belirli devrelerinde en yüksek düzeye erişmektedir. Her bir bitkide içindeki etkin maddenin en yüksek olduğu bir dönem vardır ve araştırmalar bitkilerin özel bir toplanma zaman bulunduğunu göstermektedir. Toplanan bitkilerin bozulmasını önlemek için uygun şartlarda kurutulması gereklidir. Kurutulmuş bitki kısımlarının tedavi etkisinin süresi genellikle bir yıl kadardır, uygun şartlarda saklanırsa bu süre uzayabilir.
Toplama
Genelde elle toplama yapılmakla birlikte, tarımını yapan ülkelerde özel tarım ekipmanlarıyla toplama işlemi yapılmaktadır. Toplama zamanları bitkinin toplanacak kısmına göre değişmektedir.
Buna göre;
Yapraklar: Bitki çiçek açtığı zaman,
Çiçekler: Tamamen açılmadan evvel yada tomurcuk halinde,
Toprak altı kısımlar: Bitkinin toprak üstü kısımları kuruduktan sonra,
Kabuklar: Bitki yapraklarını döktükten sonra,
Meyve ve tohumlar: Özel kayıtlar yoksa olgunlaştıktan sonra toplanmalıdır.
Yaprak, çiçek ve otlar hiçbir zaman yağmurlu bir günde veya üzerinde çiğ veya nem varken toplanmamalıdır. Kabuklar ise yağmurlu günden sonra toplanmalıdır.
Kurutma
Taze materyal çok kısa zamanda bozulur. Bu sebeple en kısa zamanda kurutma işlemi yapılmalıdır. Kurutma esnasında, materyal içeriğindeki nemin %75’ini kaybeder. Kurutma için seçilecek yol, kurutulacak materyalin cinsine ve taşıdığı etkin maddelerin durumuna göre belirlenir. Ancak, enzimlerin en etkili olduğu ısının 35-50 ºC arasında bulunduğunu göz önüne alınarak, kurutma esnasında materyalin bu ısıda çok kısa bir süre kalmasına özellikle dikkat edilmelidir. Kurutma bu derecenin altına veya üstüne çıkılmadan yapılmalı ve özellikle açık havada ve gölgede yapılan kurutma tercih edilmelidir.
Güneşte kurutma: Yeşil bitki kısımları için bu yöntem kullanılabilir, ancak çiçek için uygun değildir. Çünkü güneş çiçeklerin rengini soldurur. Etkin maddelerin azalmasına neden olur.
Gölgede kurutma: Yeşil bitki ksımları üzeri kapalı ve yanları açık çardak, sundurma veya hangarlar içinde kurutulması yöntemidir ve malzemenin doğrudan güneşle temas etmeden açık havada kurutulması esasına dayanır. Malzeme demetler halinde asılır veya çok ince bir tabaka halinde yere veya kurutma rafları üzerine serilir. Küflenmeyi önlemek ve kurutmayı hızlandırmak için ise sık sık alt üst edilir.
Cam mekan içinde kurutma: Kurutma ısısı yeterince yüksek olmadığı yerlerde cam sera gibi bir mekanda demetler halinde yada raf sistemlerinde çok ince serilerek kurutma işlemi yapılır. Camekan içerisine yerleştirilen bir aspiratörle içerideki nem dışarı atılırsa çok daha kaliteli bitki materyali elde edilir.
Sıcak hava ile kurutma: Masraflı olmasına karşılık çok kaliteli kurutulmuş bitki kısımları elde edilir. Kurutulacak malzemenin miktar ve cinsine göre; kurutma dolabı (küçük miktarların kurutulmasında), kurutma odası (çok malzemenin kurutulmasında) ve kurutma tüneli (büyük miktarlardaki malzemenin kurutulmasında) yöntemlerinden biri seçilir.
Saklama
Kurutulmuş olan materyalin özelliklerini kaybetmeden korunabilmesi için bazı şartlara uyulması zorunludur. Saklama sırasında bozulmaya neden olan faktörler rutubet, sıcaklık ve ışıktır. Bunun için kuru materyalin serin, kuru ve karanlık bir yerde saklanmaları gerekir. Kese kağıdı, bez torba, karton kutu, teneke kutu veya cam kavanozlarda saklanabilir. Plastik kap, torba materyal saklamak için uygun değildir.
 
 
TIBBİ AROMATİK BİTKİLERİN KULLANIM ALANLARI
Tarla Tarımında Kullanımı
Tıbbi ve aromatik bitkiler açısından ülkemiz önemli gen merkezlerinden birisidir. Bu bitkilerin büyük çoğunluğu kültüre alınmamıştır ve çok büyük oranda doğadan toplama şeklinde temin edilmektedir. Toplama yoluyla temin ve bilinçsiz tarım uygulamaları, endemik ve kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olan türlerin üzerindeki baskıyı arttırmaktadır. Bu ise, büyük çoğunluğu endemik olan ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan bitki türlerinin devamlılığını tehlikeye sokmaktadır. Bununla birlikte, tıbbi, aromatik ve doğal kaynak niteliğindeki bitkilerden ekonomik öneme sahip olan türlerin bazılarının (Kekik, Adaçayı, Anason) geniş alanlarda üretimi yapılmaktadır.
Bahçe ve peyzaj alanlarında kullanımı
1. Yer örtücü olarak kullanımı
Kısa boylu ve yüksek derecede basılmaya ve susuzluğa dayanıklı ayrıca, her türlü toprakta yetişebilen ve kış şartlarına dayanıklı bazı Kekik (Thymus spp.) çeşitlerinden çim alanlarında, yer örtücü olarak kullanılmaktadır.
2. Çim alanda kullanımı
Tıbbi aromatik bitkilerin fideleri çim alanlarında gruplar halinde veya çalı halinde, çalımsı yapıda olanlar ise tek olarak dikilebilirler. Kekik (Origanum spp.)Melisa (Melissa
3. Saksı içinde kullanımı
Günlük yaşantımızda, şehrin koşturmacası, iş stresi ve birçok nedenle bir avuç toprağın, yeşilin ve sessizliğin olduğu huzur dolu mekanlara, parklara, bahçelere ya da varsa şehir
dışınndaki evlerimize gitmek isteriz. Balkonları ve mini bahçeleri işlevsel bir şekilde kullanarak tıbbi ve aromatik bitkiler bahçesi haline dönüştürmek elimizdedir. Balkon ya da teras bahçeciliği ülkemizde yaygın olmamakla birlikte, yurtdışında oldukça yaygındır. Ancak, Türkiye’de de son yıllarda bu düzenlemeler rağbet görmeye başlamıştır. Kekik (Origanum spp., Thymus spp.)Oğulotu (Melissa officinalis)

Paketleme ve Taşıma

  •  Özenli Paketleme:Dalların kırılmasını önlemek için dikkatle paketlenmektedir.
  •  Korunaklı Gönderim:Nakliye sırasında bitkinin zarar görmemesi için özel ambalaj kullanılır.
  •  İklim Etkileri:Mevsimsel koşullara bağlı olarak yaprak dökümü yaşanabilir.
  •  Sağlıklı Teslimat:Bitkinin canlı ve sağlıklı ulaşması için uygun taşıma koşulları sağlanır.

Önemli NotHer ne kadar tüm önlemler alınsa da, bitkilerin canlı organizmalar olduğunu unutmamak önemlidir. Taşıma sırasında oluşabilecek ufak tefek sorunlar, bitkinin genel sağlığını olumsuz etkilemez. Fidanlar, dikildikten sonra uygun bakım koşulları sağlandığında kısa sürede toparlanacak ve sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam edecektir. Bu nedenle, bitkinin sağlığına dair herhangi bir endişe duymanıza gerek yoktur.

İlginizi Çekebilecek Ürünler

Süper Fırsatlar
Sınırlı süreli %50 indirim
Image

Dracena Marginata Tricolor 80 100 cm Saksıda

5
%21₺ 1.730
₺ 1.369
Image

Badem Fidanı NİLTİNSKİ

5
%15₺ 680
₺ 579
Image

Kestane Fidanı IŞIKLAR 60 80 cm

5
%14₺ 1.040
₺ 899
Image

Kalp Kalbe Karşı Çiçeği Ceropegia woodii Saksıda

4.75
%62₺ 1.000
₺ 379
Image

Zeytin Fidanı Gemlik Trilye 40 60 cm Saksıda

5
%6₺ 550
₺ 519
Image

Sarı Yasemin Fidanı Jasminum nudiflorum Winter Jasmine 120 cm Saksıda

5
%30₺ 980
₺ 690
Image

Elma Fidanı ERKEN KIRMIZI 120 cm Saksıda

5
%19₺ 640
₺ 519
Image

Süs Adaçayı Salvia microphylla Hot Lips Saksıda

5
%31₺ 750
₺ 519
Image

Peters Professional 12-00-43+TE Damlama Gübresi 15 Kilo

5
%8₺ 6.100
₺ 5.639
Image

Kraton Çiçeği Codiaeum variegatum Croton 20 40 cm Saksıda

5
%43₺ 1.500
₺ 849
Image

Kiraz Fidanı LAPINS 120 cm 3 Yaş

5
%17₺ 1.260
₺ 1.049
Image

Erik Fidanı BRITON 120 cm

5
%21₺ 750
₺ 589
Image

Ağaç Hatmi Beyaz Pembe Çiçekli Hibiscus Syriacus china Saksıda

5
%22₺ 450
₺ 349
Image

Beyaz Baston Gül Fidanı Rosa ad alberello White 120 cm Saksıda

5
%48₺ 4.000
₺ 2.079
Image

Domates Tohumu Kokteyl 10 Adet Paketli

5
%39₺ 210
₺ 129
Image

Oya Ağacı Beyaz Çiçekli Fidanı Lagerstroemia indica White 100 cm Saksıda

5
%14₺ 1.100
₺ 949
Image

Alaska Üvez Fidanı Kuş Üvezi

0
%26₺ 570
₺ 419
Image

Asma Fidanı MEVLANA Saksıda

5
%6₺ 490
₺ 459
Image

Mahonya Çalısı Mahonia aquifolium 20 40 cm Saksıda

5
%17₺ 410
₺ 339
Image

Mandalina Fidanı Citrus reticulata Nova 120 cm 4 Yaş Saksıda

5
%34₺ 1.720
₺ 1.139
Benzer Ürünler
Size özel en iyi fiyatlı ürünleri görün!
Image

Süs Eriği Pembe Çiçekli Prunus cerasifera Pissardi 120 cm Saksıda

5
%20₺ 710
₺ 569
Image

Mor Şeker Çalısı Callicarpa bodinieri giraldii Profusion İthal

5
%36₺ 1.330
₺ 849
Image

Süs Eriği Pembe Çiçekli Prunus cerasifera Pissardii 30 50 cm Saksıda

5
%21₺ 490
₺ 389
Image

Erguvan Fidanı Cercis siliquastrum 60 80 cm Saksıda

5
%19₺ 640
₺ 519
Image

Batı çınarı Platanus occidentalis 20 40 cm Saksıda

5
%28₺ 620
₺ 449
Image

Yaprak Döken Manolya Pembe Çiçekli Magnolia liliiflora Susan 120 cm Saksıda

5
%23₺ 1.500
₺ 1.149
Image

Ihlamur Fidanı Tilia tomentosa Silver Linden 60 80 cm Saksıda

4.8
%30₺ 780
₺ 549
Image

Londra Çınarı Fidanı Platanus acerifolia Columbia 20 40 Saksıda

5
%21₺ 440
₺ 349
Image

Acer buergerianum Çin Akçaağacı 80 100 cm Saksıda

0
%17₺ 1.080
₺ 900
Image

Oya Ağacı Fuşya Kırmızı Çiçekli Fidanı Lagerstroemia indica Red 40 cm

5
%37₺ 1.490
₺ 939
Image

Yalancı Akasya Fidanı Robinia pseudoacacia 80 100 cm Saksıda

5
%15₺ 590
₺ 499
Image

Oya Ağacı Pembe Çiçekli Fidanı Lagerstroemia indica Pink 40 60 cm Saksıda

5
%33₺ 670
₺ 449
Image

Erguvan Fidanı Cercis siliquastrum 30 40 cm Saksıda

5
%25₺ 480
₺ 359
Image

At Kestanesi Ağacı Aesculus hippocastanum 100 cm 3 4 yaş

5
%15₺ 1.170
₺ 999
Image

Kırmızı Yapraklı Japon Akçaağacı Acer palmatum Atropurpureum 30 40 cm

5
%9₺ 1.990
₺ 1.819
Image

Erguvan Fidanı Cercis siliquastrum 100 cm

5
%16₺ 800
₺ 669
Image

Mabet Ağacı Fidanı Ginkgo biloba 40 cm

5
%33₺ 710
₺ 479
Image

Turuncu Çiçekli Sesbanya Sesbania punicea Scarlet Wisteria 80 100 cm Saksıda

5
%33₺ 520
₺ 349
Image

Yaprak Döken Beyaz Yıldız Manolya Magnolia Saksıda

5
%60₺ 2.500
₺ 999
Image

Çin Kavağı (Pavlonya) Paulownia tomentosa Pai 80 100 cm

4.6
%27₺ 950
₺ 690