Reyhan direkt tohum ekimi veya fide ile üretilen bir sebzedir. Tohumları 21C sıcaklıkta 7-10 günde çimlenebilmektedir. Bu nedenle geç yaz veya erken ilkbahar üretimi yapmak daha doğrudur. İlkbahar ekiminin son donlar geçtikten sonra yapılması önem taşımaktadır. Bazı dönemlerde erken ilkbahar aylarının sıcak gitmesi, sebzelerin vejetatif dönemden generatif döneme geçmesini teşvik etmekte ve istenilen verim alınamamaktadır. Bu nedenle fide yetiştiriciliği tavsiye edilmektedir. Tohumları iklim koşulları elverişli hale geldiğinde mart ayından itibaren fide yetiştirme yerlerine ekilir. Dikim büyüklüğüne gelen reyhan fideleri sıra arası 20-25 cm, sıra üzeri 10-15 cm olacak şekilde nisan ayından itibaren esas yetiştirilme yerlerine dikilir. Aynı şekilde direkt tohum ekimi de fide dikiminde olduğu gibi 20-25 cm sıra arası ve 10-15 cm sıra üzeri olacak şekilde tohum ekimi gerçekleştirilir. Yetiştiricilik isteğe göre direkt tarlaya tohum ekimi veya fide yetiştirme yerlerinde yetiştirilen fidelerin esas yetiştirilme yerlerine fidelerin dikimi şeklinde yapılabilir. Reyhan organik maddeyi çok sevdiği için iyi yanmış çiftlik gübresi verilmesi sağlıklı ve güçlü bitki gelişmesi için tavsiye edilmektedir.
Fesleğen yetiştiriciliğinde su ve yabancı otlarla mücadele zamanında yapılmalı ve aksatılmamalıdır.
Ballıbabagiller familyasından anavatanı Orta Afrika’dan Güneybatı Asya’ya kadar olan bölge olan tek yıllık otsu bir bitkidir. Reyhanın oval şekilli mor renge sahip yaprakları ve beyaz ya da mor renkli çiçekleri vardır. Keskin ve hoş kokulu reyhan yaprakları taze ya da kuru halde gıda sanayinde baharat ya da bitki çayı olarak kullanılır. Reyhan bitkisinin çiçekli dallarından elde edilen uçucu yağ ise gıda ve kozmetik sanayinde değerlendirilir.
Reyhan yaprakları taze olarak ya da kurutulduktan sonra çeşitli salata, çorba ve yemeklere lezzet vermek için kullanılır. Çeşitli makarna, pizza ve salata soslarının hazırlanmasında reyhan kullanılmaktadır.
Bahçe, saksı ve tarla yetiştiriciliğine uygundur. Bol güneş ışığı alan güney cephede yetiştiriniz. Kokusu ile yaprak bitlerini ve pek çok zararlıyı uzak tutar. Yaz aylarında iki günde bir mutlaka sulama yapılmalıdır. Susuz kaldığında yaprakları aşağı doğru sarkmaktadır. Azot değeri yüksek yavaş yarayışlı kompost hayvan gübresi, peletli gübreler ve organik gübrelerle desteklenen toprakta bol hasat verir. Fesleğen ve reyhan yetiştiriciliğinde ışık ve sıcaklık çok etkilidir. Yaprakların sağlıklı gelişmesi ve tadını, baharını alması için hergün düzenli uzun saatler boyunca güneş görmeleri gerekir.