Nergis soğanı dikimi
Nergis soğanları, Eylül - Aralık ayları arasında dikimi yapılır. Saksınızda yetiştirmek istediğiniz Nergis soğanlarını kendi büyüklüklerinin 2 katı derine, geçirgenliği yüksek normal bahçe toprağına dikiniz. Soğanın sürgün ucu yukarıya bakmalı, kök kısmı olan yuvarlak tarafı ise toprağa oturmalıdır. Soğuk hava koşulları ve dondan hiç bir şekilde zarar görmeyen nergis soğanları en dayanıklı çiçek soğanları arasında yer alır. Bahar aylarında o eşsiz güzelikte çiçeklerini açmaya başlayan nergis soğanları, bahçenizde başkalarını imrendirecek bir görüntü oluştururlar. Nergis soğanları türlerine göre 7cm den 60 cm kadar değişik boylarda olurlar. Nergis soğanlarının çiçek büyüklükleri varyetelerine göre 2 cm den 8 cm kadar çapta olurlar.
Soğan dikimini gerçekleştirdikten sonra sulamasını yapınız. Daha sonra toprak nemini azaltmaya başladığında sulama yapınız. Kışın diktiğiniz soğanı mutlaka soğuk alanlarda bırakınız ve bahar ayları girmeye başladığında güneşli bir alana alınız. Nergisleriniz artık çiçek açmaya mı başladı o zaman sulamayı arttırın.
Çiçeklenme dönemi sona erdikten sonra bitki saplarındaki çiçek tohumları oluşmadan sap üzerindeki çiçek tablasını kırınız. Bu işlemi yapmadığınız takdirde bir sonraki döneme küçük çiçekler açar. Çiçekler artık geçtikten sonra serin ve rutubetsiz bir ortamda dikim mevsimine kadar muhafaza ediniz. Aksi takdirde çürümeler görülürse çiçek vermez ya da kalitesiz çiçekler ortaya çıkar.
Tete Nergis Soğanı
Nergis Soğanı Bakımı
Nergis Soğanı Yetiştiriciliği
Çiçek Soğanı Bakımı
En Dayanıklı Çiçek Soğanı
Çiçek Soğanı Ekimi
Çiçek Soğanı Fiyatları
Çiçek Soğanı Yetiştiriciliği
Çiçek Soğanı Çoğaltma
Çiçek Soğanı Nasıl Köklendirilir
Çiçek Soğanı Büyüme Hızı
Çiçek Soğanı Saksıda Yetişir Mi
Tohum ve Fideler
Yorum Ekle