Doğrudan güneş ışığı almayan, gölge ya da yarı gölge bir yerde yetiştirilmesi bitkinin canlı kalmasını sağlayacak unsurlar arasındadır. Yüksek nem olan yerde de yetiştirilmesi sağlıklı olmasını sağlayacaktır. En uygun ortam sıcaklığı gece 18-24 C, gündüz ise 24-27 C’dir. 13 C sıcaklığın altındaki sıcaklıklara tolerans göstermezler. Yüksek orantılı nem %75-80 isterler.
Yaz aylarında bolca suya ihtiyacı olan bitkinin yapraklarının sık olarak, kireçsiz su ile yıkanması önemlidir. Kış aylarında ise, verilen su azaltılmalı ve saksının toprağı biraz nemli olmalıdır.
Toprak konusunda da pek seçici değildir. Ancak hacim olarak 1 kısım orman toprağı, 1 kısım torf veya yaprak çürüntüsü ve 1 kısım dişli kum karışımından hoşlanırlar.
Üretimi tepe ve göz çelikleri ile Nisan-Haziran ayları arasında yapılır.
Paketleme ve Taşıma
Önemli NotHer ne kadar tüm önlemler alınsa da, bitkilerin canlı organizmalar olduğunu unutmamak önemlidir. Taşıma sırasında oluşabilecek ufak tefek sorunlar, bitkinin genel sağlığını olumsuz etkilemez. Fidanlar, dikildikten sonra uygun bakım koşulları sağlandığında kısa sürede toparlanacak ve sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam edecektir. Bu nedenle, bitkinin sağlığına dair herhangi bir endişe duymanıza gerek yoktur.