Image
Image
Image
Image

Zerdeçal Çiçeği Curcuma alismatifolia 40 60 cm Saksıda

1 Değerlendirme
%16
₺ 820,00₺ 689,00
Kazancım ₺ 131,00
Hızlı Kargo
1500 TL üzeri Kargo Bedava
  • Halk arasında Zerdeçal olarak da bilinmektedir.
  • Zingiberaceae familyasından soğanlı bir bitki türüdür.
  • Pembe ve mor renklerde açan çok güzel çiçekleri vardır
  • Çiçeklenme Haziran-Eylül aylarında gerçekleşir.
  • Çok hızlı ve kolay büyüyen yaprak yapısı mevcuttur.
  • Geniş mızrak şeklinde dik, koyu yeşil yaprakları mevcuttur.
  • Güneş ışığı ihtiyacı yüksektir.
  • Organik madde bakımından zengin tınlı, kumlu, killi toprakları sever.
  • Sonbaharda, sulama yavaş yavaş geri çekilir ve bitki kış uykusuna girer.
  • Ayda bir kapak kadar bitki besini veya sıvı gübre kullanımı bitkiyi dolgunlaştırır.
SKU: 4g5f5f8
Barkod: 3a69a8aa



 Zerdeçal ( Curcuma alismatifolia ), Zingiberaceae familyasından tropik bir bitkidir. 40 çeşit cinsi bulunmakla birlikte aromatik, çok yıllık rizomlu bitkilerdir. Bazı türlerin rizomları baharat olarak ve yemek pişirmede kullanılır. Bitkinin sazlıkları andıran yaprakları bulunur. Küçük boru şeklindeki çiçekler, muhteşem pembe sivri uçlarla gruplandırılmış braktelerle korunur. Bitki 70 cmden fazla yüksekliğe ulaşabilir.

Bu bitkiler kışa dayanıklı değildir. Köksap dona dayanamaz ve sıcaklık 10°Cnin altına düştüğünde toprak üstü kısımları etkilenir. Curcuma bitkileri sıcak iklim koşullarında nemli ve sağlıklı kaldıkları için tam güneşte en iyi şekilde gelişirler. Isıya dayanıklı bu bitkilerin toprağı bazen sıcakta kuruyabilir. Bu genellikle sulama eksikliği nedeniyle olur. Böyle bir durumda zerdeçalın kısmi gölgede yetiştirilmesi ve her gün sulanması idealdir. Bu tropik çiçeklerin çiçek açması için bol miktarda parlak ışığa ihtiyacı vardır, ancak onları yapraklarını yakabilecek doğrudan sıcak güneş ışığından uzak tutun. Büyüme mevsimi boyunca toprağı hafif nemli tutun. Köksapların çürümesine neden olacak ıslak toprağı önlemek için drenaj deliği olan bir saksı kullanın.

Curcuma bitkileri tüm yıl boyunca bitki örtüsünde tutulamazlar, ancak orijinal yaşam alanlarındaki yaşam ritmine göre bir dinlenme süresine ihtiyaçları vardır. Bunu, çiçeklenme sonrası veya sonbahar döneminde sulamayı yavaş yavaş azaltarak yaratabiliriz, bitkimizin yapraklarının solup kurumasına izin verir. Kuruyan kısımları çıkardıktan sonra, uyuyan bitkiyi bir saksıda bırakın ve serin bir yerde (5-10 derece) kışlayın. Daha büyük bir saksıya toprağın kısmen değiştirilmesi, kış sonunda veya ilkbaharın başında gerçekleştirilir. Bundan sonra, saksıyı parlak, daha sıcak bir yerde tutmak ve başlangıçta sadece orta derecede sulamak, daha sonra sürgün büyümesinin başlangıcından daha fazla sulamak, bitki tekrar gelişmeye başlar.