Image

Açmeya Çiçeği Kupa Çiçeği Aechmea fasciata Saksıda

1 Değerlendirme
%22
₺ 2.000,00₺ 1.559,00
Kazancım ₺ 441,00
Hızlı Kargo
1500 TL üzeri Kargo Bedava
1
  • Orta ve Güney Amerika’da yetişen bir süs bitkisidir.
  • Yaprakları uzun rozet şeklinde dizilişli, ortası huni biçiminde ve yaprak kenarları testere seklinde dizilmiş, grimsi yeşil renkli, yaprak damar araları paralel gümüşi çizgilidir.
  • Çiçekleri uzun bir sap üzerinde, katmerli, mavi tonlarda lekeli, taç yapraklarının uçları sivri pembe renk tonlarında, sukkulent karakterli bir bitkidir.
  • Sıcaklığın 12 C nin altına düşmediği ortamlarda yetiştirilmelidir.
SKU: FI4075
Barkod: 4010550

Yetiştirme istekleri

İklim İstekleri

Sıcaklığın 12 C nin altına düşmediği taktirde gelişimine devam eden bir bitkidir. Ancak bitki gelişme döneminde 15-21 C, kış aylarında ise 14-18 C sıcaklık gereksinimi karşılanmalıdır. Bol ışıklı yerleri severler. Ancak doğrudan güneş ışığı alan yerlerde yapraklar yanar ve bitki zarar görür. Yüksek orantılı % 70-75 nem ihtiyacı duyar.

Toprak İstekleri (Saksı Harcı)

Hafif bünyeli kireçsiz toprak karışımlarında iyi yetişir. Toprakların killi olması pek tercih edilmez. Saksı harcı hacim olarak eşit miktarlarda yaprak çürüntüsü, funda yaprağı, sphagnum yosunu ve kumun karışımıyla elde edilir.

Yetiştirme Tekniği

Kupa çiçeği, tohumu ile üretimi yapılır. Tohum üretimi dışında ayırma yöntemi ile de üretilir. Yavruların huni oluşturarak, ana bitkinin boyunun yarısına ulaştıkları zaman ve Mart ayı içerisinde yapılmalıdır. Keskin bir bıçakla ana bitkiden ayrılan yavruların çürümemesi için, yara yerine odun kömürü tozu serpilmesi gerekir. Genç bitkiler ana bitkinin büyüme kompostosuna dikilirler. Yavrular 2-3 yıl içerisinde çiçeklenirler. Aechma’ları tohum ile çoğaltmak olanaklıdır. Bu durumda tohum ekiminden ancak 5 yıl sonra çiçekli bitkiler elde edilir.

Bakım

Saksı değiştirme her 3-4 yılda bir Mart-Nisan aylarında yapılır. Haftada bir kere 0.5-1 g/l kompoze gübre Nisan-Eylül ayları arasında uygulanması gerekmektedir.Yaz aylarında oda sıcaklığındaki kireçsiz su ile düzenli olarak su verilmelidir. Saksı toprağı orta derecede nemli tutulmalı ve yaprak hunisinde sürekli su bulundurulmalıdır. Ekim’den Şubat ayına kadar dinlenme dönemi boyunca sulama en aza indirilmeli ve yaprak hunisinden su verilmemelidir. Kuruyan yapraklar kesilmemeli kendiliğinden dökülmeleri beklenmelidir. Aksi taktirde bitki üzerinde yara açılır ve çürümesine neden olunur.

İlginizi Çekebilecek Ürünler

Süper Fırsatlar
Sınırlı süreli %50 indirim
Benzer Ürünler
Size özel en iyi fiyatlı ürünleri görün!