Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Biber Tatlı Kıl Tohumu Paket 5 gr (400 tohum)

Tatlı, Sivri, Paketli
%28 İndirim 137,00 ₺ 99,00 ₺
  • Açık tarla yetiştiriciliğine uygun, tatlı, sivri bir biber çeşididir.
  • Bitki yapısı 50- 60 cm boyundadır.
  • Meyve rengi yeşildir ve 17-20 cm uzunluğundadır.
  • 55-60 günde hasada gelir.
  • Dekara verimi 3,5-4 ton civarındadır.
  • SKU: 9998
  • Barkod: 0505130
  • Stok:FI3786 Adet
İKLİM İSTEKLERİ:
Biber sıcağı seven bitkiler grubundandır. Optimal gelişme; sıcaklık, kısmen ışık yoğunluğu, toprak ve hava nemi gibi çevre faktörlerine bağlıdır.{nomultiyhumb}
Biberin optimal gelişme sıcaklığı 18-26 ºC’dir.  Biber erken devrelerde daha fazla sıcaklığa ihtiyaç duyar. Toprak neminin fazla, besin maddelerince yeterli ve hava sıcaklığının 24-26 ºC olduğu zamanlar iyi gelişim gösterir. Gündüz sıcaklığı 21-26 ºC, gece sıcaklığı 15-17 ºC olduğunda gelişme iyi olur. Gündüz sıcaklığının 32-35 ºC ve gece sıcaklığı 15 ºC’nin altına düştüğünde bitki büyümesi yavaşlar, döllenme aksar.
Gündüz 32 ºC’nin üzerinde biberin meyve bağlaması azalır. 32-35 ºC’de çiçek dökülmeleri olur. 38 ºC’nin üzerinde döllenme olmaz. Biber yetiştiriciliğinde optimum hava oransal nemi % 60-70’dir.
 
TOPRAK İSTEKLERİ:
 Organik maddece zengin, çeşitli besin maddelerini içeren, tınlı, tınlı-kumlu, su tutma kapasitesi iyi, çabuk ısınılabilir, derin, geçirgen, iyi drene edilmiş topraklar biber için uygundur.
Ağır-killi ve fazla su tutan topraklar ile tamamen kumlu topraklar biber tarımına uygun değildir.
Biber, kök sisteminin yüzeysel olmasından dolayı toprak neminin yüksek seviyede olması istense de, yetersiz drenajı olan ağır topraklarda aşırı sudan etkilenir.
Toprak pH’sı optimum 5,6-6,8 olmalıdır. 
SU İSTEKLERİ:
 Biber suyu çok seven bir bitkidir. Optimum toprak nemi tarla kapasitesinin % 70-80 civarında, hava oransal neminin % 60-70 civarında olması istenir. Nemli şartlarda kök aktivitesi artar.
Nem yetersiz olduğunda büyüme yavaşlar, gövde odunlaşır, meyve tutumu azalır, meyveler küçük kalır ve çiçek dökümleri meydana gelir. Uzun süre su verilmezse önemli ölçüde verim kaybı olur. Suyun düzenli ve belirli aralıklarda verilmesi gerekmektedir.
İlk çiçeklenme başladığı dönemlerde bitkiler kuraklığa oldukça duyarlıdır. Bu sebeple bu dönemde sık aralıklarla hafif sulamalar yapılabilir.
Kökler fazla suya da çok duyarlıdır. Çabuk çürür ve hastalanır. Saçak kök yapısı nedeniyle biber az ve sık su ister. Meyveye  bağlama zamanı aşırı yağışlar cılız meyve bağlamaya  neden olur. Meyveler antraknoz hastalığına karşı hassaslaşır.
Sıcak havalarda, kumlu topraklarda her 2-3 günde bir,  ağır topraklarda 3-7 günde bir sulama yapılmalıdır.

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon