Sepet Sayfası

Nar Fidanı DEVE DİŞİ

₺ 810₺ 579
1
Image
Image
Image
Image

Nar Fidanı DEVE DİŞİ

3 Değerlendirme
Budama Makasına İhtiyacınız Var mı?
Bahçenizdeki en büyük ihtiyacı almayı unutmayınız
Toplam Fiyat
%29
₺ 579
%29
₺ 810₺ 579
Kazancım ₺ 231
Hızlı Kargo
2000 TL Üzeri ÜCRETSIZ Kargo
1
  • Ağaçları orta kuvvetli ve çok verimlidir.
  • Devedişi Nar çeşidinin meyve şekli köşeli yuvarlak olup kabuk ve dane rengi şeker pembe ve şıra rengi açık kırmızıdır.
  • Ortalama meyve ağırlığı 290.1g, şıra randımanı %54.80 olup tatlı ve sert çekirdeklidir.
  • Gönderilen nar fidanlarımız 3 yaşlarındadır.
  • Gönderilen nar fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 60-80 cm 'dir.
  • Nar fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
  • Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler.
  • Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir.
  • Etiketli ve aşılı fidanlardır.
  • Dikey taşımacılığa uygun özel kutusunda gönderilir.
  • Gönderilen nar fidanlarının tamamı sertifikalıdır. 
  • Fidanlığımız Virüs ve Nematod Ari Üretim Sertifikalıdır.
 
  • Açık köklü Nar Fidanı DEVECİ için tıklayınız.
SKU: FI61
Barkod: 11101
Kategori: Nar Çeşitleri
•Gönderilen ürünler kaç yaşındadır?
-Gönderilen meyve fidanlarımız 3 yaşlarındadır.

•Ürünler saksı içerisinde mi gönderilmektedir?
-Sertifikalı meyve fidanlarımızın hepsi saksı içinde kök sistemi oturmuş bir şekilde gönderilmektedir.

•Gönderilen saksılı nar fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu nedir?
-Gönderilen nar fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 60-80 cm dir.
 
•Gelen fidanları hemen dikmeli miyim? İstediğim zaman dikebilir miyim? Dikim yapmak için dikim mevsimini mi beklemem gerekli?
-Sertifikalı meyve fidanlarımız saksılı gönderildiği için istediğiniz zaman dikim yapabilirsiniz.Dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur.12 ay boyunca dikilmeye hazır bitkilerdir.

Nar fidanı DEVE DİŞİ kışları soğuk geçen bölgelere dikilebilir mi?
-Kışın çok sert geçtiği yörelerde nar fidanları pek önerilmez. Nar fidanları daha çok ılıman bölgelere önerilmektedir.

• Nar fidanı DEVE DİŞİ fidanını dikerken ve dikimden sonra kullanmam gereken gübreler var mıdır? 
-Evet, tüm fidanları dikerken ve dikim yaptıktan sonra kullanmanızı önerdiğimiz gübreler vardır.Dikim sırasında işlenmiş keçi gübresini toprakla karıştırıp açtığınız çukura koymanız ve bu şekilde dikim yapmanız tavsiye edilir.Dikimden sonra ise bitkinin ihtiyacı olan azot,fosfor ve potasyumu karşılayabilmek için 15 - 30 günlük aralarla sadece 1 çay kaşığı kadar NPK 15-15-15 gübresini kullanmanız ve sonrasında bol sulama yapmanız önerilir.

•Aldığım fidanları diktikten kaç sene sonra meyve alamaya başlayabilirim?
-Satın aldığınız saksılı meyve fidanlarının hepsi 3 yaşındadırlar.Meyve fidanlarının geneli 4- 5 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikiminiz den bir yaz sonra tadımlık da olsa meyvelerinizi alabileceksiniz.
 
•Satın aldığım saksılı fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
-Dikim yapacağınız çukuru yaklaşık 80 cm olarak açmanızı tavsiye ederiz. Fidanı toprağa gömmeden önce açılan çukurun bir kısmı daha iyi bir toprakla doldurulur. Çukurun saksı boyuna kadar doldurulması yeterlidir. Toprak doldurulduktan sonra fidan çukura yerleştirilir ve etrafı toprak ile iyice kapatılır. Fidanın saksı boyu kadar bir derinliğe dikilmesi önemlidir. Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir. Ayrıca gelen fidanı dikerken saksısından dikkatlice çıkarmanız gereklidir. Saksı içindeki toprağın dağılmaması ve kökün hava almaması önemlidir.
 
•Fidanlar kargo ile gönderilirken herhangi bir zarar görüyor mu? Saksılı fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?

Paketleme ve Taşıma

  •  Özenli Paketleme:Dalların kırılmasını önlemek için dikkatle paketlenmektedir.
  •  Korunaklı Gönderim:Nakliye sırasında bitkinin zarar görmemesi için özel ambalaj kullanılır.
  •  İklim Etkileri:Mevsimsel koşullara bağlı olarak yaprak dökümü yaşanabilir.
  •  Sağlıklı Teslimat:Bitkinin canlı ve sağlıklı ulaşması için uygun taşıma koşulları sağlanır.

Önemli NotHer ne kadar tüm önlemler alınsa da, bitkilerin canlı organizmalar olduğunu unutmamak önemlidir. Taşıma sırasında oluşabilecek ufak tefek sorunlar, bitkinin genel sağlığını olumsuz etkilemez. Fidanlar, dikildikten sonra uygun bakım koşulları sağlandığında kısa sürede toparlanacak ve sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam edecektir. Bu nedenle, bitkinin sağlığına dair herhangi bir endişe duymanıza gerek yoktur.


NAR FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ
 
Nar fidanları  ülkemizde yıllardır yetiştirilen geleneksel bir meyvedir. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde nar yetiştiriciliği yapılmaktadır. Özellikle son yıllarda kapama nar bahçesi Akdeniz ve Ege Bölgesinde artmaktadır. Son yıllarda önem kazanan bir ihraç meyvesi olmakla birlikte ilaç, boya, mürekkep, yağ, hayvan yemi, tanen, sirke gibi ürünlerin eldesinde ham madde olarak kullanılması, bu meyvenin ileri ki yıllarda önemli bir endüstri bitkisi olacağı izlenimini de vermektedir. 
 
NAR FİDANI İKLİM İSTEĞİ
Nar fidanları  pek çok iklim koşullarında sorunsuz yetiştirilebilen bir meyvedir. Yetiştiriciliğinin yapılacağı bölgede yazların uzun ve sıcak, kışların ılık ve yağışlı olması uygundur. Narın soğuklama gereksinimi hemen hemen yok gibidir. Meyvelerini olgunlaştırabilmek için vejetasyon dönemi içinde yüksek bir sıcaklık toplamı ister. Nar, ülkemizin iklimi daha serin geçen bölgelerinde ( İç Anadolu gibi) Mayısta, oysa biraz daha sıcak geçen (Akdeniz gibi) bölgelerinde ise Nisanda çiçeklenmeye başlar. Çiçeklenme haziran ayına kadar sürmektedir.
Yıllık ortalama 500 mmlik yağış yetiştiricilik için yeterlidir. Yaz aylarındaki yağışlar meyve kalitesini bozmakta, özellikle olgunluğa yakın dönemlerde meyve çatlamalarına neden olmaktadır. Meyve olumu döneminde kuru hava koşulları, kaliteli meyvelerin oluşması bakımından önemlidir. Nar, şiddetli rüzgar olan bölgelerde yetiştirilmemelidir. Eğer yetiştirilecekse bahçe kenarında rüzgar kıranlar oluşturulmalıdır. Aksi halde meyveler bitkinin dikenlerinden ve dal sürtünmelerinden zarar görecektir.
 
NAR FİDANI TOPRAK İSTEĞİ
Nar fidanları pek çok meyve ağacından daha geniş toprak çeşidine uyum gösterebilir. Derin, alüvyal topraklar nar yetiştiriciliği için en uygun topraklardır. Fakat kumlu, killi, kireçli toprakllarda da yetiştirilir. Tuzluluğa orta derecede dayanıklıdır. 
 
NAR FİDANI ÇOĞALTILMASI
Odun çeliği, yeşil çelik veya tohumla çoğaltılabilir. 
 
NAR FİDANI DİKİM VE BAHÇE TESİSİ
Toprağın nar yetiştiriciliğine uygunluğuna bakıldıktan sonra tesviyesi yapılmalıdır. Öncelikle yaz aylarında pulluk tabanını kırmak için dip kazan çekilir. Sonra pullukla sürülür. Sonbahar döneminde ise 40-60 cm derinlik ve çapta dikim çukurları açılır. Çukurlar üst toprak ve yanmış çiftlik gübresi karışımıyla doldurulur, yabancı otlar temizlenir. Narda dikim aralıkları 2 m ile 6 m arasında olmalıdır. Bunun yanında kapama nar bahçelerinde en yaygın olarak kullanılan dikim aralıkları 2.5 x 4 veya 3 x 4 m dir. Sıralar kuzey -güney doğrultusunda olursa güneş ve havalanma daha iyi olacaktır. nar fidanlarıları sonbaharda yaprak dökümünden başlayarak kış ayları boyunca ve erken ilkbaharda dikilebilir. Kışları çok soğuk geçmeyen bölgelerde sonbahar dikimi daha uygundur. 
 
NAR FİDANI SULAMA
Ülkemizde nar genellikle tava ve karık usulü ile sulanmaktadır. Nar yetiştiriciliğinde sulama açısından önerilen damla sulama yöntemidir. 
 
NAR FİDNI GÜBRELEME
Bitkiye iyi yanmış çiftlik gübresi verilmelidir. Bitkiye çiftlik gübresi, sonbahar-kış aylarında, bütün kök bölgesini kapatacak şekilde verilmeli ve çapa ile toprağa karıştırılmalıdır. Nar için yeşil gübreleme yapılması da yararlıdır. Genç nar ağacı her yıl ağaç başına yaklaşık 50-100 gr, yetişkin ağaç ise yaklaşık 225-450 gr azota gereksinim duyar. Bu miktar bir veya iki defada uygulanabilir. İlk uygulama zamanı kış sonu, ikincisi ise haziran ayıdır. Yetişme döneminin sonuna doğru azot uygulanmamalıdır.
 
NAR FİDANI BUDAMA 
Nar fidanları için budama uygulaması yapılmadığı durumda ağaç kuvvetli gelişir ve verime geç başlar. Bu nedenle ağaçlar uygun şekillerde budanmalıdır. Ağaçlar tek gövdeli ve çok gövdeli şekillerde budanabilir.
 
HASTALIK, ZARARLILARLA MÜCADELE
Nar fidanlarında görülen önemli hastalıklar, kahverengi leke hastalığı, aspergillus meyve çürüklüğü, gövde zamklanma hastalığı, penicillium ve trichoderma meyve çürüklükleridir. Başlıca zararlılar ise harnup güvesi, akdeniz meyve sineği, nar yaprak biti, turunçgil unlu biti, nar beyaz sineği, ekşilik böcekleri, ağaç sarı kurdudur. 
 
MEYVE ÇATLAMALARI
Nar fidanlarında meyve çatlaması genellikle olgunluk döneminde ortaya çıkmakta ve olgunluk ilerledikçe çatlamış meyve miktarı da artmaktadır. Bu sorundan dolayı yüksek miktarda verim kaybı olabilmekte, hatta % 50 ürün kaybı oluşabilmektedir. Meyve çatlamasının kontrolü için çatlamaya dayanıklı çeşit kullanılması, düzenli ve yeterli sulama yapılması, derimin zamanında ve birkaç defada yapılması, meyvelerin güneş ışığından korunması, aşırı azot gübrelemesinden kaçılması ve sert budamanın yapılmaması önerilmektedir.

İlginizi Çekebilecek Ürünler

Süper Fırsatlar
Sınırlı süreli %50 indirim
Image

Cezayir Menekşesi Vinca Minor Blue Lesser Periwinkle Saksıda

5
%42₺ 310
₺ 179
Image

Erguvan Fidanı Cercis siliquastrum 120 cm Saksıda

5
%13₺ 980
₺ 849
Image

Parlak Yapraklı Kartopu Viburnum tinus Lucidum

5
%49₺ 650
₺ 329
Image

Kırmızı Çiçekli Kamelya Bitkisi Camellia japonica Black Lace İthal 50 70 cm

5
%6₺ 3.630
₺ 3.399
Image

Alacalı Kurtbağrı Fidanı Texanum Saksıda

5
%29₺ 350
₺ 249
Image

Limon Fidanı YEDİVEREN citrus limon 4 Yaş

5
%31₺ 1.830
₺ 1.269
Image

Dekoratif Taş Doğal Karışık Renkli 2 4 cm 12.5 Kilo

5
%14₺ 670
₺ 579
Image

Toz Kükürt 1 Kilo

5
%35₺ 230
₺ 149
Image

Klasik Balkon Saksı Fuşya Renk 7.4 Litre

5
%25₺ 789
₺ 589
Image

Yeni Zelanda Keteni San Çizgili Phormium Cookianum Tricolor 30 40 cm Saksıda

5
%23₺ 750
₺ 579
Image

Erik Fidanı Black Splendor 4 5 Yaş Saksıda

5
%15₺ 2.840
₺ 2.409
Image

Erik Fidanı Katanya 120 cm Açık Köklü

5
%21₺ 750
₺ 589
Image

Sıklamen Çiçeği Cyclamen persicum

5
%28₺ 570
₺ 409
Image

Yeşil Çalı Hanımeli Lonicera pileata Moss Green 20 40 cm Saksıda

5
%23₺ 350
₺ 269
Image

Kaktüs ve Sukulent Saksısı Değiştirme Seti

0
%29₺ 1.120
₺ 799
Image

Yaban Mersini Fidanı Vaccinium corymbosum Likapa 10 Adet

5
%19₺ 4.140
₺ 3.339
Image

Akçaağaç Kırmızı Kenarlı Acer palmatum Katsura 60 80 cm İthal Saksıda

5
%20₺ 10.440
₺ 8.359
Image

Örslü Uzun Kollu Dal Budama Makası

5
%9₺ 1.070
₺ 979
Image

Greyfurt Limon Portakal Kan Greyfurt Tahiti Lime Paket Fidan Kampanyası

0
%29₺ 4.490
₺ 3.199
Image

Elma Fidanı Golden Delicious 5 Yaş Saksıda

5
%12₺ 2.450
₺ 2.149
Benzer Ürünler
Size özel en iyi fiyatlı ürünleri görün!
Image

Nar Fidanı HİCAZ 3 Yaş 80 100 cm Saksıda

5
%28₺ 1.260
₺ 909
Image

Nar Fidanı HİCAZ Saksıda

5
%38₺ 810
₺ 499
Image

Nar Fidanı Keben 80 100 cm Saksıda

5
%28₺ 690
₺ 499
Image

Nar Fidanı WONDERFULL 60 80 Saksıda

5
%29₺ 810
₺ 579
Image

Nar Fidanı Zivzik 40 60 cm Saksıda

5
%29₺ 810
₺ 579
Image

Nar Fidanı Promosyon Saksıda

5
%58₺ 690
₺ 289
Image

Nar Fidanı ÇEKİRDEKSİZ Saksıda

4.83
%29₺ 810
₺ 579
Image

Nar Fidanı CANER

5
%28₺ 690
₺ 499