•Gönderilen fidanlar kaç yaşındadır?
-Gönderilen gül fidanları 2 yaşlarındadır.
-Gül fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
•Gönderilen gül fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu nedir?
-Gönderilen gül fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 30-40 cm 'dir.
•Gönderilen gül fidanları saksı içerisinde bakılabilir mi?
-Gül fidanları çalı formlu bitkiler oldukları için saksı içerisinde de yetiştirilebilmektedir.
•Gelen fidanları hemen dikmeli miyim? İstediğim zaman dikebilir miyim yoksa dikim mevsimini mi beklemem gerekli mi?
-Gül fidanları saksılı gönderildiği için istediğiniz zaman dikim yapabilirsiniz. Dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır bitkilerdir.
•Gül fidanlarını kışları soğuk geçen bölgelere dikilebilir mi?
•Gül fidanları dikerken ve dikimden sonra kullanmam gereken gübreler var mıdır?
-Evet, tüm fidanları dikerken ve dikim yaptıktan sonra kullanmanızı önerdiğimiz gübreler vardır. Dikim sırasında işlenmiş keçi gübresini toprakla karıştırıp açtığınız çukura koymanız ve bu şekilde dikim yapmanız tavsiye edilir. Dikimden sonra ise bitkinin ihtiyacı olan azot, fosfor ve potasyumu karşılayabilmek için 15 - 30 günlük aralarla sadece 1 çay kaşığı kadar NPK 15-15-15 gübresini kullanmanız ve sonrasında bol sulama yapmanız önerilir.
•Aldığım fidanları diktikten ne kadar zaman sonra çiçek açacaktır?
-Satın aldığınız saksılı gül fidanlarının hepsi 2 yaşındadırlar. Bitkiler dikimini sağladığınız yıl sezonunda çiçek açacaktır. Saksıda bakımını sağlamanız durumunda da yine aynı yıl sezonun da çiçek açacaktır.
•Satın aldığım saksılı fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
-Dikim yapacağınız çukuru yaklaşık olarak saksı boyu kadar açmanız önemlidir.Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir. Ayrıca gelen fidanı dikerken saksısından dikkatlice çıkarmanız gereklidir. Saksı içindeki toprağın dağılmaması ve kökün hava almaması önemlidir.
•Gönderimlerinizi kargo ile yapıyorsunuz, herhangi bir zarar görmezler mi? Saksılı fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?
-Tüm siparişlerinizi anlaşmalı kargomuz olan Aras Kargo ile %65'e varan indirimle tüm Türkiye'ye gönderiyoruz.Almış olduğunuz fidanları fidan taşımacılığı için özel tasarlanmış kalın karton kutular içinde özenle yerleştirilerek gönderim yapıyoruz ve bu şekilde hiç bir zarar görmeden evinize kadar teslim ediliyorlar.
Toprak Nasıl Olmalı?
Güller dayanıklı bitkilerdir. Demiri bol kırmızı kumlu ve killi toprakları severler. Az mineralli ve asitli topraklarda verimi ve gelişmeleri düşüktür. Bu durumlarda gübreleme ile bitki desteklenmelidirler.
Güller bol güneş ışığını severler. Gölge ve kuytulara gül dikmekten kaçınmak gerekir. Güller drenajlı toprakları sever. Su tutan topraklara gül dikildiğinde verimli sonuç alınmaz.
Güller dikilmeden önce dikim yeri hazırlanır saksı boyu genişliğinde yer açılır taş ve otlar temizlenir. Toprak gübre ile karıştırılır, eğer toprak uygunsa harman yapılarak uygulama yapılır.
Gübreleme
Güller sürekli besin kaynağına ihtiyacı olan bitkilerdir. Her yıl gübrelemek önemlidir. Sonbahardaki gübrelemede dikkat edilecek husus ise gübrenin gülün çevresini tamamen örtmesidir. Bu sayede gül kış boyu besinini sürekli alabilecek ve örtülmüş bu gübre sayesinde kökleri soğuktan korunmuş olacaktır.
Sulama
Güller bitki yapısı olarak dayanıklı bir türdür. Sulamada ki aksaklıklar ve eksiklikler nedeni ile hemen solup kurumazlar. Eksik sulamada güller gelişme göstermeyip tomurcuklanmazlar ve kendilerini korumaya alırlar. Bu durum genç fideler için geçerli değildir. Fidelerde ki su eksikliği bitkiyi bir müddet sonra soldurur ve sonrada kurutur. Sulama işleminde gülün dibinde su biriktirmemek gerekir.
Az ve sık sık su vermek gül için uygun değildir. Kış aylarında hafta da hava duruma ve neme göre 1 veya 2 kez su vermek gereklidir. Sadece toprağını ıslatmak yeterli değildir. İlk sulamadan sonra gözlemlerinize ve toprağın drenajına göre bir kez daha su vermek gerekebilir. Saksı gülleri sulamaya daha çok gereksinme duyarlar. Bu güllerin sulamaları daha dikkatli ve özenli yapılmalıdır.
Yaz aylarında iklim şartlarına göre, özellikle çok sıcak havalarda 2 günde bir mutlaka sulama yapılmalıdır.
Yorum Ekle