Genel Özellikleri
Anavatanı Çindir. Ömrü yaklaşık 70 yıldır. Hızlı gelişme gösteren, kendiliğinden sarılma özelliği olan, beyaz renkte yıl içinde 2 kere çiçek açabilen sarmaşık bir bitkidir. Sürgünlerinin uçlarındaki yaprak yapıları duvarlara ve çitlere tutunmalarına yardımcı olur. Çok uzun ömürlüdür. İlkbahar donları dışında soğuğa dayanıklıdır. Organik maddece zengin topraklarda iyi gelişme gösterir. Güneşten ve sert rüzgarlardan korunaklı alanları tercih eder. Genç bitkilerde su isteği çok, yaşlı bitkilerde ise daha azdır. Toprak seçimi yoktur. Killi, kireçli, asitli, bakım yapılabilecek her yerde gelişir. Organik maddece zengin topraklar en iyi gelişme gösterdikleri topraklarıdır. Mor salkım hava kirliliğine de dayanıyor.Yılda iki kez budanması gerekir. Birincisi çiçekler geçtikten sonra çok az, ikincisi yaz sonuna doğru ya da kış sonunda yapılmalıdır. Kışın yapraklarını döker. İlkbahar başlarında yeniden yapraklanırlar. Taze sürgünler turuncu yeşil renklerde olur ve olgunlaştıkça tamamen yeşil renk alırlar. Çelik ve daldırma ile üretilir.
Ağaca Yönlendirmek
Birçok sarmaşık türünde olduğu gibi beyaz salkım da budamayla bodur bir ağaç görünümü alabilir. Bu, özellikle bahçesi büyük ya da büyük saksılarda bitki yetiştirmek isteyenler için önerilir. Bunun için: beyaz salkımın birkaç ana dalı, iri bir gövdeye dönüşmesi için birbirine dolanır ve tüm yan dallar dipten budanır. Üstte kalan dallara şemsiye biçimi vermek için fazlalıkları da budanır ve bitki sıkıca bir ya da iki çubuğa bağlanır. Sarmaşığın bodur bir ağaç görünümü alması için en az üç yıl beklemeniz gerekecek. Biçimini korumak için fazlalıkların sürekli budanması gerekiyor.
Mor salkımınız çiçeğe gitmeyip yalnızca yaprağa gidiyorsa, toprağınızda azot fazlalığı var demektir. Potasyum ve fosfor açısından zengin gübre kullanılmalıdır.