Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Tül Kuşkonmaz Çiçeği Asparagus setaceus Plumosus, Saksıda

Herdem Yeşil, Dekoratif
%13 İndirim 599,00 ₺ 524,00 ₺
  • Anavatanı Batı ve Güney Afrika bölgeleridir. 
  • Kuşkonmaz çiçeği yaprakları iğnemsi ve ince tül şeklindedir.
  • Ev, ofis ve işyerleri gibi yaşam alanlarımızı süsleyen bitkilerdir.
  • Uzun ömürlü ve dayanıklıdır.
  • Aydınlık ve bol ışık alan ortamlarda bakımı yapılmalıdır.
  • SKU: -2
  • Barkod: 0402860
  • Stok:FI4071 Adet
Işık; kuşkonmaz çiçeği direk gün ışığına maruz kalmamalıdır. Aydınlık yerler yapraklarının parlak ve canlı kalması için gereklidir. Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir. Gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevirilmelidir. Böylece çiçeğin bir yöne doğru eğilimi engellenebilir. Kuşkonmaz çiçeği az ışık aldığı zaman yeteri kadar beslenemez bunun için yapraklarında solma ve kararma meydana gelir. 
Sulama; yaz aylarında haftada en az 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir. Sulama esnasında kullanılan su kabı ölçeği hep aynı olmalı ve çiçeğe dökülen su saksının dibinde en fazla akşam sulamış ise, sabahleyin tabakda biriken su dökülmelidir. Böylelikle bitkinin toprağında koku ve haşerelerin oluşmasına engel olunacaktır. 
Sıcaklık; kuşkonmaz çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 14 ile 15 derecenin altına düşmemelidir. Rüzgar çiçeğimizi salladığı için bitkinin sapında oynamalar ve toprağın köküne hava akımın girmesine sebep vermektedir. Bu da çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalara sebep verir. 
Budama; kuşkonmaz çiçeği dallarının üzerindeki çiçekler solup geçtikten sonra bitkimizin bir daha çiçek açması için solan yaprakları kesilerek budanmalı ve kesilen bölgenin içine hava akımının girmesine engel olmak için, üzeri kapatılmalıdır. 
Saksı değişimi; Kuşkonmaz çiçeğinin toprak değişimi çiçeğimizin durumuna bağlı olarak 3 yılda bir kere sıcak ayların başlangıcı olan Nisan ayında yapılmalıdır. Toprak seçiminde humuslu ve lifli toprak kullanmak gelişimini iyi yönde etkiler. Toprak değiştirirken dikkat edilmesi gereken husus, değiştirmek istediğiniz çiçeğin saksısının en fazla bir numara büyüğüne dikilmelidir. 

Müşteri soruları ve cevapları

17-02-2018

böyle hassas bir bitkiyi sağlıklı ve hızlı bir şekilde ulaştırdığınız için teşekkür ederim :)

Müşteri değerlendirmeleri

5 Üzerinden | 5,00 Ortalama
5 Yıldız
100,00 %
4 Yıldız
0,00 %
3 Yıldız
0,00 %
2 Yıldız
0,00 %
1 Yıldız
0,00 %

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

Kaçırılmayacak Fırsatları İnceleyin


Teşekkürler
fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon