Araceae familyasına ait olan gala çiçeği Latincede Calla Lily olarak adlandırılır ve gelin çiçeği, kala ve yoğurt kepçesi gibi isimlerle dilimizde anılır. Oldukça değerli olan bu çiçeğin kökleri oldukça etki fakat bir o kadarda zehirlidir. Koyu yeşil adeta mızrağa benzeyen yaprakları ve kalın sapının ortasındaki çiçeğin içinden çıkan dilsi uzantıları ile bulunduğu ortamda tüm dikkatleri üzerine toplamayı başarır. Bahar ve yaz aylarında açan çiçeklerin gelişim sürece diğer çiçeklere oranla daha yavaş olup yazın bitmesi ile tüm çiçeklerini dökerek uzun bir dinlenme sürecine geçiş yapar.
Güneş ışınlarının üzerine doğrudan gelmesini sevmeyen kala çiçeğinin özellikle hava akımlarına karşı çok özenle korunması gerekiyor. Kışa karşı dayanıklı bir çiçek türü olsa da çok fazla soğuk toprak altındaki gövdesine zarar verebilir.
Kil ya da humuslu toprakları sever, aşırı asidik topraklarda gelişimleri yeterince olmaz. Gelişim zamanında dikkat edilmesi gereken sulama işleminin toprağın nemini kaybetmesi ile yapılması gerekir. Suya karşı aşırı bir sevgisi olan kala çiçeği kış aylarında soğuk su yerine oda sıcaklığında beklemiş suyla sulanmayı ister. Yılda bir kez yapacağınız vitamin desteği de çiçeği için oldukça yararlı olacaktır. Ev hayatına kolay alışabilen kala çiçeği güneş ışığını mutlaka yeterli düzeyde almalı. Aksi taktirde yaprakları ve çiçeği sağlıksız görünecektir. Saksı değişiminin de zamanında yapılması gerekiyor. Bizim tavsiye ettiğimiz en uygun zaman mayıs başlangıcı daha önce yapılması erken olabilir.