Bitkilerin gereksinim duydukları birçok besin maddesi toprakta birbirlerini tutmakta ve bitkilere yarayışlı hale gelememektedir. Toprak yapısı üzerindeki olumlu etkileri sayesinde bitkilerin kök sistemlerinin kolayca gelişmesini sağlamakta, topraktaki bloke vaziyette bulunan besin maddelerinin bitkiler tarafından alınmalarını teşvik etmekte, sağlıklı bir beslenmenin yolunu açmaktadır. Böylece beklenen, yüksek verimli ve kaliteli ürün elde edilmektedir.
Topraktan ve yapraktan uygulanabilir. Yapraktan uygulandığında bitkinin yeşil aksamının gelişimini ve dış etkilere karşı dayanıklılığını artırır. Topraktan damlama sistemi ile uygulandığında toprak yapısını ve besin alımını düzenler. Besinlerin yıkanmasını ve kaybını azaltır. Topraktaki mikroorganizma faaliyetlerini çoğaltır. Yararlı biyolojik aktiviteyi artırır. Toprağın su tutma kapasitesini arttırarak su ve suda erimiş besinlerin bitki içinde transferini sağlar. İçeriğindeki biyokimyasal aktifler ile toprağın pozitif iyon değişim kapasitesinin arttırır. Bitkilerin vitamin ve mineral seviyelerini artırır. Bu şekilde bitki hücrelerinin artışı ve gelişimi sağlanır. Suyun topraktan buharlaşmasını yavaşlatarak, özellikle kumlu topraklarda su tutma kapasitesini arttırır. Meyve özgül ağırlığını arttırır. Parlaklık ve albeni verir. Su stresine bağlı meyve dökülmelerini, döl silkmelerini ve meyve kabuğu çatlamalarını önler. Meyvenin market raf ömrü ve depolanma süresini uzatır. Bozulma süresini geciktirir. Nakliyede dayanım sağlar.
Tavsiye edilen uygulama tablosuTopraktan ve yapraktan uygulanabilir. Yapraktan uygulandığında bitkinin yeşil aksamının gelişimini ve dış etkilere karşı dayanıklılığını artırır. Topraktan damlama sistemi ile uygulandığında toprak yapısını ve besin alımını düzenler. Besinlerin yıkanmasını ve kaybını azaltır. Topraktaki mikroorganizma faaliyetlerini çoğaltır. Yararlı biyolojik aktiviteyi artırır. Toprağın su tutma kapasitesini arttırarak su ve suda erimiş besinlerin bitki içinde transferini sağlar. İçeriğindeki biyokimyasal aktifler ile toprağın pozitif iyon değişim kapasitesinin arttırır. Bitkilerin vitamin ve mineral seviyelerini artırır. Bu şekilde bitki hücrelerinin artışı ve gelişimi sağlanır. Suyun topraktan buharlaşmasını yavaşlatarak, özellikle kumlu topraklarda su tutma kapasitesini arttırır. Meyve özgül ağırlığını arttırır. Parlaklık ve albeni verir. Su stresine bağlı meyve dökülmelerini, döl silkmelerini ve meyve kabuğu çatlamalarını önler. Meyvenin market raf ömrü ve depolanma süresini uzatır. Bozulma süresini geciktirir. Nakliyede dayanım sağlar.
Fideler: Can suyunda 20 litre suya 10-20 gram, ilk sulamadan itibaren dekara 100-200 gram her sulamada uygulanabilir.
Tarla Bitkileri: Yağmurlama ile 0,5 kilo uygulanabilir.
Meyveler: Damlamada 1 ağaç için 30-40 gram, yaprak gübreleme de 100 litre suya 100 gram uygulanır.
Endüstriyel Bitkiler: Damlamada dekara 0,5-1 kilo, yağmurlama ile dekara 1 kilo olarak uygulanır.
Biototal Hümik Asit Gübresi
Biototal Hümik Asit Damlama Gübresi Kullanımı
Sıvı Biototal Hümik Asit Damlama Gübresi
Organik Hümik Asit Yaprak ve Damlama Besini
Sıvı Hümik Asit Yaprak ve Damlama Besini
Paketli Hümik Asit Yaprak ve Damlama Besini
Paketli Hümik Asit Yaprak ve Damlama Gübresi
Gübre Çeşitleri
Gübre Fiyatları
Gübre Kullanımı
Gübreleme Zamanı
Gübre Ne Zaman Atılır
Gübreleme Yöntemleri
Gübre
Yorum Ekle