Gelişme döneminde 18-23oC, kışın 15oC sıcaklığa gereksinim gösterir.
Yarı aydınlık, ama doğrudan güneş ışığı almayan yerleri sever. Yazın toprağı devamlı nemli tutulmalı, sıcak havalarda yapraklarına su püskürtülmelidir.
Kışın ise saksı toprağı aşırı sulanmamalıdır.
Bitki düz-uzun kadifemsi bir tohum çiçeği verir.
Üretilmesi çelikle olur. Aranjman yapımında sık kullanılan bir bitkidir.
Saksı değişimi her yıl ilkbaharda yapılır
Peperomya zengince karışımlı toprağı sever. Bahçe toprağına bir miktar yaprak çürüntüsü ve kaba dere kumu eklenerek uygun toprağı hazırlanmalıdır.
Bu bitki su delisidir.Yaz aylarında yapraklarına sık sık su püskürtmek gerekir. Yarı gölge ve aydınlık yerleri sever. Üzerine direkt güneş ışığı gelmemelidir. Ilık ortamlarda yetişen peperomyalar, kış aylarında 10 santigrat dereceden aşağı düştüğünde ölür.
Peperomyalara ilkbahardan yaz sonuna kadar ayda bir kez yarı yarıya sulandırılmış standart sıvı gübre verilmelidir. Peperomyanın çoğaltılması basittir. Saplı bir yaprağının toprağa daldırılmasıyla çoğaltılır.
Paketleme ve Taşıma
Önemli NotHer ne kadar tüm önlemler alınsa da, bitkilerin canlı organizmalar olduğunu unutmamak önemlidir. Taşıma sırasında oluşabilecek ufak tefek sorunlar, bitkinin genel sağlığını olumsuz etkilemez. Fidanlar, dikildikten sonra uygun bakım koşulları sağlandığında kısa sürede toparlanacak ve sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam edecektir. Bu nedenle, bitkinin sağlığına dair herhangi bir endişe duymanıza gerek yoktur.