•Gönderilen fidanlar kaç yaşındadır?
-Gönderilen erguvan fidanları 2 yaşlarındadır.
•Gönderilen ürünler
saksı içinde mi geliyor yoksa açık olarak mı?
-
Erguvan fidanlarımızın hepsi
saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
•Gönderilen
erguvan fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu nedir?
-Gönderilen
erguvan fidanlarının
saksı üzerinde kalan boyu 30-40 cm dir.
•Gönderilen
erguvan fidanları saksı içerisinde bakılabilir mi?
-
Erguvan fidanları ağaççık formunda bitkiler oldukları için saksı içerisinde de yetiştirilebilmektedir. Ancak büyük saksılar tercih edilmelidir.
•Gelen fidanları hemen dikmeli miyim? İstediğim zaman dikebilir miyim yoksa dikim mevsimini mi beklemem gerekli mi?
-
Erguvan fidanları saksılı gönderildiği için istediğiniz zaman dikim yapabilirsiniz. Dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır bitkilerdir.
•
Erguvan fidanlarını kışları soğuk geçen bölgelere dikilebilir mi?
-Kışın çok sert geçtiği yörelerde
erguvan fidanlarının dikimi sağlanabilir. -15 dereceye kadar dayanıklıdır.
•
Erguvan fidanlarını dikerken ve dikimden sonra kullanmam gereken gübreler var mıdır?
-Evet, tüm fidanları dikerken ve dikim yaptıktan sonra kullanmanızı önerdiğimiz gübreler vardır. Dikim sırasında işlenmiş keçi gübresini toprakla karıştırıp açtığınız çukura koymanız ve bu şekilde dikim yapmanız tavsiye edilir. Dikimden sonra ise bitkinin ihtiyacı olan azot, fosfor ve potasyumu karşılayabilmek için 15 - 30 günlük aralarla sadece 1 çay kaşığı kadar
NPK 15-15-15 gübresini kullanmanız ve sonrasında bol sulama yapmanız önerilir.
•Aldığım fidanları diktikten ne kadar zaman sonra çiçek açacaktır?
-Satın aldığınız
saksılı
erguvan fidanlarının hepsi 2 yaşındadırlar. Bitkiler dikimini sağladığınız yıl yada bir sonra ki yıl sezonunda çiçek açacaktır. Saksıda bakımını sağlamanız durumunda da bir sonra ki yıl sezonun da çiçek açacaktır.
•Satın aldığım
saksılı fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
-Dikim yapacağınız çukuru yaklaşık olarak saksı boyu kadar açmanız önemlidir.Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir. Ayrıca gelen fidanı dikerken
saksısından dikkatlice çıkarmanız gereklidir.
Saksı içindeki toprağın dağılmaması ve kökün hava almaması önemlidir.
•Gönderimlerinizi kargo ile yapıyorsunuz, herhangi bir zarar görmezler mi?
Saksılı fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?
-Tüm siparişlerinizi anlaşmalı kargomuz olan Aras Kargo ile %65e varan indirimle tüm Türkiyeye gönderiyoruz.Almış olduğunuz fidanları fidan taşımacılığı için özel tasarlanmış kalın karton kutular içinde özenle yerleştirilerek gönderim yapıyoruz ve bu şekilde hiç bir zarar görmeden evinize kadar teslim ediliyorlar.
Erguvan Bitkisi
Yaprak döken, orta büyüklükte, güzel çiçekler açan bir ağaçtır. Kökleri yardımıyla havanın serbest azotunu bağlayabilen bir bitkidir. Kendisi ve yakınındaki bitkiler bu azotu kullanır. Güney Avrupa, Batı Asya ve ülkemizde Akdeniz Bölgesinde makiliklerde, Kuzey Anadoluda Karadeniz kıyılarında, Marmara ve Ege Bölgelerinde yetiştirilmektedir. Hava kirliliğine karşı dayanıklı olan erguvan fidanları soliter veya küçük gruplar halinde peyzaj düzenlemelerinde kullanılır.
İklim isteği
Ilıman iklim bitkisidir, -10°C ye dayanır. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bölgelerde iyi yetişir. Kuzey bölgelerimizde ise sıcak ve korunaklı yerlerde yetişir. Soğuk iklim şartlarında korunmaya ihtiyaç duyar. Vejetasyon mevsimi dışında -15 ° C sıcaklıklara kadar dayanır.
Işık isteği
Tam güneş istediği vardır. Ancak yarı gölge alanlarda da yetiştirilebilir.
Toprak isteği
Hafif ve ,süzek, kumlu tınlı toprakları sever. Ancak ağır topraklar hariç her çeşit toprakta yetişir. Kurak, kuru ve kumlu topraklarda da yetiştirmeye uygundur. pH=6.5-7.5 optimaldir.
Su isteği
Su ihtiyacı azdır, kurağa tahammüllüdür.
Üretilmesi
Tohumdan yetiştirilir, 24 saat sıcak suda şişirilip sonrasında 3 ay buzdolabında katlanarak üretilir. Köklü dip sürgünlerinde ayırma ile de üretilir. Çelikler sadece köklendirme hormonu yardımıyla köklenir. Ancak yüzdesi düşüktür. Ayrıca Temmuz/Ağustos aylarında alınan yarı odunsu çeliklerle de üretilmektedir.