Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Böğürtlen Fidanı Tatlı Rubus fruticosus Thornfree, İTHAL, Saksıda

Verimli, Tatlı, Yuvarlak Meyveli
%17 İndirim 524,00 ₺ 437,00 ₺
  • Bitkileri orta kuvvette gelişen, dikensiz böğürtlen türüdür.
  • Meyveleri küçük, aromalı, tatlı ve yuvarlaktır.
  • Yola dayanıklılığı orta düzeydedir.
  • Taze tüketimi ile birlikte meyve suyu, marmelat, böğürtlen ve pasta yapımında kullanılır.
  • Geç hasat edilen bir türdür.
  • -26 derece soğuklara dayanıklıdır.
  • Gönderilen böğürtlen fidanları 2 yaşlarındadır.
  • Gönderilen böğürtlen fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 40-60 cm 'dir.
  • Böğürtlen fidanlarının hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
  • Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler.
  • Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir.
  • Etiketlidir.
  • Dikey taşımacılığa uygun özel kutusunda gönderilir.
  • Gönderilen böğürtlen fidanlarının tamamı sertifikalıdır. 
  • Fidanlığımız Virüs ve Nematod Ari Üretim Sertifikalıdır.
  • SKU: 10
  • Barkod: 546813545
  • Stok:FI4946 Adet
•Gönderilen fidanlar kaç yaşındadır?
-Gönderilen böğürtlen fidanları 2 yaşlarındadır.

•Gönderilen ürünler saksı içinde mi geliyor yoksa açık olarak mı?
-Sertifikalı böğürtlen fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.

•Gönderilen böğürtlen fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu nedir?
-Gönderilen böğürtlen fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 40-50 cm 'dir.

•Gönderilen Tatlı Dikensiz Böğürtlen Fidanı'nın tozlayıcıya ihtiyacı var mıdır?
-Tatlı Dikensiz Böğürtlen Fidanı kendine verimli bir türdür. Tozlayıcıya gerek yoktur.

•Gelen fidanları hemen dikmeli miyim?İstediğim zaman dikebilir miyim yoksa dikim mevsimini mi beklemem gerekli mi?
-Sertifikalı meyve fidanlarımız saksılı gönderildiği için istediğiniz zaman dikim yapabilirsiniz.Dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur.12 ay boyunca dikilmeye hazır bitkilerdir.

Tatlı Dikensiz Böğürtlen Fidanını kışları soğuk geçen bölgelere dikilebilir mi?
-Kışın çok sert geçtiği yörelerde Tatlı Dikensiz Böğürtlen Fidanını dikimi sağlanabilir. Bitki -26 dereceye kadar dayanıklıdır.

Tatlı Dikensiz Böğürtlen Fidanını dikerken ve dikimden sonra kullanmam gereken gübreler var mıdır?
-Evet, tüm fidanları dikerken ve dikim yaptıktan sonra kullanmanızı önerdiğimiz gübreler vardır.Dikim sırasında işlenmiş keçi gübresini toprakla karıştırıp açtığınız çukura koymanız ve bu şekilde dikim yapmanız tavsiye edilir.Dikimden sonra ise bitkinin ihtiyacı olan azot,fosfor ve potasyumu karşılayabilmek için 15 - 30 günlük aralarla sadece 1 çay kaşığı kadar NPK 15-15-15 gübresini kullanmanız ve sonrasında bol sulama yapmanız önerilir.

•Aldığım fidanları diktikten kaç sene sonra meyve alamaya başlayabilirim?
-Satın aldığınız saksılı Tatlı Dikensiz Böğürtlen Fidanlarının hepsi  2 yaşındadırlar. Tatlı Dikensiz Böğürtlen Fidanlarının geneli 2-3 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikimini sağladığınız yıl meyve verimi sağlayacaktır.

•Satın aldığım saksılı fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
-Dikim yapacağınız çukuru yaklaşık olarak saksı boyu kadar açmanız önemlidir.Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir.Ayrıca gelen fidanı dikerken saksısından dikkatlice çıkarmanız gereklidir. Saksı içindeki toprağın dağılmaması ve kökün hava almaması önemlidir.

•Gönderimlerinizi kargo ile yapıyorsunuz,herhangi bir zarar görmezler mi? Saksılı fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?
-Tüm siparişlerinizi anlaşmalı kargomuz olan Aras Kargo ile %65'e varan indirimle tüm Türkiye'ye gönderiyoruz.Almış olduğunuz fidanları fidan taşımacılığı için özel tasarlanmış kalın karton kutular içinde özenle yerleştirilerek gönderim yapıyoruz ve bu şekilde hiç bir zarar görmeden evinize kadar teslim ediliyorlar.
 
İklim
Böğürtlen fidanları iklim faktörleri bakımından ahududu fidanları kadar müşkülpesent değildir. Değişik iklim şartlarına daha kolay adapte olma özelliğindedir. Sıcaklık ve kuraklığa ahududularından daha fazla dayanıklıdırlar. 
Genelde sıcak mutedil iklim bölgelerinde daha iyi sonuç vermektedir. Şeftali yetiştirilen bölgelerde böğürtlen yetiştiriciliği rahatlıkla yapılmaktadır.
Böğürtlen fidanları olgunlaşma döneminde kuru bir hava istenmez. 
 
Toprak olarak seçici değil ancak bitki, dinlenmiş, derin ve geçirgen toprak, yarı asit (pH 6-7) toprakları sevmektedir. 
Bunun yanında toprağın yeterli besin maddece zengin olması verim ve kalite bakımından olumlu yönde etkilemektedir.Standart temel gübreleme iyi yanmış çiftlik gübresi 4-5 t/da, Ancak bu gübrelemede toprağın verimliğine göre bu miktarları değişiklik göstermektedir. 
Böğürtlen fidanları orta veya orta-küçük çalılardır ve özel bir toprak isteği göstermezler.
Bununla beraber, böğürtlen yetiştiriciliği organik maddelerce zengin, derin, geçirgen, yarı asit, hafif veya orta bünyeli, su tutma kapasitesi yüksek topraklarda başarılı şekilde yapılır.Sürekli toprak nemi sağlanmalıdır. Bu nedenle drenajı sağlanmış, ağır bünyeli topraklarda da uyum sağlamaktadır. Toprak reaksiyonu hafif asit veya nötr (pH = 6-7) olmalıdır.Toprak derinliği en az 1 metre olmalıdır. Toprak hazırlığında toprak 30-35 cm derinlikten işlenmesi yeterlidir.
 
Toprak işleme sırasında organik gübrelemenin beraber yapılmasında yarar vardır. Takip eden uygulama N, P, K gübrelemesidir. Bunun da sonbahar sonunda veya kış sonundan önce toprak analizi sonunda gerekli miktarlarda uygulanmalıdır.
 
ÇOĞALTMA METOTLARI
-Kök sürgünleri ile
-Uç daldırma ile
-Yaprak-göz çelikleri ile
-Kök çelikleri ile
-Doku kültürü ile
 
Dikim yapılacak fidanlar kuvvetli, kökler iyi gelişmiş, hastalıksız olmalıdır. Dikim zamanına kadar serin ve nemli ortamlarda saklanmalıdır. Hemen dikilmeyecek ise hendeklenmelidir. Gözler canlı ve dolgun olmalıdır. 
Fidanlar dikim yerine çamurlu su dolu kovalarda veya ıslak telisler içerisinde taşınmalıdır. Kapalı, bulutlu, rüzgarsız günler dikim için en uygun günlerdir. Dikilecek böğürtlen fidanlarında önce kök havuzu yapılır. Yaralı, kuru ve çok uzun kökler kesilir. Dikimin hemen ardından fidanlara can suyu verilir. Dikimi yapılan fidanın tepesi 20-30 cm den kesilir.
 
Diğer önemli uygulamada budama işlemidir. Kış budamasında kuruyan dallar kesildiği gibi gelişme döneminin daha sonraki yıllarında budama yapılmaktadır. 3. yıl içersinde yeşil budama yapılmaktadır. Haziran ayı içerisinde ince zayıf dallar kesilerek her taç da 4-5 ana dalın büyümesi sağlanır.
Kış budamasında gelişmesi en iyi olan 4-5 yeni dal seçilerek diğerleri budamayla çıkarılır. Aynı zamanda ana dallar 190-195 cm yükseklikte bırakılır. Yan dalların ilk 40-45 cm leri kesilerek diğerleri 20-30 cm kısaltılır.
Böğürtlenlerde tozlanma arılar vasıtası ile olmaktadır. Siyah renkli meyveler birçok çeşitte yuvarlağımsı veya yuvarlak şekillidir. Olgunlaşma durumunda meyveler çanak yaprak ile birlikte toplanmaktadır. Ham meyvelerde meyve sapı krem beyaz renkte iken olgunlaşma durumunda ise gri, mavi ve kırmızımtrak renk almaktadır.
Hasat zamanı meyve sapındaki bu renk değişimine bakarak belirlenebilmektedir. Meyve olgunlaşma tarihi bölgelere göre değişmekle birlikte Haziran sonu-Temmuz başında hasat başlamakta ve Eylül ayına kadar devam etmektedir.
 
Gübrelemede, bahçe toprağı analiz yaptırılarak gerekli gübreleme yapılmalıdır. 
Tam verim çağındaki bahçelerde bu miktarlar ilk dikim yıllarında 1/3 ü, ikinci yılda ½ si olarak verilmelidir. 
Azotlu gübreler genelde amonyum sülfat olarak verilir ancak pH= 5.5 ve daha düşük ise amonyum nitrat olarak verilmelidir. Gerekirse kireçleme yapılarak pH 6-7 ye yükseltilir.
Azotlu gübreler böğürtlen bitkilerine erken ilkbaharda ve meyve gelişimi sırasında olmak üzere iki defada verilir. Azotlugübreler sulama veya yağış öncesi, bitkilerin kök bölgelerine serpilerek verilmelidir. Fosforlu ve potasyumlu gübreler gerektiğinde yılda veya iki yılda bir uygulanır. Uygulama sonbahar kış aylarında, fosforlu ve potasyumlu gübreler bitkilerin kök bölgeleri hizalarına toprağa 20-30 cm derinliğe gömülerek uygulanır.
 
Böğürtlen dikensiz fidanı meyvesinde iyi verim alabilmek için sulama, önemli faktörlerden birisidir. Sürekli toprak nemi isteğinde olan böğürtlen bitkileri için sulama önemli bir konudur. Yağışların yetersiz olduğu dönemlerde sulama zorunlu olarak yapılmalıdır. Özellikle hasat zamanında daha fazla sulama gerekir.
Az geçirimli topraklarda fazla su birikimi köklerde hastalıklara ve ölümlere sebep olur. Aşırı sulama susuzluk kadar zararlı olabilir.
Sulama; karık, yağmurlama veya damla sulama şeklinde yapılır. Ancak hasat döneminde yağmurlama sulamayönteminden kaçınılmalıdır.
Böğürtlen Fidanı
Oldukça verimli ve güçlü büyüme özelliğine sahip olan böğürtlen vitamin, mineral ve organik asitler bakımından çok zengindir.
Böğürtlen ham şeklindeyken sapları krem rengindedir. Olgunlaşma dönemlerinde ise gri, mavi veya kırmızı renklerinde olur. Hasat zamanlarınızı rengine bakarak belirleyebilirsiniz.
Dünyada böğürtlen üreticiliği olarak İran, Meksika ve Vietnam en başta gelmektedir. Ülkemizde ise Bursa üreticilik konusunda akla gelen ilk şehirdir.
İnternet adresimiz aracılığıyla en uygun fiyattan Böğürtlen fidanı siparişinizi verebilirsiniz.
 
Böğürtlen Ne Zaman Dikilir?
Böğürtlen fidanı dikimleri kışı soğuk geçen yörelerde erken ilkbaharda yapılır. Kışı ılık geçen yörelerde ise geç sonbahar ve kış aylarında yapılır. Bu zamanlarda yaptığınız böğürtlen fidanı dikimlerinizden iyi sonuçlar alırsınız.
 
Satışını Yaptığımız Böğürtlen Fidanları Hakkında Bazı Bilgiler
Böğürtlen fidanı için geçerli yaş ve diğer önemli bilgiler satılan ürün içeriğinde yer almaktadır.
Sertifikalı böğürtlen fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
Fidanlarımız için dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır formdadırlar. İstediğiniz zaman dikimini gerçekleştirebilirsiniz.
 
Fidanların Muhafazası Nasıl Yapılmalı?
Böğürtlen fidanının muhafazası bakım tekniğine uygun olmalıdır. Olgunlaşma zamanı rüzgardan korunması gerekmektedir.
 
Dikim İşlemi Nasıl Yapılmalı?
Toprak analizi yaptırılır ve toprak uygun hale getirilir. Bahçenizin ilkbahar ve yaz mevsimlerinde sürekli sulanması gerektiğinden sulama yöntemini ve tesisi seçilir. Bahçe de bir önce ki yazdan dikime hazırlanılır. Dikiminizden en az bir ay önce sürüm, gerektiği taktirde krizma yapılır. Ardından 3-5 ton çiftlik gübresi verilerek ikinci sürüm gerçekleştirilir. Gerekiyorsa toprak fümigasyonu yapılır. Dikim anına kadar serin ve nemli tutulan fidanlar çamurlu su dolu kovalarda  taşınılır. Fidanı saksısından içinde ki toprağın dağılmaması ve hava almaması için sarsmadan çok dikkatli çıkartılır.
 
Can Suyu Nasıl Verilir?
Böğürtlen fidanı dikiminde önce yarısı toprakla kapatılmış çukura 5 litre can suyu verilir. Ardından çukur tamamen kapatılır. Bu işlemden sonra tekrar 5 litre can suyu verilir.

Dikim İşlemi Sonrasında Ne Yapmalı?
Dikimi yapılan fidanların yanına destek çubukları çakılır. Ardından fidanların tepeleri 20-30 cm kadar kesilir.
 
Dikim Mesafesi Ne Kadar Olmalı?
Böğürtlen fidanlarında, fidanlar arası dikim mesafesi 1-1.5 metre, sıralar arası mesafesi 2-3 metre olacak şekilde dikiminizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
Böğürtlen Fidanı Ne Zaman Meyve Verir?
Böğürtlen fidanlarımız 2-3 yaşından itibaren meyve verirler. Firmamızdan satın alınan fidanlar genel olarak aynı yıl sezonunda meyve verimi sağlamaktadır.
 
Evde Böğürtlen Fidanı Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?
Soğuklama isteğini karşılayabildiğiniz taktirde yetiştirebilirsiniz. Bunun için kışı soğuk geçen bölgedeyseniz eğer 1 ay dışarda bakımına devam etmeniz yeterli. Yaşadığınız bölge kışın ılıman bir iklime sahipse fidanınızı 2 ay dışarıda muhafaza etmeniz isteğini karşılayacaktır.
 
Hangi İklimlerde Yetiştiriciliği Yapılır?
Böğürtlen değişik iklim koşullarına karşı kendini iyi adapte eder. Kış mevsiminde dallar donarak zarar görürken köklerden yeni sürgünler verir. Sıcak ve kuraklığa çok dayanıklıdır. Sıcak iklimli bölgelerde yetişirildiğinde daha iyi sonuçlar verir.
 
Sonuç Olarak
Günümüzde kişisel bakım ve kozmetik sayfalarında da, sağlığa faydaları hakkında bu ağaç son dönemlerde popüler kategoriler içerisinde yer almaktadır. İçeriğinde barındırdığı yüksek vitamin içeriği insanların bu meyve hakkında detaylı bilgiler aradığı popüler sayfalar haline gelmiştir.
Sert iklimden kolay etkilenmeyen ve belli noktaya kadar sert iklimi tolere eden bir ağaçtır. Sipariş verilmesi durumunda tüplü fidanların gönderimi aynı gün yapılmaktadır. Bahçe ve arazileriniz için muhteşem tercihtir.
 
Meyve Fidanlarında Hangi Kategoriler Popüler
Genellikle yetiştiricilik yapılacak iklime göre popüler fidan ürünü değişkenlik gösteriyor. Kurumsal olarak hizmet veren adresimizde her iklim için popüler kategoriler ve popüler fidanlara ulaşabilirsiniz. Yukarıda yer alan arama bölümünü kullanarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
 
Satış İşlemi ve Sonrası
Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kargo firmaları pandemi dönemi içerisinde aynı gün kargo yapılsa bile nadiren de olsa gecikmeler yaşanabilmektedir. Aşılı fidanlarımız yüksek bir hızla özel olarak hazırlanır. Hızlı kargo ile aynı gün size ulaştırılır.
Dilerseniz dikim ve diğer ürünler hakkında bilgi sahibi olmak için popüler fidanlarımıza göz atabilirsiniz. Aynı gün kargo kategoriler içerisinde yer almaz. Sizler sepete eklediğiniz her ürün hızlı bir şekilde satış işlemi sonrası gönderilir.

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon