Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

İncir Fidanı Dürdane Siyah Bursa Yediveren, +100 cm, +3 yaş, Saksıda

Tatlı, Çekirdekli, İri
%15 İndirim 1088,00 ₺ 925,00 ₺
  • 2- 7 m . arasında boylanan ağaçlar yapar.
  • Taze tüketim amacıyla yetiştirilen sofralık bir çeşittir.
  • Meyveleri iri yuvarlak şekildedir.
  • Kabuk rengi koyu mor veya morumsu siyahtır.
  • Meyve eti geniş ve dolgun olup, meyve içi boşluğu ya hiç olmamakta yada bazı meyvelerde çok az olarak bulunmaktadır. 
  • Meyve eti rengi koyu kırmızıdır.
  • Kabuk yapısı dayanıklı, meyve eti sıkı dokulu, yola dayanımı iyi olan bir çeşittir.
  • Hasat zamanı Ağustos ayı sonudur.
  • Gönderilen incir fidanlarımız 3 yaşlarındadır.
  • Gönderilen incir fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 100 cm 'dir.
  • İncir  fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
  • Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler.
  • Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir.
  • Etiketli ve aşılı fidanlardır.
  • Dikey taşımacılığa uygun özel kutusunda gönderilir.
  • Gönderilen incir fidanlarının tamamı sertifikalıdır. 
  • Fidanlığımız Virüs ve Nematod Ari Üretim Sertifikalıdır.
  • SKU: 9994
  • Barkod: 010801
  • Stok:FI59 Adet

•Gönderilen fidanlar kaç yaşındadır?
-Gönderilen incir fidanlarımız 3 yaşlarındadır.

•Fidanlar saksı içerisinde mi gönderilmektedir?
-Sertifikalı incir fidanlarımızın hepsi saksı içinde kök sistemi oturmuş bir şekilde gönderilmektedir.

•Gönderilen saksılı incir fidanının saksı üzerinde kalan boyu nedir?
-Gönderilen incir fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 100 cm 'dir.

• Gönderilen İncir Fidanı DÜRDANE 'nin tozlayıcıya ihtiyacı var mıdır?
İncir Fidanı DÜRDANE kendine verimlidir.

• Gelen fidanları hemen dikmeli miyim? İstediğim zaman dikebilir miyim? Dikim yapmak için dikim mevsimini mi beklemem gerekli?
- Sertifikalı meyve fidanlarımız saksılı gönderildiği için istediğiniz zaman dikim yapabilirsiniz. Dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır bitkilerdir. 

• İncir Fidanı DÜRDANE fidanı kışları soğuk geçen bölgelere dikilebilir mi?
- Kışın sert geçtiği yörelerde İncir Fidanı DÜRDANE önerilmez. Soğuktan ve dondan etkilenmektedir.

• İncir Fidanı DÜRDANE fidanını dikerken ve dikimden sonra kullanmam gereken gübreler var mıdır?
- Evet, tüm fidanları dikerken ve dikim yaptıktan sonra kullanmanızı önerdiğimiz gübreler vardır. Dikim sırasında işlenmiş keçi gübresini toprakla karıştırıp açtığınız çukura koymanız ve bu şekilde dikim yapmanız tavsiye edilir. Dikimden sonra ise bitkinin ihtiyacı olan azot, fosfor ve potasyumu karşılayabilmek için 15 - 30 günlük aralarla sadece 1 çay kaşığı kadar NPK 15-15-15 gübresini kullanmanız ve sonrasında bol sulama yapmanız önerilir.

•Aldığım fidanları diktikten kaç sene sonra meyve almaya başlayabilirim?
-Satın aldığınız saksılı meyve fidanlarının hepsi 3 yaşındadırlar. Meyve fidanlarının geneli 3 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikiminizden bir yaz sonra tadımlık da olsa meyvelerinizi alabileceksiniz.

•Satın aldığım saksılı fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
-Dikim yapacağınız çukuru yaklaşık 80 cm olarak açmanızı tavsiye ederiz. Fidanı toprağa gömmeden önce açılan çukurun bir kısmı daha iyi bir toprakla doldurulur. Çukurun saksı boyuna kadar doldurulması yeterlidir. Toprak doldurulduktan sonra fidan çukura yerleştirilir ve etrafı toprak ile iyice kapatılır. Fidanın saksı boyu kadar bir derinliğe dikilmesi önemlidir. Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir. Ayrıca gelen fidanı dikerken saksısından dikkatlice çıkarmanız gereklidir. Saksı içindeki toprağın dağılmaması ve kökün hava almaması önemlidir.

•Fidanlar kargo ile gönderilirken herhangi bir zarar görüyor mu? Saksılı fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?
-Tüm siparişlerinizi anlaşmalı kargomuz olan Aras Kargo ile %65'e varan indirimle tüm Türkiye'ye gönderiyoruz. Almış olduğunuz fidanları fidan taşımacılığı için özel tasarlanmış kalın karton kutular içinde özenle yerleştirilerek gönderim yapıyoruz ve bu şekilde hiç bir zarar görmeden evinize kadar teslim ediliyorlar.


İNCİR YETİŞTİRİCİLİĞİ
İncir ağacı, tek veya çok gövdeli, don tehlikesinin olduğu bölgelerde ocak şeklinde yetiştirilen, basık veya 8-10 metre kadar boylanabilen yayvan taçlı, seyrek dallı bir ağaçtır. Dalları gevrek olup, kül renklidir. Çiçek ve odun gözleri aynı sürgünler üzerinde, yaprak koltuklarında oluşur. Odun gözleri daha küçük ve sivri, çiçek gözleri ise iri, dolgun ve yassıdır. Tepe gözü asıl verimli olan sürgünü meydana getirir. Yapraklar, dal üzerinde spiral durumdadır. Çok değişik formları vardır. Genellikle, kültür formlarında el şeklinde olup, parmak sayısı 3-7 arasında değişir. Çiçekleri, çiçek gözlerinden ilk belirdiği andan itibaren incir meyvesi adını alan, yuvarlakça veya armudumsu şekildedir. Yabani incirler (F.c.erinosyce), iki eşeyli olmayıp, bir çiçek durumu içerisinde hem erkek ve hem de dişi çiçek bulunur. Çiçek yapıları, dişi çiçekler, morfolojik ve biyolojik bakımlardan birbirlerinden ayrı özelliklerde, normal dişi çiçek ve gal çiçeği olmak üzere iki şekildedir. Normal dişi çiçekte iğne kısmı uzun bir yumurtalık vardır gal çiçeğinin ise, iğnesi çok kısa, yumurtalığı daha iri ve yuvarlaktır. Gal çiçekleri ilek sineğinin yumurtlamasını ve çıkan kurtların beslenmesini sağlar.  Erkek çiçekler, 3-5 parçalı bir perigon ile 3-5 erkek organdan oluşur. Meyvesi, yuvarlakça, armudumsu şekilde olup, yalancı meyvedir. Yani yumurtalığın değil, çiçek kılıfının (receptacle) büyüyüp, etlenmesiyle oluşur. Meyve içerisindeki her çekirdek gerçek meyveyi oluşturur, bu nedenle “bileşik meyve” de denebilir. Hatta meyve yumuşak olduğu için üzümsü meyveler grubu içerisine de alınmaktadır. Erkek incirlerde meyveler sulanmaz, şekerlenmez ve yenmez.

İklim İsteği
İncir bitkisi kışları ılık, yazları sıcak ve kurak yerleri sever. Yıllık ortalama sıcaklığın 18-20ºC olmasını ister. Sıcaklığın, Temmuz-Eylül ayları arasında 25-30ºC’nin altına, kış aylarında ise, -9ºC’nin altına düşmemesini ister. Soğuk yerlerde incir ocak şeklinde yetiştirilir. İncir ağacının ortalama yağış isteği 625 mm kadar olup, yağışın Kasım-Haziran ayları arasında olması ve kurutma mevsimi olan Temmuz-Eylül aylarının yağışsız ve bulutsuz geçmesini ister.

Toprak İsteği
İncir ağacı toprak bakımından seçici olmayıp, çok nemli olmamak koşuluyla her türlü toprakta yetişir. Ancak, kurutmalık incirler derin, kumlu killi, humuslu ve yeteri kadar kireçli topraklarda daha kaliteli meyve verirler. İncir ağacı taban suyunun yüksek olduğu ağır topraklardan hiç hoşlanmaz.
 
 
Ekolojik Bölgeleri
Bu bölgeler 4 grupta toplanabilir.
a. Büyük ve Küçük Menderes orta havzaları,
b. Kıyı bölgeleri,
c. Güney-Doğu Anadolu bölgesi,
d. İç bölgelerde dağınık mikroklima alanları.

a. Büyük ve Küçük Menderes Orta Havzaları
Kuru incir yetiştiriciliği için ideal koşulları oluşturmaktadır. Kurutma mevsimi olan Temmuz-Eylül ayları genel olarak kurak geçer, bu sırada hava oransal nemi %40-45, hava sıcaklığı 25-30ºC arasında değişir. Öğleden önce kuzeyden esen Gümüşkanat poyraz rüzgarı ve öğleden sonra batıdan esen nemli İnbat rüzgarı incirin dünyanın hiçbir yerinde erişilemeyecek kalitede olmasını sağlar. “Sam yeli” adı verilen kuru ve sıcak doğu rüzgarı incirin kalitesini düşürmektedir.

b. Kıyı Bölgeleri
Ege, Akdeniz, Marmara ve Karadeniz kıyı bölgelerini kapsar. Kıyı bölgelerdeki iklim koşulları daha çok sofralık incir yetiştiriciliğine uygundur, çünkü kurutma mevsiminde denizden esen nemli rüzgarlar meyvelerin çatlayarak, iyi kalitede kurutulamamasına neden olmaktadır.

c. Güney-Doğu Anadolu Bölgesi
Bölgede genellikle sert kışlar ve sıcak, kurak yazlar hakimdir. Bu bölge, birçok meyve türünde olduğu gibi incirin de gen merkezlerinden birisidir. Ancak, bölgedeki iklim koşulları yüksek kaliteli taze ve kuru incir yetiştiriciliğine çok uygun değildir. Bununla birlikte, Akdeniz’den esen “Garbi” rüzgarları meyve kalitesi üzerine olumlu etki yapmakta, bu rüzgarın hakim olduğu yerlerde meyveler daha iri ve kaliteli olmaktadır.

d. İç Bölgelerde Mikroklima Alanları
Sık sık don tehlikesine maruz kalan bu bölgede ekonomik anlamda yetiştiricilik söz konusu değildir. Ağaçlar ocak şeklinde dikilir.
 
ÇOĞALTILMASI
İncir çelikleri kolay köklendiği için genellikle çelikle çoğaltılır. Bu amaçla çelikler 1,5-2,5cm kalınlığındaki 1 yıllık sürgünlerden üst kısmı boğumun hemen üstünden, alt kısmı boğumun hemen altından, öz gözükmeyecek şekilde 25-35cm uzunluğunda kesilerek hazırlanır. Çelik dikimi, ocak-şubat aylarında yapılabilir. İncir, çelikle çoğaltma kadar yaygın olmasa da daldırma ve dip sürgünüyle de çoğalır.
 
Budama
İncir ağacında budama çoğunlukla ihmal edilmektedir. İncir budanmadığı zaman, verimden düşmekte ve kalite bozulmaktadır. Bu durumda ağaçların dalları dikine büyüyerek ağacın alt kısımları çıplaklaşmakta ve meyveler güneşe maruz kalarak yanmaktadır. Bu nedenle, incir ağaçları mutlaka budanmalıdır.

Toprak İşleme
Toprak işleme, özellikle sulanmayan bahçelerde verimliliğin artması ve özellikle kuru incirlerde meyve kalitesinin iyileştirilmesi açısından önem taşır. Toprak işlemesi, sulanmayan bahçelerde ilkbaharda ve sonbaharda olmak üzere yılda en az iki kez yapılmalıdır.

Sulama
Ege ve Karadeniz bölgeleri gibi bazı bölgelerdeki yağışlar incir ağaçlarının su gereksinimlerinin karşılanabilmesi için yeterlidir. Zaten incir kökleri derine gittiği ve fazla sudan hoşlanmadığı için sık sulama istemez. Mayıs ve temmuz aylarında yapılacak sulamalar besin maddelerinin alımı ve meyve kalitesi açısından önemlidir.

 İlekleme
Kurutmalık incirlerde meyve tutumunu sağlamak için erkek incir ağaçlarından alınan ilek meyvelerinin içlerindeki ilek arıları ile birlikte dişi incir ağaçlarına asılması olayına ilekleme denir. İlekleme, doğuşları birbirini izleyen çiçekleri dölleyebilmek için, 4-7 gün aralıklı olarak bazen iki veya üç kez yapılabilir. İlek atımı, meyveler fındık ile ceviz iriliği arasında iken uygulanır. Kullanılacak ilek miktarı, ağacın yaşına, ilek çeşidine (taşıdığı ilek sineği miktar ve kalitesine) göre değişir. Sofralık incirler, çok fazla yumuşamadan, çiğ düşmeyen yerlerde sabah şafakla birlikte, çiğ düşen yerlerde ise çiğ kalktıktan sonra yapılmalıdır. Derim, meyvelerin kabukları ve sapları zedelenmeden hafifçe bükülerek yapılmalıdır. Kurutmalık incirler ise, ağaç üzerinde iyice olgunlaşıp kuruduktan ve yere düştükten sonra derilir. Bu dönem, yaklaşık olarak ileklemeden 45-50 gün sonrasına karşı gelmektedir. Toplama işlemi bir günde birkaç kez ve çiğ kalktıktan sonra yapılmalıdır.

•Gönderilen fidanlar kaç yaşındadır?
-Gönderilen incir fidanlarımız 3 yaşlarındadır.

•Fidanlar saksı içerisinde mi gönderilmektedir?
-Sertifikalı incir fidanlarımızın hepsi saksı içinde kök sistemi oturmuş bir şekilde gönderilmektedir.

•Gönderilen saksılı incir fidanının saksı üzerinde kalan boyu nedir?
-Gönderilen incir fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 40-60 cm 'dir.

• Gönderilen İncir Fidanı DÜRDANE 'nin tozlayıcıya ihtiyacı var mıdır?
İncir Fidanı DÜRDANE kendine verimlidir.

• Gelen fidanları hemen dikmeli miyim? İstediğim zaman dikebilir miyim? Dikim yapmak için dikim mevsimini mi beklemem gerekli?
- Sertifikalı meyve fidanlarımız saksılı gönderildiği için istediğiniz zaman dikim yapabilirsiniz. Dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır bitkilerdir. 

• İncir Fidanı DÜRDANE fidanı kışları soğuk geçen bölgelere dikilebilir mi?
- Kışın sert geçtiği yörelerde İncir Fidanı DÜRDANE önerilmez. Soğuktan ve dondan etkilenmektedir.

• İncir Fidanı DÜRDANE fidanını dikerken ve dikimden sonra kullanmam gereken gübreler var mıdır?
- Evet, tüm fidanları dikerken ve dikim yaptıktan sonra kullanmanızı önerdiğimiz gübreler vardır. Dikim sırasında işlenmiş keçi gübresini toprakla karıştırıp açtığınız çukura koymanız ve bu şekilde dikim yapmanız tavsiye edilir. Dikimden sonra ise bitkinin ihtiyacı olan azot, fosfor ve potasyumu karşılayabilmek için 15 - 30 günlük aralarla sadece 1 çay kaşığı kadar NPK 15-15-15 gübresini kullanmanız ve sonrasında bol sulama yapmanız önerilir.

•Aldığım fidanları diktikten kaç sene sonra meyve almaya başlayabilirim?
-Satın aldığınız saksılı meyve fidanlarının hepsi 3 yaşındadırlar. Meyve fidanlarının geneli 3 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikiminizden bir yaz sonra tadımlık da olsa meyvelerinizi alabileceksiniz.

•Satın aldığım saksılı fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
-Dikim yapacağınız çukuru yaklaşık 80 cm olarak açmanızı tavsiye ederiz. Fidanı toprağa gömmeden önce açılan çukurun bir kısmı daha iyi bir toprakla doldurulur. Çukurun saksı boyuna kadar doldurulması yeterlidir. Toprak doldurulduktan sonra fidan çukura yerleştirilir ve etrafı toprak ile iyice kapatılır. Fidanın saksı boyu kadar bir derinliğe dikilmesi önemlidir. Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir. Ayrıca gelen fidanı dikerken saksısından dikkatlice çıkarmanız gereklidir. Saksı içindeki toprağın dağılmaması ve kökün hava almaması önemlidir.

•Fidanlar kargo ile gönderilirken herhangi bir zarar görüyor mu? Saksılı fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?
-Tüm siparişlerinizi anlaşmalı kargomuz olan Aras Kargo ile %65'e varan indirimle tüm Türkiye'ye gönderiyoruz. Almış olduğunuz fidanları fidan taşımacılığı için özel tasarlanmış kalın karton kutular içinde özenle yerleştirilerek gönderim yapıyoruz ve bu şekilde hiç bir zarar görmeden evinize kadar teslim ediliyorlar.


İNCİR YETİŞTİRİCİLİĞİ
İncir ağacı, tek veya çok gövdeli, don tehlikesinin olduğu bölgelerde ocak şeklinde yetiştirilen, basık veya 8-10 metre kadar boylanabilen yayvan taçlı, seyrek dallı bir ağaçtır. Dalları gevrek olup, kül renklidir. Çiçek ve odun gözleri aynı sürgünler üzerinde, yaprak koltuklarında oluşur. Odun gözleri daha küçük ve sivri, çiçek gözleri ise iri, dolgun ve yassıdır. Tepe gözü asıl verimli olan sürgünü meydana getirir. Yapraklar, dal üzerinde spiral durumdadır. Çok değişik formları vardır. Genellikle, kültür formlarında el şeklinde olup, parmak sayısı 3-7 arasında değişir. Çiçekleri, çiçek gözlerinden ilk belirdiği andan itibaren incir meyvesi adını alan, yuvarlakça veya armudumsu şekildedir. Yabani incirler (F.c.erinosyce), iki eşeyli olmayıp, bir çiçek durumu içerisinde hem erkek ve hem de dişi çiçek bulunur. Çiçek yapıları, dişi çiçekler, morfolojik ve biyolojik bakımlardan birbirlerinden ayrı özelliklerde, normal dişi çiçek ve gal çiçeği olmak üzere iki şekildedir. Normal dişi çiçekte iğne kısmı uzun bir yumurtalık vardır gal çiçeğinin ise, iğnesi çok kısa, yumurtalığı daha iri ve yuvarlaktır. Gal çiçekleri ilek sineğinin yumurtlamasını ve çıkan kurtların beslenmesini sağlar.  Erkek çiçekler, 3-5 parçalı bir perigon ile 3-5 erkek organdan oluşur. Meyvesi, yuvarlakça, armudumsu şekilde olup, yalancı meyvedir. Yani yumurtalığın değil, çiçek kılıfının (receptacle) büyüyüp, etlenmesiyle oluşur. Meyve içerisindeki her çekirdek gerçek meyveyi oluşturur, bu nedenle “bileşik meyve” de denebilir. Hatta meyve yumuşak olduğu için üzümsü meyveler grubu içerisine de alınmaktadır. Erkek incirlerde meyveler sulanmaz, şekerlenmez ve yenmez.

İklim İsteği
İncir bitkisi kışları ılık, yazları sıcak ve kurak yerleri sever. Yıllık ortalama sıcaklığın 18-20ºC olmasını ister. Sıcaklığın, Temmuz-Eylül ayları arasında 25-30ºC’nin altına, kış aylarında ise, -9ºC’nin altına düşmemesini ister. Soğuk yerlerde incir ocak şeklinde yetiştirilir. İncir ağacının ortalama yağış isteği 625 mm kadar olup, yağışın Kasım-Haziran ayları arasında olması ve kurutma mevsimi olan Temmuz-Eylül aylarının yağışsız ve bulutsuz geçmesini ister.

Toprak İsteği
İncir ağacı toprak bakımından seçici olmayıp, çok nemli olmamak koşuluyla her türlü toprakta yetişir. Ancak, kurutmalık incirler derin, kumlu killi, humuslu ve yeteri kadar kireçli topraklarda daha kaliteli meyve verirler. İncir ağacı taban suyunun yüksek olduğu ağır topraklardan hiç hoşlanmaz.
 
 
Ekolojik Bölgeleri
Bu bölgeler 4 grupta toplanabilir.
a. Büyük ve Küçük Menderes orta havzaları,
b. Kıyı bölgeleri,
c. Güney-Doğu Anadolu bölgesi,
d. İç bölgelerde dağınık mikroklima alanları.

a. Büyük ve Küçük Menderes Orta Havzaları
Kuru incir yetiştiriciliği için ideal koşulları oluşturmaktadır. Kurutma mevsimi olan Temmuz-Eylül ayları genel olarak kurak geçer, bu sırada hava oransal nemi %40-45, hava sıcaklığı 25-30ºC arasında değişir. Öğleden önce kuzeyden esen Gümüşkanat poyraz rüzgarı ve öğleden sonra batıdan esen nemli İnbat rüzgarı incirin dünyanın hiçbir yerinde erişilemeyecek kalitede olmasını sağlar. “Sam yeli” adı verilen kuru ve sıcak doğu rüzgarı incirin kalitesini düşürmektedir.

b. Kıyı Bölgeleri
Ege, Akdeniz, Marmara ve Karadeniz kıyı bölgelerini kapsar. Kıyı bölgelerdeki iklim koşulları daha çok sofralık incir yetiştiriciliğine uygundur, çünkü kurutma mevsiminde denizden esen nemli rüzgarlar meyvelerin çatlayarak, iyi kalitede kurutulamamasına neden olmaktadır.

c. Güney-Doğu Anadolu Bölgesi
Bölgede genellikle sert kışlar ve sıcak, kurak yazlar hakimdir. Bu bölge, birçok meyve türünde olduğu gibi incirin de gen merkezlerinden birisidir. Ancak, bölgedeki iklim koşulları yüksek kaliteli taze ve kuru incir yetiştiriciliğine çok uygun değildir. Bununla birlikte, Akdeniz’den esen “Garbi” rüzgarları meyve kalitesi üzerine olumlu etki yapmakta, bu rüzgarın hakim olduğu yerlerde meyveler daha iri ve kaliteli olmaktadır.

d. İç Bölgelerde Mikroklima Alanları
Sık sık don tehlikesine maruz kalan bu bölgede ekonomik anlamda yetiştiricilik söz konusu değildir. Ağaçlar ocak şeklinde dikilir.
 
ÇOĞALTILMASI
İncir çelikleri kolay köklendiği için genellikle çelikle çoğaltılır. Bu amaçla çelikler 1,5-2,5cm kalınlığındaki 1 yıllık sürgünlerden üst kısmı boğumun hemen üstünden, alt kısmı boğumun hemen altından, öz gözükmeyecek şekilde 25-35cm uzunluğunda kesilerek hazırlanır. Çelik dikimi, ocak-şubat aylarında yapılabilir. İncir, çelikle çoğaltma kadar yaygın olmasa da daldırma ve dip sürgünüyle de çoğalır.
 
Budama
İncir ağacında budama çoğunlukla ihmal edilmektedir. İncir budanmadığı zaman, verimden düşmekte ve kalite bozulmaktadır. Bu durumda ağaçların dalları dikine büyüyerek ağacın alt kısımları çıplaklaşmakta ve meyveler güneşe maruz kalarak yanmaktadır. Bu nedenle, incir ağaçları mutlaka budanmalıdır.

Toprak İşleme
Toprak işleme, özellikle sulanmayan bahçelerde verimliliğin artması ve özellikle kuru incirlerde meyve kalitesinin iyileştirilmesi açısından önem taşır. Toprak işlemesi, sulanmayan bahçelerde ilkbaharda ve sonbaharda olmak üzere yılda en az iki kez yapılmalıdır.

Sulama
Ege ve Karadeniz bölgeleri gibi bazı bölgelerdeki yağışlar incir ağaçlarının su gereksinimlerinin karşılanabilmesi için yeterlidir. Zaten incir kökleri derine gittiği ve fazla sudan hoşlanmadığı için sık sulama istemez. Mayıs ve temmuz aylarında yapılacak sulamalar besin maddelerinin alımı ve meyve kalitesi açısından önemlidir.

 İlekleme
Kurutmalık incirlerde meyve tutumunu sağlamak için erkek incir ağaçlarından alınan ilek meyvelerinin içlerindeki ilek arıları ile birlikte dişi incir ağaçlarına asılması olayına ilekleme denir. İlekleme, doğuşları birbirini izleyen çiçekleri dölleyebilmek için, 4-7 gün aralıklı olarak bazen iki veya üç kez yapılabilir. İlek atımı, meyveler fındık ile ceviz iriliği arasında iken uygulanır. Kullanılacak ilek miktarı, ağacın yaşına, ilek çeşidine (taşıdığı ilek sineği miktar ve kalitesine) göre değişir. Sofralık incirler, çok fazla yumuşamadan, çiğ düşmeyen yerlerde sabah şafakla birlikte, çiğ düşen yerlerde ise çiğ kalktıktan sonra yapılmalıdır. Derim, meyvelerin kabukları ve sapları zedelenmeden hafifçe bükülerek yapılmalıdır. Kurutmalık incirler ise, ağaç üzerinde iyice olgunlaşıp kuruduktan ve yere düştükten sonra derilir. Bu dönem, yaklaşık olarak ileklemeden 45-50 gün sonrasına karşı gelmektedir. Toplama işlemi bir günde birkaç kez ve çiğ kalktıktan sonra yapılmalıdır.

İncir Fidanı
Ülkemiz topraklarında yetişen en lezzetli meyveler arasında yer alan ve dünyada üretiminde birinci sırada yer aldığımız incir oldukça lezzetli ve dayanıklıdır. Sofralık ve reçellik olarak kullanılmaktaır.
Subtropik bir meyve olan incir, dünyanın ılıman iklime sahip her bölgesinde yetişebilmektedir.
Anavatanı Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asya olan incir ağacı mevsimsel kuraklıkları tolere eden bir yapıya sahiptir. Ülkemizin bir çok yöresinde yoğun olarak yetiştirilen incir, en fazla Ege Bölgesi'nde yetiştirilmektedir.
İnternet adresimiz aracılığıyla en uygun fiyattan incir fidanı siparişinizi verebilirsiniz.
 
İncir Ne Zaman Dikilir?
İncir kış aylarında yapraklarını döker. İncir fidanı için en uygun zaman yapraksız olduğu zaman diliminde dikiminin yapılmasıdır. Yani İlkbahar incir fidanı için en ideal dikim zamanıdır. Kış aylarının ılıman geçtiği bölgelerde sonbahar aylarında dikim yapılması uygundur.

Satışını Yaptığımız İncir Fidanları Hakkında Bazı Bilgiler
İncir fidanı için geçerli yaş ve diğer önemli bilgiler satılan ürün içeriğinde yer almaktadır.
Sertifikalı incir fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
Fidanlarımız için dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır formdadırlar. Dilediğiniz zaman dikimini gerekleştirebilirsiniz.
 
Fidanların Muhafazası Nasıl Yapılmalı?
İncir güneş yanıklığına karşı çok hassas bir meyvedir. Direkt yakıcı güneşe maruz bırakılmadan muhafaza edilmelidir. Karton, kalın kağıt vs. gibi koruyucularla sarabilir veya kireçle badana yapabilirsiniz . Planladığınız takvim içerisinde dikim işlemini gerçekleştiremediyseniz saksılı fidanlarınızı sulamaya devam etmelisiniz. Eğer elinizde ki fidanlar açık köklü iseler köklerinin hava almaması için tamamen toprağa gömülmesi gerekir.
 
Dikim İşlemi Nasıl Yapılmalı?
Öncelikle tüplü incir fidanı aşı noktası toprağın üzerinde kalacak şekilde bir çukur açılmalıdır. Çukurun açımı için dikim tahtası kullanımı uygundur. Ortalama 60-80 santimetre derinlikte bir çukur fidan için yeterli olacaktır. Muhafazası olan poşet veya saksıdan toprağını dağıtmadan çıkarmaya gayret edin. Çukurların içine iyi yanmış hayvan gübresi koyarak toprak karıştırılmalıdır. İncir fidanı aşı noktası toprağın biraz üzerinde kalacak şekilde toprak sıkıştırarak kapatılır.

Can Suyu Nasıl Verilir?
10 litre can suyu yeterli olacaktır. İncir fidanı toprağının bir kısmını kapattıktan sonra 4 - 6 litre arasında can suyunu dökülür. Toprağı tamamen kapattıktan sonra kalan can suyunuzu dökerek dikim işlemini tamamlayabilirsiniz.
 
Dikim İşlemi Sonrasında Ne Yapmalı?
Yukarıda bahsedildiği şekilde incir fidanı dikim işlemi tamamlandıktan sonra, destek çubuğu çakarak fidanınıza bağlamayı ihmal etmeyin.
 
Dikim Mesafesi Ne Kadar Olmalı?
Fidanlarınızın dikim aralığını bahçe yapınıza bağlı olarak , 8x8-8x6-6x6 ve 8x4 metre olarak dikebilirsiniz.
 
İncir Fidanı Ne Zaman Meyve Verir?
İncir fidanları 3-4 yaşından itibaren meyve verirler. Fidan dikimi kurallarına uygun şekilde yapıldığı taktirde yeterli besini de almışsa dikiminizden bir yaz sonra tadımlık olarak meyvesini alabilirsiniz.
 
Evde İncir Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?
Soğuklama ve ışık alma isteğini karşılayabildiğiniz taktirde ve büyük saksılar da evinizde, balkonunuzda veya terasınızda saksı içerisinde yetiştirebilirsiniz. Bunun için kışı soğuk geçen bölgedeyseniz 1 ay dışarıda bakımına devam etmeniz yeterlidir. Yaşadığınız bölge kışın ılıman bir iklime sahipse fidanınızı 2 ay dışarıda muhafaza etmeniz isteğini karşılayacaktır.
 
Hangi İklimlerde Yetiştiriciliği Yapılır?
İncir ağacı, ılıman iklimlere muhteşem bir şekilde adapte olmayı başarmış bir subtropik iklim bitkisidir. Kışları ılık, yazları sıcak ve kurak yerlerden hoşlanır. Ortalama sıcaklığın 18-20ºC olması isteyen incir, temmuz-eylül ayları arasında 25-30ºC’nin altına düşmeden yağışsız ve bulutsuz geçmesini, kış aylarında ise, -9ºC’nin altına düşmemesini ister. Ortalama yağış isteği yıllık maksimum 625 mm’dir.
 
 
Sonuç Olarak
Günümüzde kişisel bakım ve kozmetik sayfalarında da, sağlığa faydaları hakkında bu ağaç son dönemlerde popüler kategoriler içerisinde yer almaktadır. İçeriğinde barındırdığı yüksek vitamin içeriği insanların bu meyve hakkında detaylı bilgiler aradığı popüler sayfalar haline gelmiştir.
Sert iklimden kolay etkilenmeyen ve belli noktaya kadar sert iklimi tolere eden bir ağaçtır. Sipariş verilmesi durumunda tüplü fidanların gönderimi aynı gün yapılmaktadır. Bahçe ve arazileriniz için muhteşem tercihtir.
 
Meyve Fidanlarında Hangi Kategoriler Popüler
Genellikle yetiştiricilik yapılacak iklime göre popüler fidan ürünü değişkenlik gösteriyor. Kurumsal olarak hizmet veren adresimizde her iklim için popüler kategoriler ve popüler fidanlara ulaşabilirsiniz. Yukarıda yer alan arama bölümünü kullanarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
 
Satış İşlemi ve Sonrası
Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kargo firmaları pandemi dönemi içerisinde aynı gün kargo yapılsa bile nadiren de olsa gecikmeler yaşanabilmektedir. Aşılı fidanlarımız yüksek bir hızla özel olarak hazırlanır. Hızlı kargo ile aynı gün size ulaştırılır.
Dilerseniz dikim ve diğer ürünler hakkında bilgi sahibi olmak için popüler fidanlarımıza göz atabilirsiniz. Aynı gün kargo kategoriler içerisinde yer almaz. Sizler sepete eklediğiniz her ürün hızlı bir şekilde satış işlemi sonrası gönderilir.

Müşteri soruları ve cevapları

09-12-2011

idağal bir meyve ben yetiştirmeğe çalışıyorum ama iklim uyarmı bilmiyorum

04-10-2014

çok lezzetli bir meyvesi var. bu siteden 1 yıl önce almıştım. bu yılda alıyorum.lezzetli incir yemek istiyorsanız tavsiye ederim.

Müşteri değerlendirmeleri

5 Üzerinden | 4,50 Ortalama
5 Yıldız
50,00 %
4 Yıldız
50,00 %
3 Yıldız
0,00 %
2 Yıldız
0,00 %
1 Yıldız
0,00 %

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon