Işık, karanfilde gelişmeyi ve çiçeklenme kalitesi üzerindee etkilidir. Yaz aylarında ışık fazlalığının çok olması, sıcaklığı da artırır. Bunun sonucunda çiçek rengi açılır, kalite düşer, çiçekler küçülür.Bu dönemde gölgelendirme ile ışığın seraya girmesi engellenmelidir.
Karanfilde kılcal kökler toprağın özellikle üst 30 cm lik kısmında yoğunlaş maktadır. Toprak evvel 30-40 cm derinlikte iki-üç kez güzelce sürülür. Dikim işine başlamadan önce karanfil fidelerinin ortam sıcaklığına alışması için soğuk hava deposundan seraya getirilmesi gerekir. Dikimde kullanılacak fidenin yeterince köklü, standart boyda, soğuk hava deposunda fazla bekletilmemiş olması gerekir. Dikimden sonra sulama çok önemlidir . İlk 15-20 gün yalnız yağmurlama sulama uygulanır. Dikimden yaklaşık 15-20 gün sonra yeni kökler toprağa iyice tutunmuş olur. Bu dönemden itibaren damlama sulamaya geçilir. Her yatağa iki sıra damlama çekilmesi yeterlidir. Damlama ile yağmurlama sulama birkaç gün birlikte uygulanır. Daha sonra tamamen damlama sulamaya geçilir.
Karanfilde tutum aşamasından sonra yaprakların ıslanması istenmez. Hava şarlarına ve toprak yapısına göre sulama sıklığı ve miktarı ayarlanır. Sulamada dikkat edilecek konu fideyi kurutmamak, toprağı da aşırı çamur yapmaktadır.
her tohum bitkiye dönüştü bahçem yemyeşil oldu şimdi açmalarını bekliyorum.tavsiye ederim.