Image

İğde Fidanı Elaeagnus angustifolia Açık Köklü

1 Değerlendirme
%33
₺ 690,00₺ 459,00
Kazancım ₺ 231,00
Hızlı Kargo
1500 TL üzeri Kargo Bedava
1
  • 7-8 metreye kadar boylanabilen yaprak döken bir bitkidir.
  • Meyveleri zeytin büyüklüğünde, kahverengi-kırmızı renklerde, çiçekleri sarı renkte ve kokuludur.
  • Yaprakları uzun, kısa saplı, dar şerit biçiminde, 4–8 cm uzunluğunda, yaprakların üst yüzü mat-yeşil alt yüzü gümüşi renktedir.
  • Ilıman iklimin hüküm sürdüğü alanlarda Nisan ayında, daha iç bölgelerde ise Mayıs ve Haziran aylarında çiçeklenme gözlenir.
  • Azotu kökünde depolayabilme özelliği sayesinde en verimsiz topraklarda bile yetişir.
  • Çiçekleri arılar için ideal bir ağaçtır.
  • Bağ ve bahçe kenarlarında çit bitkisi olarakta kullanılır.
  • Kuş iğdesi, sultani iğdesi gibi isimlerle bilinir.
  • Gönderilen iğde fidanlarımız 3 yaşlarındadır.
  • İğde fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
  • Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler.
  • Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir.
  • Etiketli fidanlardır.
  • Dikey taşımacılığa uygun özel kutusunda gönderilir.
  • Gönderilen iğde fidanlarının tamamı sertifikalıdır. 
  • Fidanlığımız Virüs ve Nematod Ari Üretim Sertifikalıdır.
SKU: FI2416
Barkod: 010513çk
Bitki Cinsi:
Uygun Bölge:
Meyve Rengi:
Bitki Familyası:
Maksimum Boylanma:
Yaprak Kenarı:
Çiçeklenme Süresi:
Yaprak Tipi:
Bitki Familyası:
Saksı Boyutu:
Çiçek Periyodu:
Toprak İsteği:
Işık İsteği:
Yaprak Rengi:
Çiçek Rengi:
Satış Boyu:
Bitki Yaşı:
Yeni sezon meyve fidanlarımız için harika haberlerimiz var! Ancak, sizinle paylaşmak istediğimiz bir detay var: Aralık, Ocak ve Şubat aylarında açık köklü fidanlarımızı satışa sunuyoruz. Mart ayından itibaren ise fidanlarımızı tüplü olarak gönderiyoruz. Bu süreci göz önünde bulundurarak siparişinizi oluşturmanızı öneririz.

•Gönderilen fidanlar kaç yaşındadır?
-Gönderilen iğde fidanlarımız 3 yaşlarındadır.

•Fidanlar saksı içerisinde mi gönderilmektedir?
-Sertifikalı iğde fidanlarımızın hepsi saksı içinde kök sistemi oturmuş bir şekilde gönderilmektedir.

•Gönderilen saksılı iğde fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu nedir?
-Gönderilen iğde fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 120 cm dir.

• Gönderilen iğde fidanlarının tozlayıcıya ihtiyacı var mıdır?
İğde fidanları kendine verimlidir.

• Gelen fidanları hemen dikmeli miyim? İstediğim zaman dikebilir miyim? Dikim yapmak için dikim mevsimini mi beklemem gerekli?
- Sertifikalı meyve fidanlarımız saksılı gönderildiği için istediğiniz zaman dikim yapabilirsiniz. Dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır bitkilerdir. 

• iğde fidanları kışları soğuk geçen bölgelere dikilebilir mi?
- Kışın sert geçtiği yörelerde üvez fidanları yetiştirilebilmektedir. Don olayına karşı dayanıklıdır.

• İğde fidanlarını dikerken ve dikimden sonra kullanmam gereken gübreler var mıdır?
- Evet, tüm fidanları dikerken ve dikim yaptıktan sonra kullanmanızı önerdiğimiz gübreler vardır. Dikim sırasında işlenmiş keçi gübresini toprakla karıştırıp açtığınız çukura koymanız ve bu şekilde dikim yapmanız tavsiye edilir. Dikimden sonra ise bitkinin ihtiyacı olan azot, fosfor ve potasyumu karşılayabilmek için 15 - 30 günlük aralarla sadece 1 çay kaşığı kadar NPK 15-15-15 gübresini kullanmanız ve sonrasında bol sulama yapmanız önerilir.

•Aldığım fidanları diktikten kaç sene sonra meyve almaya başlayabilirim?
-Satın aldığınız saksılı iğde fidanlarının hepsi 3 yaşındadırlar. İğde fidanlarının geneli 5-6 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. 

•Satın aldığım saksılı fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
-Dikim yapacağınız çukuru yaklaşık 80 cm olarak açmanızı tavsiye ederiz. Fidanı toprağa gömmeden önce açılan çukurun bir kısmı daha iyi bir toprakla doldurulur. Çukurun saksı boyuna kadar doldurulması yeterlidir. Toprak doldurulduktan sonra fidan çukura yerleştirilir ve etrafı toprak ile iyice kapatılır. Fidanın saksı boyu kadar bir derinliğe dikilmesi önemlidir. Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir. Ayrıca gelen fidanı dikerken saksısından dikkatlice çıkarmanız gereklidir. Saksı içindeki toprağın dağılmaması ve kökün hava almaması önemlidir.

•Fidanlar kargo ile gönderilirken herhangi bir zarar görüyor mu? Saksılı fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?
-Tüm siparişlerinizi anlaşmalı kargomuz olan Aras Kargo ile %65e varan indirimle tüm Türkiyeye gönderiyoruz. Almış olduğunuz fidanları fidan taşımacılığı için özel tasarlanmış kalın karton kutular içinde özenle yerleştirilerek gönderim yapıyoruz ve bu şekilde hiç bir zarar görmeden evinize kadar teslim ediliyorlar.

İĞDE FİDANI GENEL ÖZELLİKLERİ
İğde Ağacı Anadoluda hemen hemen her bölgede yetişir, baharla birlikte çiçek açar, çiçekleri kokulu, meyveleri lezzetli ve unumsudur.  7-8 m boylanabilir.  İğde meyvesinin ağacı uzundur. Yaprakları ise uzun ve dardır. Kenarlarında küçük tüyler bulunan iğdenin dalları dikenlidir. Bu nedenle daha çok bahçe kenarlarında çit görevi görmesi amacı ile de dikilmektedir. Haziran sonu Temmuz başı gibi çiçek açarlar ve çiçeklerinin yapraklarının iç tarafı sarı, dışı ise gümüş renginde olur.
Bakımı: İğde dikildikten ve uygun koşullar sağlandıktan sonra ek olarak bakım istemeyen bir meyvedir. Kurak ve çok sıcak bölgeleri sevdiği için düzenli sulama gerekmez.
Budama: İğde ağacının verimini fazlalaştırmak ve daha sağlıklı bir ağaç elde etmek için yılda bir kere budama yapılması şarttır. İğde meyvesi için budama zamanı genellikle yaz döneminin ortasında yani çiçeklenme dönemi bittikten sonradır.
İklim İsteği

Türkiyede doğal olarak yetişen iğde bitkisi Akdeniz, Karadeniz, Marmara ve Doğu Anadolu bölgelerinde 2000 metre rakıma kadar yetişebilir. Karasal iklim bitkisi olan iğde, sert iklimlere ve ilkbahardaki geç donlara karşı dayanıklıdır.

Işık isteği

İğde ağacı yetiştirmek için bahçelerin güneşli ve yarı gölge alanları tercih edilmelidir. Güneşi seven bir bitki olduğundan, gölgede istenilen gelişimi gösteremez.

Toprak İsteği

İğde ağacı toprak isteği bakımından seçici değildir. Hemen hemen bütün toprak türlerinde yetiştirilebilir. Tuza ve kuraklığa karşı duyarlı değildir. Köklerinin azotu depolayabilme yeteneğinden ötürü en verimsiz topraklarda bile yetiştirilebilir. Toprak bakımından seçici olmaması nedeniyle erozyonla mücadelede kullanılabilecek bitkilerden biridir. İğde yetiştirmek için en ideal topraklar hafif kumlu ve gübreli topraklardır.

Su İsteği

İğde ağacı kuraklığa dayanıklı bir ağaç türüdür ve sulanmaya ihtiyaç duymaz. Ancak dikim yapılan ilk yıllarda bitki yaz aylarında 2 günde bir mutlaka sulanmalıdır.

Genel bakım ihtiyaçları: Çalı formunda bir bitki olan iğdenin yaz ortasında budanması gerekir.