Vatanı Güney ve Doğu Avrupa ile Ön Asya olan ve bütün Avrupa, Kuzey Amerika, hatta Avustralya’da yaygınlaşmış bir bitkidir. İnce saçaklı bir köke sahiptir. Dik gelişen çok dallanmış gövdeye sahiptir. Yapraklar almaşıklı olup, 2-3 parçalıdır. Sap uçlarında çiçekleri oluşturan çiçek düğmeleri vardır. Çiçek başı 18-28 mm çapında, 5-10mm kalınlıktadır. Çiçek düğmesi tabanı koniğimsi, içi boştur.Çiçek tabanı zaman içinde hafiften kuvvetli kubbemsi hale doğru gelişme gösterir. Çiçek tabanının içi boştur ve bu boşluk çiçeğin gelişimiyle artış gösterir.
Toprak isteği
Asitli topraklardan, alkali topraklara kadar değişik toprak tiplerinde yetişebilmektedir. Ancak en uygun toprak, Ph’ı 7.3 – 8.1 olan topraktır. Kireçli topraklarda yetiştirilmesi tavsiye edilir.
Su isteği
Yaz aylarında haftada birkaç kez, bitkinin su ihtiyacı hissedildiğinde sulanmalıdır.
Hasat
Bitkideki uçucu yağ oranı çiçek açıldıktan 3-5 gün sonraki dönem en fazla olduğu için hasat bu dönemde yapılmalıdır.
Çiçekler eş zamanlı açmadığından hasat, birkaç hasattan sonra tamamlanır. Çiçeklerin tam açmış olması gerekir; tam açılmamış çiçeklerin uçucu yağ oranı düşüktür.
Paketleme ve Taşıma
Önemli NotHer ne kadar tüm önlemler alınsa da, bitkilerin canlı organizmalar olduğunu unutmamak önemlidir. Taşıma sırasında oluşabilecek ufak tefek sorunlar, bitkinin genel sağlığını olumsuz etkilemez. Fidanlar, dikildikten sonra uygun bakım koşulları sağlandığında kısa sürede toparlanacak ve sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam edecektir. Bu nedenle, bitkinin sağlığına dair herhangi bir endişe duymanıza gerek yoktur.