Image
Image
Image
Image

Lavanta Fidanı Lavandula intermedia İthal Saksıda

6 Değerlendirme
%32
₺ 320,00₺ 219,00
Kazancım ₺ 101,00
Hızlı Kargo
1500 TL üzeri Kargo Bedava
1
  • 1 metre kadar boylanabilen ve yağı yapılan lavanta türüdür.
  • Yaprakları grimsi yeşil renkli, ince uzun ve hoş kokuludur.
  • Gövdesi dört köşe kesitli olup ikinci yılında odunlaşmaktadır.
  • Yaz boyunca uzun sapların ucunda seyrek başaklar halinde mavi mor renkte çiçek açar.
  • Tam güneş alan alanlarda iyi gelişme gösterir.
  • Organik maddece zengin toprakarı sever ancak orta - hafif bünyeli, geçirgen, nötr topraklarda da yetişebiilmektedir.
  • Mevsime bağlı olarak çiçekli yada çiçeksiz olarak gönderilebilmektedir.
  • Lavanta Fidanı  fidanlarımız hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
  • Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler.
  • Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir.
  • Etiketli  bitkilerdir.
  • Dikey taşımacılığa uygun özel kutusunda gönderilir.
SKU: FI695
Barkod: 100102
 
 
Familyası  : Ballıbabagiller familyasındandır.
Anavatanı : Akdeniz havzası, Kanarya Adaları, Kuzey Afrika, Hindistan, Güneydoğu Asya
Bitki sınıfı : Çok yıllık, yaprak dökmeyen yarı çalımsı bir bitkidir.
Kullanım : Gruplar halinde, bordür, alçak çit, eğimli arazi, pencere önü saksıda, çiçek açmadan kesilir, kurutulup kullanılabilmektedir.
Çiçeklenme  : Çiçeklerin rengi  mavi,  mor, leylâk ve beyaz renkte olur. Çeşitlere göre Mayıs-Ağustos arası ; hoş kokulu çiçekleri bal arısını çeker.
Dayanıklılık : Bölge 6 dan 9a kadar yetişir. En dayanıklıları -15 ilâ -20°Cye kadar dayanır, Lavandula stoechas -5°Cden itibaren zarar görmeye başlar; saksıda yetişen lavanta korunmalıdır.
 
Nasıl Yetişir ?
Tam güneş alan yerlerden hoşlanır.
Orta - hafif bünyeli, geçirgen, nötr ve  hattâ da  fakir topraklarda yetişebilir. 
ilkbaharda ekilir, daha sonra minik serada dikilecek olan 5 cmlik çelikleri Temmuz-Ağustosta budayarak çelikleme yapılır.
 
BudamaYuvarlak biçimini korumak için, ciçeklenmeden  sonra  budanmalıdır. Yaşlandıkça alt dalları odunlaşır ; özellikle düzenli bir şekilde budanmazsa odunlaşma oluşur. Böyle bir durumda, yerine yeni bir bitki dikmek daha iyidir çünkü sert budama genelde iyi sonuç vermez ; odunlaşmış dallardan nadiren taze dal çıkar.
Hasat ve saklama koşulları : 
Çiçekli dallar, kokunun en güçlü olduğu çiçeklenme başında veya çiçeklenme sırasında toplanır. İlkbahar ve yaz mevsimlerinde her an toplanabilir. 
Daha sonra çiçekli dallar kurutulur, onları sıcak, havalandırılmış ve loş bir mekanda, baş aşağı asın. Parçalanıp, düşene kadar birkaç hafta boyunca kurumasını bekleyin. Daldan yaprak ve çiçekleri alın ve iyice kapanan bir kavanozun içine saklayın.