Sepet Sayfası

Ananas Kokulu Nane Fidesi Mentha suaveolens Variegata Saksıda

₺ 1.000₺ 490
1
Image

Ananas Kokulu Nane Fidesi Mentha suaveolens Variegata Saksıda

2 Değerlendirme
İyi Bir hediye, belki geleceği kurtarır.
15 yerli çeşit +2500 sertifikalı sebze tohumu, ister saklayın ister sevdiklerinize hediye edin. 5 yıllık raf ömrü ile kendinizi güvende hissedin.
Toplam Fiyat
%51
₺ 490
%51
₺ 1.000₺ 490
Kazancım ₺ 510
Hızlı Kargo
2500 TL Üzeri Kargo BEDAVA
1
  • Ilık ve rutubetli iklimlerden hoşlanır.
  • Düşük sıcaklıklara dayanabilme özelliğine sahiptir.
  • Yaprakları alacalı, küçük ve ananas kokuludur.
  • Yarı gölgeli ve serin bölgelerde iyi gelişir. 
  • Nane üretimi için ideal toprak tipi kumlu-killi ve tınlı topraklardır.
  • Nane taşlı ve çakıllı topraklarda da yetiştirilebilir.
  • Budama sağlandığı dönemde tek kök olarak gönderilmektedir.
  • Ananas Kokulu Nane fidanlarımız hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
  • Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler.
  • Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir.
  • Etiketli  bitkilerdir.
  • Dikey taşımacılığa uygun özel kutusunda gönderilir.
  • Sonbahar-kış aylarında fizyolojik yapıları dolayısıyla bitkiler yapraksız ve çiçeksiz olarak gönderilmektedir.
SKU: FI4916
Barkod: 999999

İklim İsteği


Nane bitkisi, iklim koşullarına karşı yüksek toleransa sahip bir türdür. Ancak, ılık ve rutubetli iklimleri tercih eder. Sıcak ve kurak ortamlarda gelişimi olumsuz etkilenir; bu durum, bitkinin boyunun ve yapraklarının küçülmesine yol açar. Optimal gelişim sıcaklığı 12-15 °C arasında olmalıdır. Düşük sıcaklıklara dayanıklılığı sayesinde, toprak üst kısımları zarar görse bile, kök sistemleri don olaylarından etkilenmez.


Nane, yarı gölgeli ve serin bölgelerde en iyi şekilde gelişir. Aşırı ışık, yaprakların büyümesini durdurur ve çiçeklenmeyi hızlandırarak yaprak verimini azaltır.


Toprak İsteği


Nane için ideal toprak tipleri kumlu-killi ve tınlı topraklardır. Taşlı ve çakıllı topraklarda da yetiştirilebilir, ancak bu tür topraklar ticari üretim için önerilmez. pH değeri 5.0-7.5 arasında olan topraklar, nane üretimi için uygundur.


Toprak Hazırlığı, Ekim ve Dikim


Nane üretimi için toprak hazırlığı, ilkbaharda 15-20 cm derinlikte sürülerek gerçekleştirilir. Dekara 5-6 ton ahır gübresi eklenmesi, bitkinin sağlıklı gelişimi için önemlidir. Bu süreç, nane bitkisinin verimliliğini artırmak amacıyla titizlikle uygulanmalıdır.

İlginizi Çekebilecek Ürünler

Süper Fırsatlar
Sınırlı süreli %50 indirim
Benzer Ürünler
Size özel en iyi fiyatlı ürünleri görün!