Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Yaban Mersini Fidanı Vaccinium corymbosum ELLİOTT, +3 Yaş, Saksıda

Tatlı, Aromalı, Sert, Orta İri
%23 İndirim 887,00 ₺ 687,00 ₺
  • Kuvvetli ve dik gelişen bitki gövdesine sahiptir.
  • Taneleri orta irilikte, sert, açık mavi renkte, tatlı ve aromalıdır. 
  • Çatlamaya karşı dayanıklıdır.
  • Donlara karşı dayanıklıdır. 
  • Kendine verimlidir. Ağustos başı hasadı başlar.
  • Geç dönemde hasat edilir
  • Aşırı meyve verme eğiliminde olduğu için düzenli  budama ister. 
  • Çalı formludur ve yaprak döken bir bitkidir.
  • pH'sı düşük toprak karışımında sulama suyu ile bakımı yapılır.
  • Gönderilen fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 40-50 cm 'dir.
  • Yaban mersini fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
  • Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler.
  • Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir.
  • Etiketli fidanlardır.
  • Dikey taşımacılığa uygun özel kutusunda gönderilir.
  • SKU: 10000
  • Barkod: 0106861
  • Stok:FI5710 Adet

1. Sıcaklık:
Don olayı olmayan en az 160 günlük yetiştirme periyodu ister. Gelişmesi için 2000 gün derece sıcaklık ister. Soğuklama süresi 650-850 saat arasındadır

2. Soğuklara Dayanım:
Gözler -26.3 ila -29.1 dereceye kadar,  gövde -26.3 ila -29.1 dereceye kadar ,  çiçekler -26.3 ila -29.1 dereceye kadar dayanıklıdır.

3. Gün Uzunluğu:
Uzun günler bitkideki negatif gelişmeyi teşvik ederken yaz sonları ile sonbahar aylarındaki kısa günler meyve tomurcuğu gelişimini arttırır.

4. Toprak Koşulları:
Yaban mersini organik maddece zengin ve asitli toprakları sever. Yetiştiricilik için doğal yaşam alanları veya buralara yakın yerler tercih edilmelidir.

Yaban mersini, saçak kök miktarı çok fazla olan yüzlek kök yapısına sahip bir bitkidir. Toprak tipine bağlı olarak kökleri 1 metre derine inebilmektedir. Asıl görev yapan kökler toprak tabakasının üstten 25-30 cm’lik kısmında yer alır.

Yaban mersini fidanlarının dikiminden en az 6 ay önce bahçe toprağı tahlil ettirilmeli ve pH’nın ayarlanması için gerekiyorsa 6 ay önceden kükürt uygulaması yapılmalıdır. Toprak pH’sı 5.5’in üzerinde ise kükürt uygulaması yapılarak toprak asitliği değiştirilebilir. Kükürt uygulaması ile kireçli toprakları yaban mersini yetiştiriciliğine uygun hale getirmek mümkün değildir. Dikim yapılacak toprağın pH değeri 3.7’den aşağıda ise bu durumda kireçleme tavsiye edilebilir. Yüksek boylu çalı formundaki yaban mersinileri için en uygun pH değeri 4.0-5.2 arasındadır ve optimum pH değeri  4.5’tir. Yaban mersini bahçesindeki toprağın pH değerinin yüksek olduğu durumlarda demir ve çinko eksikliği ortaya çıkar ve bu olay, yeni gelişen organları etkileyerek bitkinin gücünün kaybolmasına sebep olur.

Yaban Mersini Fidanı
 Likapa, Maviyemiş gibi isimlerle de bilinen son yıllarda üzümsü meyveler grubunda çok fazla tercih edilen yaban mersini fidanına, balkonunuzda veya bahçenizde internet adresimizden alacağınız yaban mersini fidanıyla sahip olabilirsiniz.                              
Türkiye de uygun ortam ve koşulu sağladığınızda hemen hemen her yerinde yetiştiriciliğini yapabileceğiniz yaban mersini fidanının en çok Karadeniz, Doğu Anadolu ve Uludağ gibi bölgelerde yoğun bir yetiştiriciliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz.
İnternet adresimiz aracılığıyla en uygun fiyattan yaban mersini fidanı siparişinizi verebilirsiniz.
 
Yaban Mersini Ne Zaman Dikilir?
Tüplü yaban mersini fidanlarınızın her mevsimde dikimini gerçekleştirebilirsiniz. Açık köklü fidanınız için ise kasım ayından başlayarak nisan ayına kadar dikiminizi gerçekleştirmenizi öneririz. Don olaylarına bağlı olarak ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde dikimi uygundur.
 
Satışını Yaptığımız Yaban Mersini Fidanları Hakkında Bazı Bilgiler
Yaban mersini fidanı için geçerli yaş ve diğer önemli bilgileri satılan ürün içeriğinde yazmaktadır.
Sertifikalı yaban mersini fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
Fidanlarımız için dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır formdadırlar. Dilediğiniz zaman dikimini gerçekleştirebilirsiniz.
 
Fidanların Muhafazası Nasıl Yapılmalı?
Fidan kökleri nemli tutularak muhafaza edilmelidir. Planladığınız takvim içerisinde dikim işlemini gerçekleştiremediyseniz saksı da fidanlarınızı sulamaya devam etmelisiniz. Eğer elinizde ki fidanlar açık köklü ise köklerinin hava almaması için tamamen toprağa gömülmesi gerekir.
 
Dikim İşlemi Nasıl Yapılmalı?
Yaban mersini fidanlarınızın sıralar arası mesafesini işaretleyin ve aşı noktası toprağın üzerinde kalacak şekilde bir çukur açın. Düzgün bir dikim işlemi için dikim tahtası kullanmayı unutmayın. Açacağınız çukur için ortalama rakam vermek gerekirse 70-80 santimetre derinlik yeterli olabilir. Muhafazası olan poşet veya saksıdan toprağını dağıtmadan çıkarmaya gayret edin. Çukurun dibine topraklı ahır gübresi koyun. Yaban mersini fidanı aşı noktası toprağın biraz üzerinde kalacak şekilde toprağı sıkıştırarak kapatmalısınız. Son olarak can suyunu vererek dikiminizi gerçekleştirin.
 
Can Suyu Nasıl Verilir?
10-15 litre arasında can suyuna ihtiyacı olmaktadır. Yaban mersini fidanı toprağının bir kısmını kapattıktan sonra 5 - 10 litre arasında can suyu dökülür. Toprağı tamamen kapattıktan sonra kalan can suyu dökülerek dikim işlemini tamamlanır.
 
Dikim İşlemi Sonrasında Ne Yapmalı?
Yukarıda bahsedildiği şekilde yaban mersini fidanı dikim işlemi tamamlandıktan sonra malçlama yapmalısınız.
 
Dikim Mesafesi Ne Kadar Olmalı?
Yaban mersini fidanları  dikim aralığının 120-150 cm, doğru sıralar arası mesafenin ise 250-300 cm olacak şekilde dikimini gerçekleştirmelisiniz.
 
Yaban Mersini Fidanı Ne Zaman Meyve Verir?
Yaban mersini fidanlarımız 3 yaşından itibaren meyve verirler. Satın aldığınız meyve fidanlarımızın hepsi 2 ila 5 yaş arasındadır. Fidan dikimi kurallarına uygun şekilde yapıldığı taktirde yeterli besini de almışsa 2 yaşında ki fidanlar dikiminizden bir yaz sonra tadımlık olarak meyvesini verecektir.
 
Evde Yaban Mersini Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?
Yaban mersini fidanı evinizde, balkonunuzda veya bahçenizde yetiştirebileceğiniz bir meyvedir. Geniş drenaj delikleri olan bir saksıda kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Toprağını nemli tutmaya özen gösterin ve fidanınızın bolca ışık aldığından emin olun.
 
Hangi İklimlerde Yetiştiriciliği Yapılır?
Yaban mersini ılıman iklimi seven bir meyvedir. Kışları serin bölgelerden hoşlanan yazın ise ilkbahar donlarının olmadığı yerlerde yetiştiriciliği yapılan yaban mersini sonbahar ve ilkbahar aylarına da çok iyi uyum sağlar. Güneş ışınlarını çok sevdiğinden hızlı büyümesi açısından güneşi iyi alan bir yerde büyütülmesi gerekir. Genel olarak yaban mersini fidanları -28 derecelere kadar dayanabilmektedir.
 
Sonuç Olarak
Günümüzde kişisel bakım ve kozmetik sayfalarında da, sağlığa faydaları hakkında bu ağaç son dönemlerde popüler kategoriler içerisinde yer almaktadır. İçeriğinde barındırdığı yüksek vitamin içeriği insanların bu meyve hakkında detaylı bilgiler aradığı popüler sayfalar haline gelmiştir.
Sipariş verilmesi durumunda tüplü fidanların gönderimi aynı gün yapılmaktadır. Bahçe ve arazileriniz için muhteşem tercihtir.
 
Meyve Fidanlarında Hangi Kategoriler Popüler
Genellikle yetiştiricilik yapılacak iklime göre popüler fidan ürünü değişkenlik gösteriyor. Kurumsal olarak hizmet veren adresimizde her iklim için popüler kategoriler ve popüler fidanlara ulaşabilirsiniz. Yukarıda yer alan arama bölümünü kullanarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
 
Satış İşlemi ve Sonrası
Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kargo firmaları pandemi dönemi içerisinde aynı gün kargo yapılsa bile nadiren de olsa gecikmeler yaşanabilmektedir. Aşılı fidanlarımız yüksek bir hızla özel olarak hazırlanır. Hızlı kargo ile aynı gün size ulaştırılır.
Dilerseniz dikim ve diğer ürünler hakkında bilgi sahibi olmak için popüler fidanlarımıza göz atabilirsiniz. Aynı gün kargo kategoriler içerisinde yer almaz. Sizler sepete eklediğiniz her ürün hızlı bir şekilde satış işlemi sonrası gönderilir.

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon