Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Trabzon Hurması FUYU Fidanı, 80-100 cm, Saksıda

Tatlı, iri, Sert
%18 İndirim 637,00 ₺ 525,00 ₺
  • Ağaçları dik, yarı dik veya yayvan olarak gelişir.
  • Meyveleri iri, turuncu renkte ve sert halde tüketilmektedir.
  • Yaprakların üst yüzü düz, alt yüzü tüylüdür. 
  • Genel olarak -12 dereceye kadar dayanabilmektedir.
  • Geç çiçeklendikleri için erken ilkbahar donlarından etkilenmezler.
  • En uygun toprak tipi; orta ağır, organik maddece zengin ve iyi drene edilmiş derin topraklardır.
  • Tozlalaşabilmesi ve meyvelerin sert tüketime uygun olabilmesi için iki adet dikim yapılmalıdır. 
  • Gönderilen fidanlarımız 3 yaşlarındadır.
  • Gönderilen fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 80-100 cm 'dir.
  • Trabzon hurması fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
  • Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler.
  • Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir.
  • Etiketli ve aşılı fidanlardır.
  • Dikey taşımacılığa uygun özel kutusunda gönderilir.
  • Gönderilen trabzon hurması fidanlarının tamamı sertifikalıdır. 
  • ​Fidanlığımız Virüs ve Nematod Ari Üretim Sertifikalıdır. 
  • SKU: 9994
  • Barkod: 011626
  • Stok:FI2068 Adet
Gönderilen ürünler kaç yaşındadır?
-Gönderilen Trabzon hurması fidanlarımız 3 yaşlarındadır.

•Gönderilen ürünler saksı içinde mi geliyor yoksa açık olarak mı?
-Sertifikalı Trabzon hurması fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.

•Gönderilen saksılı Trabzon hurması fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu nedir?
-Gönderilen Trabzon hurması fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 80-100 cm 'dir.

•Gelen fidanları hemen dikmeli miyim? İstediğim zaman dikebilir miyim yoksa dikim mevsimini mi beklemem gerekli?
-Sertifikalı Trabzon hurması fidanlarının saksılı gönderildiği için istediğiniz zaman dikim yapabilirsiniz. Dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur.12 ay boyunca dikilmeye hazır bitkilerdir.

• Trabzon hurması fidanları kışları soğuk geçen bölgelere dikilebilir mi?
- Kışın sert geçtiği yörelerde Trabzon hurması fidanları önerilir. Ancak ilkbahar donlarından korunması gerekmektedir.

Trabzon hurması fidanlarının tozlayıcıya ihtiyacı var mıdır ?
-Trabzon hurması fidanları kendine verimlidir. Tozlayıcıya ihtiyaç duymaz.

• Trabzon hurması fidanlarını dikerken ve dikimden sonra kullanmam gereken gübreler var mıdır?
-Evet, tüm fidanları dikerken ve dikim yaptıktan sonra kullanmanızı önerdiğimiz gübreler vardır. Dikim sırasında işlenmiş keçi gübresini toprakla karıştırıp açtığınız çukura koymanız ve bu şekilde dikim yapmanız tavsiye edilir. Dikimden sonra ise bitkinin ihtiyacı olan azot,fosfor ve potasyumu karşılayabilmek için 15 - 30 günlük aralarla sadece 1 çay kaşığı kadar NPK 15-15-15 gübresini kullanmanız ve sonrasında bol sulama yapmanız önerilir.

•Aldığım fidanları diktikten kaç sene sonra meyve alamaya başlayabilirim?
-Satın aldığınız saksılı Trabzon hurması fidanlarının hepsi 3 yaşındadırlar. Trabzon hurması fidanlarının geneli 4- 5 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikiminizden bir yaz sonra tadımlık da olsa meyvelerinizi alabileceksiniz.

•Satın aldığım saksılı fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
-Dikim yapacağınız çukuru yaklaşık olarak saksı boyu kadar açmanız önemlidir. Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir. Ayrıca gelen fidanı dikerken saksısından dikkatlice çıkarmanız gereklidir. Saksı içindeki toprağın dağılmaması ve kökün hava almaması önemlidir.

•Gönderimlerinizi kargo ile yapıyorsunuz, herhangi bir zarar görmezler mi? Saksılı fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?
-Tüm siparişlerinizi anlaşmalı kargomuz olan Aras Kargo ile %65'e varan indirimle tüm Türkiye'ye gönderiyoruz. Almış olduğunuz fidanları fidan taşımacılığı için özel tasarlanmış kalın karton kutular içinde özenle yerleştirilerek gönderim yapıyoruz ve bu şekilde hiç bir zarar görmeden evinize kadar teslim ediliyorlar.

TRABZON HURMASI YETİŞTİRİCİLİĞİ
 
Trabzon hurmasının anavatanı Çin'dir. Bir subtropik iklim meyvesi olan trabzon hurması ülkemizde en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilmektedir. Bu meyve türü kışın yapraklarını döktüğü için, daha serin bölgelerde de, özellikle Karadeniz, Ege ve Marmara Bölgeleri'nde yetiştiriciliğine rastlanmaktadır.
 
TRABZON HURMASININ ÖZELLİKLERİ
Trabzon hurması ağacının kök sistemi kullanılan anaç türüne göre değişik yapıdadır. Meyveleri yenen kültür çeşitlerinin anacı (D.kaki), kazık köklüdür, az miktarda saçak kökleri bulunur.
Trabzon hurması ağacının gövdesi gri renklidir. Kullanılan anacın çeşidin kuvvetine ve yaşına göre gövde 12-35 cm çapında olmakta, boyu ise ortalama 5-6 m olmakla beraber 12 m'ye kadar ulaşabilmektedir.
Ağaçları dik, yarı dik veya yayvan olarak gelişir, çeşitlere göre dallar orta kuvvette veya kuvvetli gelişmektedir.  Yaprakların üst yüzü düz, alt yüzü tüylüdür. İlkbaharda yeni çıktıklarında parlak açık yeşil renktedir, daha sonra parlak koyu yeşil renk alır. Sonbaharda ise soluk yeşil-sarı-turuncu-kırmızı renklere dönüşerek dekoratif bir görünüm alır. Bu özelliklerinden dolayı güzel bir süs ağacı olarak peyzaj mimarisinde kullanılır.
 
İKLİM VE TOPRAK ÖZELLİKLERİ
 
Trabzon hurması bir subtropik iklim meyvesidir. Bununla birlikte sıcak ılıman iklim şartlarına da adapte olmuştur. Ağacı kışın yapraklarını döktüğü için düşük kış sıcaklıklarına diğer subtropik meyve türlerine göre daha dayanıklıdır. Genel olarak -12 dereceye kadar dayanabilmekte, ayrıca -18 dereceye kadar dayanan çeşitler de bulunmaktadır.
Trabzon hurması çeşitlerinin çoğunun kış dinlenme ihtiyaçları 7,2 derecenin altında 200-400 saat kadardır. Akdeniz Bölgesi kıyı şeridinde odun gözü sürmesi, mart ayının ilk yarısında, çiçeklenme ise nisan sonlarında olmaktadır. Trabzon hurmaları geç çiçeklendikleri için erken ilkbahar donlarından etkilenmezler. Çeşitlerin meyvelerini olgunlaştırabilmeleri için 140-160 gün gibi uzun bir zaman aralığına ihtiyaçları vardır. Sertken yenebilen (tadı buruk olmayan) çeşitler, meyvelerini olgunlaştırabilmeleri için diğerlerine göre daha fazla sıcaklık toplamına ihtiyaç duyarlar.
Trabzon hurmaları yüksek hava nemi isterler ve en kaliteli meyveler nemli bölgelerden elde edilir. Hava neminin az olduğu bölgelerde sulama yapılarak iyi ürün alınabilir. Ancak bu bölgelerde meyvelerde güneş yanıklığı görülebilir, tedbir alınmalıdır.
Trabzon hurması ağaçları genel olarak rüzgarlardan zarar görmez. Ancak fazla rüzgar alan yerlerde, sonbaharda meyve olgunluk zamanında meyveler yaprak ve dallardan zarar görür ve kalitenin düşmesine neden olur. Trabzon hurması ağacının dalları çok gevrektir, bu yüzden şiddetli rüzgar, meyve yüklü dalların kırılmasına sebep olabilir. Bu durumu önlemek için dallar mutlaka hereklerle desteklenmelidir.
Trabzon hurmaları için en uygun toprak tipi; orta ağır, organik maddece zengin ve iyi drene edilmiş derin topraklardır. PH'sı 6,5-7,0 olan topraklarda yetiştiricilik iyi sonuç verir. Bununla birlikte çok hafif topraklardan, çok ağır topraklara kadar değişik toprak tiplerine de uyum sağlar. Kireç muhtevası %2520'ye kadar olan topraklarda yetişebilir.
 
TRABZON HURMASI BAHÇESİNİN BAKIM İŞLERİ
 
Toprak İşleme
Trabzon hurması bahçesinde toprak işleme, örtüsüz veya örtülü yapılabilir. Örtüsüz işlemede, toprak sürülerek toprak üzeri otsuz tutulur. Bu tip toprak işleme ile yabani otların yok edilmesi yanında, yağmurlarla veya sulama ile meydana gelen kaymak tabakasının kırılması, böylece suyun toprağa kolay işleyebilmesi ve toprağın havalanması sağlanmış olur. Ağaçların diplerindeki otlar çapalanarak temizlenir. Sonbaharda pullukla derin bir sürüm yapılır. Sürüm işleri toprak tavında iken yapılmalıdır.
İlkbahar ve yaz sürümleri diskli pulluk ile yapılır. Bahçedeki ağaçlar büyükse, dalların kırılmamasına özen gösterilmeli ve bahçe tipi küçük traktörler kullanılmalıdır.
Sulama suyunun kısıtlı olduğu yerlerde örtüsüz toprak işleme yapılmalıdır. Hava neminin az olduğu yerlede ise örtülü toprak işleme tercih edilmelidir. Çok ağır topraklarda örtü bitkisi, toprağın fazla suyunu kullanması yönünden yararlıdır. Meyilli arazilerde örtü bitkisi erozyonun önlenmesi ve suyun tutulması için faydalıdır.
Örtülü toprak işlemede ağaçların taç izdüşümünde ot kontrolü yapılır. Ağaçlar arasında otlar zaman zaman biçilerek yerinde bırakılır.
Trabzon hurması ağaçlarının iyi gelişebilmeleri ve yeterli ürün verebilmeleri için topraktan yeterli miktarda suyu alabilmeleri gerekir. Sürgün gelişmesinin ve meyve büyümesinin olduğu ilkbahar ve yaz aylarında yeterli ve düzenli sulamanın yapılmasına dikkat edilmelidir. Eğer bu devrelerde sulama yetersiz olursa meyve dökümleri olabilmektedir. Ayrıca meyve gelişimi durmaktadır. Düzensiz sulama ile de meyvelerde çatlamalar olmaktadır. Ayrıca meyve olumuna yakın sulamalar, meyvelerin çatlamasına neden olmaktadır. Bu sebeple meyvelerde kabuk rengi yeşilden sarıya dönüştüğü devreden sonra sulama yapılmamalıdır.
Sonbahar ve kış aylarının kurak geçtiği dönemlerde de sulama yapılmalı ancak sulama aralıkları daha uzun tutulmalıdır.
Sulama suyu miktarı ve sıklığı, iklim, toprak ve sulama sistemlerine göre değişiklik gösterir. Karık usulü sulama yapılabilir. Bu sulama sisteminde, genç bahçelerde, ağaçların iki yanından geçirilen karıklar, gelişmiş ağaçların bulunduğu bahçelerde ise ağaçların iki yanından geçirilen ikişer karık sistemi ile sulama yapılmalıdır. Alttan yağmurlama sistemi sulama da uygun bir sistemdir.
Sulama zamanını ve miktarını ayarlamak için tansiyometre kullanılmalıdır.
Trabzon hurmalarına verilecek gübre miktarları yaprak ve toprak analiz sonuçlarına göre tesbit edilmelidir.İyi yanmış çiftlik gübresi, 3 yılda bir dekara 3-4 ton hesabı ile sonbaharda verilmeli ve sürümle toprağa karıştırılmalıdır.
Trabzon hurmalarının azota ihtiyacı fazladır. Analiz sonuçlarına göre verilmesi gereken azot miktarının üçte biri erken ilkbaharda, kalan kısmı nisan-mayıs ve haziran aylarında olmak üzere verilebilir. Aşıır miktarda verilen azotlu gübre çiçek ve meyve dökümlerine sebep olur.Azotlu gübre, ağacın taç izdüşümüne, toprağa verildikten sonra toprak çapalanarak gübrenin toprağa gömülmesi sağlanmalı ve hemen sulama yapılmalıdır.
Fosforlu gübreler kasım-aralık aylarında verilebilir. Bu gübrenin çiçeklenme, meyve tutumu ve kök gelişimi üzerine etkisi vardır.Potasyumlu gübrelerin meyve kalitesine etkisi vardır. Aşırı potasyum noksanlığı görülen ağaçların yaprak uçları ve kenarları sararıp kurur. Aşırı meyve dökümleri görülür.
Dikimden sonraki ilk üç yılda şekil budaması yapılır. Fidanın taçlandırılmasında değişik doruk dallı (modifiye lider) sistemi uygulanabilir. İstenirse palmet şeklide verilebilir. Değişik doruk dallı sisteminde esas olan, gövde üzerinde düzgün aralarla dağılmış 3-5 ana dalın gelişmesini sağlamaktır.
Kışın dikim budaması yapılmış olan fidanların, mayıs-haziran ayında ana dalları seçilir. Çatal olan filizlerden istenmeyenler kırılır. Seçilen dallar arasındaki mesafe en az 10 cm olmalıdır. Gövde ile dalların yaptığı açı da 45-60 derece olmalıdır. Seçilen dalların, ağacın dengesi yönünden ağacın değişik yönlerine dağılmış olması önemlidir. Zayıflamasını istediğimiz dallarda eğme işlemi yapılmalıdır. Kış aylarında daha önce bağlanan dallar çözülür, açılar kontrol edilir. Çatal ve obur dallar temizlenir. Çok zayıf sürgünler kesilip atılır. Ana dallar kuvvetlerine göre 40-45 cm'den dışa bakan bir göz üzerinden kesilir.
İkinci yıl yaz aylarında yeşil budama uygulanır. Her ana dal üzerinde, yardımcı dallar seçilir. Ana ve yardımcı dalların kuvvetli gelişmesi için diğer dallar eğilir. İstenmeyen filizlerden kırma yapılır. Üçüncü yıl aynı işlemler devam eder. Taç teşekkülünden sonra fazla bir işleme gerek yoktur. Çok kuvvetli büyüyen dallarda tepe alma yapılmalıdır. Çok zayıf ince dallar, birbirine geçmiş, hasta ve yaralı dallar kışın kesilip atılır. Alt dalların meyve yükü ile eğilip kırılmalarını önlemek için tepe alma yapılmalı veya bu dallar hereklerle desteklenmelidir.
Meyve Tutumu ve Seyreltilmesi
Bazı çeşitlerde periyodisite görülebilir. Bu durumda, aşırı verim olan yılda çiçeklerde seyreltme yapılabilir. İhracat için kaliteli meyve istenirse her meyve dalında bir meyve bırakılıp, meyvenin etrafındaki yapraklar, meyveye zarar vermemesi için koparılmaktadır.
 
Hastalık ve Zararlılarla Savaş
Kök kanseri, antraknoz ve açı çürüklük en yaygın olanlarıdır. Ayrıca yaprak leke hastalığı ve yaprak saplarında, genç dallarda yanıklık yapan hastalık Trabzon hurmalarında görülebilmektedir.
Akdeniz Bölgesinde Trabzohurmalarında görülen en yaygın zararlılar Akdeniz Meyve Sineği ve Turunçgil Unlu Bitidir. Ayrıca bazo koşniller ve tripsler trabzon hurmalarına zarar vermektedir. Bakım işlerini titiz bir şekilde eksiksiz yerine getirmek, sağlıklı bitki yetiştirmek ve gerekli kültürel tedbirleri almak hastalık ve zararlıların bulaşmasını ve etkinliğini önemli ölçüde azaltacaktır. Bu yüzden, güç ve pahallı işlemler olan zirai mücadele son çare olarak görülmelidir.
Trabzon Hurması Fidanı
Kendine has lezzetiyle Trabzon hurması, her kesimden seveni olan bir meyvedir. Bu lezzetli meyveyi kendi bahçenize dikmek için tüplü ve aşılı trabzon hurması fidanı satın alarak, yılın her ayında dikim yapma imkanı bulabilirsiniz.
Genellikle adını aldığı Trabzon iklimine yakın iklimlerde dikimi tavsiye edilse de, farklı bölgelerde de yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Yine de yüksek rakımlarda Trabzon hurması yetiştirme ihtimalinin çok düşük olduğunun altını çizelim.
İnternet adresimiz aracılığıyla en uygun fiyattan Trabzon hurması fidanı siparişinizi verebilirsiniz.
Trabzon Hurması Ne Zaman Dikilir
Satışı yapılan garantili tüplü trabzon hurması fidanı yılın her mevsiminde dikimi yapılabilen bir üründür. Burada asıl dikkat edilmesi gereken hususun köklerin havayla temas etmemesi gerektiğidir. Sadece Trabzon hurması için değil, açık kök fidan tercih etmeniz gereken zaman aralığının dışındaysanız. Aşılı ve tüplü satın almanız gerekmektedir.
Satışını Yaptığımız Trabzon Hurması Fidanları Hakkında Bazı Bilgiler
Trabzon hurması fidanı, künyesi; yaş bilgileri ve diğer önemli bilgileri satılan ürün içeriğinde yazmaktadır.
Aşılı fidanlarımız çoğunlukla saksıda veya yaşına bağlı olarak poşette hava ile temas etmeyecek şekilde gönderilmektedir.
Trabzon hurmasının meyveleri yenen türleri, az miktarda saçak çoğunlukla kazık köklü olmaktadır.
Kullanılan anacın çeşidin kuvvetine ve yaşına göre gövde 12-35 cm çapında olmakta, boyu ise ortalama 5-6 metre olmakla beraber12 metreye kadar ulaşabilmektedir.
Trabzon hurması ağaçları dik, yarı dik veya yayvan olarak gelişir, çeşitlere göre dallar orta kuvvette veya kuvvetli gelişmektedir.
Trabzon hurması fidanı dikildikten sonra iki - üç yıl içerisinde obur dallar görülür.
Obur Trabzon Hurması Fidanı Dalları
Obur dallar tüplü Trabzon hurması fidanı için kuvvetli ve dik olarak büyümektedir ve dallanma yapmamaktadır.
Gönderilen fidanlarımız 5 yaşlarındadır. (Aksi halde belirtilir)
Gönderilen fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu +120 cm 'dir.
Sizlere kargosu yapılan, tüplü Trabzon hurması fidanı saksı içerisinde kökleri tutmuş şekilde ulaştırılmaktadır ve dikime hazırdır. .
Size ulaşan Saksılı tüplü Trabzon hurması fidanı 12 ay boyunca dikilebilmektedir.
Fidanlarımızın tamamının budamaları yapılmış şekilde gönderimi sağlanmaktadır.
Özel kutusu içerisinde gönderilen trabzon hurması fidanı etiketli ve tüplü aşılı olarak dikey taşımacılık için özel olarak tasarlanmış kutularında gönderilmektedir.
Sadece sertifikalı trabzon hurması fidanı gönderilmektedir.
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için, trabzon hurması fidanı dahil olmak üzere fidanlığımız virüs ve nematod ari özel üretim sertifikalıdır.
Fidanların Muhafazası Nasıl Yapılmalı
Planladığınız takvim içerisinde dikim işlemini gerçekleştiremediyseniz. Trabzon hurması fidanı 4 - 5 günde bir sulanarak muhafaza edilmelidir. İmkanınız varsa toprak zemin üzerinde muhafaza etmeniz yerinde tercih olacaktır.
Toprak zeminde bekletme imkanınız bulunmuyorsa özel betonarme zemin üzerinde çok zamanınız olmayabilir. Çünkü beton soğuğu alan fidanlarda yaprak dökümü başlayabilmektedir. Nispeten büyük fidanlar (10 litre ve üzerinde muhafaza edilen) için böyle endişeye gerek kalmaz.
Dikim İşlemi Nasıl Yapılmalı
Öncelikle tüplü Trabzon hurması fidanı aşı noktası toprağın üzerinde kalacak şekilde bir çukur açın. Bu durumda ortalama rakam vermek gerekirse 50 - 60 santimetre derinlik yeterli olabilir. Muhafazası olan poşet veya saksıdan toprağını dağıtmadan çıkarmaya gayret edin. Tüplü Trabzon hurması fidanı aşı noktası toprağın biraz üzerinde kalacak şekilde toprağı sıkıştırarak kapatmalısınız.
Can Suyu Nasıl Verilir
10 - 20 litre arasında can suyunuz hazır bulunsun. Trabzon hurması fidanı toprağının bir kısmını kapattıktan sonra 5 - 10 litre arasında can suyunu dökün. Toprağı tamamen kapattıktan sonra kalan can suyunuzu dökerek dikim işlemini tamamlayın.
Dikim İşlemi Sonrasında Ne Yapmalı
Yukarıda bahsedildiği şekilde trabzon hurması fidanı dikim işlemi tamamlandıktan sonra, destek çubuğu çakarak fidanınıza bağlamayı ihmal etmeyin.
Dikim Mesafesi Ne Kadar Olmalı
Bahçe yapınıza bağlı olarak tüplü trabzon hurması fidanlarını fidan arası ve sıralar arasında beş ila altı metre olacak şekilde dikebilirsiniz.
Trabzon Hurması Fidanı Ne Zaman Meyve Verir
Genellikle yabani tüplü aşılı trabzon hurması fidanı iki yaşından itibaren uygun şartlar sağlanırsa meyve verir. Her fidan ve her iklim için bu uygun zaman olmayabilir. Yalnız verimin artması için dört yaşını beklemeniz gerekebilmektedir. Yüksek rakımlarda bu durum değişkenlik gösterebilir. Çünkü yüksek rakımda istenilen verileme ulaşamayacağı için ürünler alamayabilirsiniz.
Evde Trabzon Hurması Yetiştiriciliği Yapılabilir mi
Güneş ve iklim isteğini karşıladığınız her yerde yetiştirebilirsiniz. Tüplü Saksısının minimum 10 - 15 litre arasında olmasına dikkat edin. Toprak ve torf karışımının (ağırlıklı şekilde toprak) olmasını sağlayın. Kış aylarında soğuk almaması için mutlaka iç mekana alınmalıdır. Dış mekanda geçireceği süre soğuk coğrafyalarda 1 ay, ılıman iklime sahip coğrafyalarda 2 ay olabilir.
Hangi İklimlerde Yetiştiriciliği Yapılır
Trabzon hurması ağacı, ılıman iklimlere muhteşem bir şekilde adapte olmayı başarmış bir subtropik iklim ağacıdır. Yapraklarını döküyor olması, hemen hemen ülkemizin tüm denizel iklime sahip bölgelerinde yetiştirilebilmesine olanak sağlamıştır. -10 dereceye soğuklara dayanabilmektedir.
Güneş yanığı görülüp görülmemesi nem isteği ile doğru orantılıdır. Yüksek hava nemi görülmüyorsa bile iyi bir sulamaya ihtiyaç duyacaktır. Güneş etkisi göz önüne alınarak dikim yapılmalıdır.
Sonuç Olarak
Günümüzde kişisel bakım ve kozmetik sayfalarında da, sağlığa faydaları hakkında bu ağaç son dönemlerde popüler kategoriler içerisinde yer almaktadır. İçeriğinde barındırdığı yüksek vitamin içeriği insanların bu meyve hakkında detaylı bilgiler aradığı popüler sayfalar haline gelmiştir.
Sert iklimden kolay etkilenmeyen ve belli noktaya sert iklimi tolore eden bir ağaçtır. Sipariş verilmesi durumunda tüplü fidanların gönderimi aynı gün yapılmaktadır. Bahçe ve arazileriniz için muhteşem tercihtir.
Meyve Fidanlarında Hangi Kategoriler Popüler
Genellikle yetiştiricilik yapılacak iklime göre popüler fidan ürünü değişkenlik gösteriyor. Kurumsal olarak hizmet veren adresimizde her iklim için popüler kategoriler ve popüler fidanlara ulaşabilirsiniz. Yukarıda yer alan arama bölümünü kullanarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Satış İşlemi ve Sonrası
Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kargo firmaları pandemi dönemi içerisinde aynı gün kargo yapılsa bile nadiren de olsa gecikmeler yaşanabilmektedir. Aşılı fidanlarımız yüksek bir hızla özel olarak hazırlanır. Hızlı kargo ile aynı gün size ulaştırılır.
Dilerseniz dikim ve diğer ürünler hakkında bilgi sahibi olmak için popüler fidanlarımıza göz atabilirsiniz. Aynı gün kargo kategoriler içerisinde yer almaz. Sizler sepete eklediğiniz her ürün hızlı bir şekilde satış işlemi sonrası gönderilir.
 
 

Müşteri soruları ve cevapları

07-08-2023

ürün kalitesi, ilgi, alakaları, ivedilikleri ile tam anlamıyla muhteşemlerdi. Çok memnun kaldım ve şiddetle tavsiye ederim

30-01-2024

Hachia ve bu ürünü sipariş verdim umduğumdan hızlı geldi aynı zamanda da paket sağlamdı. Olumlu iletişim için teşekkür ederim.

Müşteri değerlendirmeleri

5 Üzerinden | 5,00 Ortalama
5 Yıldız
100,00 %
4 Yıldız
0,00 %
3 Yıldız
0,00 %
2 Yıldız
0,00 %
1 Yıldız
0,00 %

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon