Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Kestane Fidanı IŞIKLAR, 60-80 cm, Açık Kök

Verimli , Orta İrilikte , Dayanıklı
%5 İndirim 899,00 ₺ 853,00 ₺
  • Ağaçları dik ve oldukça büyüktür.
  • Meyveleri orta irikte, yuvarlak ve tüysüzüdür.
  • Meyve eti açık sarı renkli olup lezzetlidir.
  • Depolamaya uygun bol verimli bir çeşittir.
  • Temmuz ayında hasat edilir.
  • Kendine verimlidir.
  • Gönderilen kestane fidanlarımız 3 yaşlarındadır.
  • Gönderilen kestane fidanlarının boyu 60-80 cm 'dir.
  • Kestane fidanlarımız topraktan sökümü yapılmış açık kök fidanlar olarak gönderilmektedir.
  • Açık Kök fidanlar oldukları için en geç iki gün içerisinde dikimi sağlanmalıdır.
  • Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir.
  • Etiketli ve aşılıdır.
  • Dikey taşımacılığa uygun özel kutusunda gönderilir.
  • Fidanlığımız Virüs ve Nematod Ari Üretim Sertifikalıdır.
  • SKU: -1
  • Barkod: 4685499
  • Stok:FI4538 Adet
Yeni sezon meyve fidanlarımız için harika haberlerimiz var! Ancak, sizinle paylaşmak istediğimiz bir detay var: Aralık, Ocak ve Şubat aylarında açık köklü fidanlarımızı satışa sunuyoruz. Mart ayından itibaren ise fidanlarımızı tüplü olarak gönderiyoruz. Bu süreci göz önünde bulundurarak siparişinizi oluşturmanızı öneririz.

Gönderilen ürünler kaç yaşındadır?
-Gönderilen kestane fidanlarımız 3 yaşlarındadır.

•Gönderilen ürünler saksı içinde mi geliyor yoksa açık olarak mı?
-Sertifikalı kestane fidanlarımız topraktan sökümü yapılmış açık kök fidanlar olarak gönderilmektedir.

•Gönderilen kestane fidanlarının boyu nedir?
-Gönderilen kestane fidanlarının boyu 60-80 cm 'dir.

•Gelen fidanları hemen dikmeli miyim? İstediğim zaman dikebilir miyim yoksa dikim mevsimini mi beklemem gerekli?
-Sertifikalı kestane fidanları açık kök gönderim sağlandığı için tarafınıza ulaştığında hemen yada en geç iki gün içerisinde dikiminin sağlanması gerekmektedir. Dikim gecikecek ise mutlaka geçici sürelik te olsa toprağa dikilmelidir.

• Açık Kök Işıklar Kestane Fidanı kışları soğuk geçen bölgelere dikilebilir mi?
- Kışın sert geçtiği yörelerde Açık Kök Işıklar Kestane Fidanı önerilir. -30 derece soğuğa dayanıklıdır.

Açık Kök Işıklar Kestane Fidanının tozlayıcıya ihtiyacı var mıdır ?
-Açık Kök Işıklar Kestane Fidanı kendine verimlidir. Tozlayıcıya ihtiyaç duymaz.

• Açık Kök Işıklar Kestane Fidanını dikerken ve dikimden sonra kullanmam gereken gübreler var mıdır?
-Evet, tüm fidanları dikerken ve dikim yaptıktan sonra kullanmanızı önerdiğimiz gübreler vardır. Dikim sırasında işlenmiş keçi gübresini toprakla karıştırıp açtığınız çukura koymanız ve bu şekilde dikim yapmanız tavsiye edilir. Dikimden sonra ise bitkinin ihtiyacı olan azot,fosfor ve potasyumu karşılayabilmek için 15 - 30 günlük aralarla sadece 1 çay kaşığı kadar NPK 15-15-15 gübresini kullanmanız ve sonrasında bol sulama yapmanız önerilir.

•Aldığım fidanları diktikten kaç sene sonra meyve alamaya başlayabilirim?
-Satın aldığınız saksılı kestane fidanlarının hepsi 3 yaşındadırlar. Kestane fidanlarının geneli 4- 5 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikiminizden bir yaz sonra tadımlık da olsa meyvelerinizi alabileceksiniz.

•Satın aldığım fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
-Dikim yapacağınız çukuru yaklaşık olarak 40 cm kadar açılması önemlidir. Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir. 

•Gönderimlerinizi kargo ile yapıyorsunuz, herhangi bir zarar görmezler mi? Fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?
-Tüm siparişlerinizi anlaşmalı kargomuz olan Aras Kargo ile %65'e varan indirimle tüm Türkiye'ye gönderiyoruz. Almış olduğunuz fidanları fidan taşımacılığı için özel tasarlanmış kalın karton kutular içinde özenle yerleştirilerek gönderim yapıyoruz ve bu şekilde hiç bir zarar görmeden evinize kadar teslim ediliyorlar.

KESTANE YETİŞTİRİCİLİĞİ

İklim İstekleri:Kestane kışın -30C' ye kadar dayanmaktadır. Ancak ilkbaharın geç sonbaharın ilk donlarına karşı hassastır.Yıllık yağış ortalaması 600-1600 mm olan yerlerde yetişir. Çiçek döneminde yağan fazla yağış döllenmeyi etkileyeceği için fazla yağışı sevmez. Fazla yağış mantar hastalığı nedeniyle yaprakların dökülmesine yol açar.

Toprak:Kestane kazık köklü olduğu için toprağın gevşek yapılı ve geçirgen olması gerekir.Daha çok volkanik kaynaklı potasyumca zengin toprakları sever.Ağır ve killi topraklarda mürekkep hastalığına yakalanması kolaylaşır. Soğuğun toplandığı çukur vadilerde kestanelik kurulmamalıdır.Yamaç araziler bahçe için idealidir.

Üretilmesi:Kestanelerin vejatatif yolla çoğaltımında daldırma, çiçeklerin köklendirilmesi yöntemi kullanılır.En çok uygulanan ve güvenilir yöntem aşılamadır.Bunun içinde kaliteli tohum kullanmaya dikkat edilmelidir.Tohumların çimlenme gücünün yüksek olması aranır.

Katlama:Nemli ve soğuk (0-40C) bir ortamda 3 aylık süre yeterlidir.Çöğürler bir yıllık büyümeden sonra sıra arası 70x80 cm sıra üzeri 30 cm ara ile şaşırtılır.Katlanmadan ekilen tohumların çimlenme oranını yükseltmek için 8-10 cm derinlikle harçlı toprağa ekilir ve tohumların üzeri 4-5 cm harçlı toprakla kapatılır.Harçlı toprak 1 kısım toprak 1 kısım yanmış çiftlik gübresi kullanılır.

Çöğürlerin aşılama yöntemleri ve zamanı:En fazla kullanılan yöntem göz aşısıdır.Ters 1 veya normal T kullanılır.İlkbaharda sürgün göz aşısı uygulanır.Yabani ağaçların aşılamasında kalem aşıları uygulanır.

Dikim Aralığı Ve Tekniği : Kestaneye genel olarak 10-12 m'lık dikim aralığı uygulanır.Ağaçlar normal aralıkta ve bakım şartlarında 15 m'ye kadar yükselebilir.Arazinin yapısına göre kare üçgen şekli uygulanabilir. Fide dikilecek çukurlar önceden 40x50 cm derinlikte açılır.Dikim çukurlarına kompoze gübreden 150-200 gr verilir.Bu gübre çukurlara atılır,karıştırılır.Daha sonra bu karışımın üzerine birkaç kürek toprak atılır.Kökler gübreye temas ederse fidanın kökleri zarar görebilir,kuruyabilir

Budama :En fazla uygulanan sistem doruk dallı terbiye sistemidir.Doruk dalı hakim olan bu sistemde ağaç belli bir yüksekliğe ulaşınca doruk dal kesilir.

Doruk dalı budaması;

a)Ana dallar ağacın dört yönünü kapsayacak şekilde kuvvetli dallardan seçilir.

b)Ana dallar birbirlerine çok yakın yerlerden veya aynı noktadan çıkmamalıdr..

c)Dar açılı dallar kırılmaya meyilli olduğu için 50-70 derecelik bir açı bulunmalıdır.

d)Yıllık sürgünlerde fazla kısaltma yapılmaz,çünkü devamlı sürgün oluşumuna yol açacağından meyveye yatmayı geciktirir.Gerekli yerlerde büyümeyi önlemek için uç alma yapılabilir.

e)Genç ağaçlarda aşırı budama yapmak bodurluğa yol açacağından verim düşüklüğüne yol açabilir.Yere yakın dallar yavaş yavaş çıkartılır.(verime yattıktan sonra)

Bakım ve Sulama:İlk dikim yılında fidanlar toprağın nem durumuna göre 2-3 kez sulanır.Sonraki yıllarda da sulama yapmak çok zararlıdır.

a)Eğimi fazla olan yerlerde seki yapmak gerekir.

b)Malçlama toprak neminin korunmasında en etkin yöntemdir.Toprağın nemini tutar.Yabancı ot gelişimi olmaz. Malçlama çok masraflı olduğundan derimden sonra dikenli yumakların artıklarını ağacın altına homojen bir şekilde sermek daha yararlıdır.Sakıncası derme zamanında zorluk yaşanır.Ağaçların altına naylon veya bez sererek bu sakıncada giderilir.

Hasat : Hasat zamanı çeşitlere göre değişmekle birlikte eylül başlarında ekim ortalarına kadardır. Dikenli yumakların hafifçe açılarak içinde doğal rengini almış meyvelerin görünmesi hasat zamanının geldiğini gösterir. Meyveler aynı anda olgunlaşmaz. Bu yüzden hasat yere düşen meyvelerin toplanması şeklinde yapılacaksa,meyveler gün ışığında bekletilmeden gün aşırı toplanmalıdır. Eğer ağaçlar sırıkla çırpılarak hasat yapılacaksa,ağaçlarda olumun ortalamaya yaklaştığı bir zamanda yapılır. Ancak bu işlem dal kırılmalarına ve yaprak dökülmelerine neden olur. Kestanelerde hasat masraflı ve güç bir iştir. Bu nedenle olgunlaştığında kapsülleri kendiliğinden düşen,hasadı kolay tiplerin seçilmesi gerekir.
Kestane Fidanı
Sağlık açısından oldukça faydalı bir besin kaynağı olan kestane sonbahar ve kış aylarının en çok talep gösterilen meyvelerindendir.
Ülkemiz de İzmir ve Aydın'da yoğun olarak üretilir.
Dayanıklılığı yüksek olan kestane ağacı kökü ve gövdesi sağlam ağaçlardandır. Bu sebeple marangozculukta da kullanılır.
İnternet adresimiz aracılığıyla en uygun fiyattan  Kestane fidanı siparişinizi verebilirsiniz.

Kestane Ne Zaman Dikilir?
Kestane fidanı dikimini aralık-nisan ayları arasında yapmanızı tavsiye ederiz. Dikim için en ideal aylar bu aylardır.

Satışını Yaptığımız Kestane Fidanları Hakkında Bazı Bilgiler
Kestane fidanı için geçerli yaş ve diğer önemli bilgiler satılan ürün içeriğinde yer almaktadır.
Sertifikalı kestane fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
Fidanlarımız için dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır formdadırlar. İstediğiniz zaman dikimini gerçekleştirebilirsiniz.
İlkbahar da yaşanan donlara karşı hassas olan kestane fidanları -30 derece olan sıcaklıklara karşı direnç gösterir.


Fidanların Muhafazası Nasıl Yapılmalı?
Kestane fidanlarının muhafazası için malçlama yapılması gerekir. İlk 4-5 yıl içerisinde 3-4 cm kalınlığında dibine doğru malçlama yapılmalıdır.


Dikim İşlemi Nasıl Yapılmalı?
Dikilecek olan kestane fidanları önceden açılmış olan 40x50 cm derinliğinde ki çukurlara dikilir. Dikim çukurlarına kompoze gübre atılır ve karıştırılır. Bu karışımın üzerine toprak atılması gerekir. Bu işlemi gerçekleştirirken fidan kökleri gübreyle temas etmemelidir. Temas olduğu durumunda ciddi zarar görür ve fidanlarınız kurur.


Can Suyu Nasıl Verilir?
Dikimden sonra her fidana 15-20 litre can suyu veriniz. Fidan tuttuktan sonra yıl içerisinde dört kere sulanması kestane için yeterli olacaktır.


Dikim İşlemi Sonrasında Ne Yapmalı?
Dikim işleminden sonra 2-3 yıl boyunca fidanınızla bolca ilgilenmeniz gerekir. Ağaç aşamasına gelen kestaneler her yıl en az 1 kere gübre takviyesi ister. Köküne zarar vermeden gübreyi toprakla karıştırmanız gerekir.


Dikim Mesafesi Ne Kadar Olmalı?
Dikim aralıkları 12 ila 15 metre arasında bakım şartlarına ve normal aralıklarına göre değişkenlik gösterebilir. Arazinizin yapısına göre üçgen veya kare şeklinde uygulayabilirsiniz.


Kestane Ne Zaman Meyve Verir?
Satın aldığınız fidanlarımızın hepsi 3 yaşındadır. Genellikle 4-5 yaşlarında meyve vermeye başlarlar.
 
Evde Kestane Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?
Evinizin içerisinde, balkonunuzda veya terasınızda kestane fidanı yetiştirebilirsiniz. Torf ve toprak karışımı saksısıyla güneş alan bir yerde olması fidanlarınız için yeterli olur. Fakat ilerleyen yaşlarında saksıdan ziyade toprakta bulunmak isteyecektir.


Hangi İklimlerde Yetiştiriciliği Yapılır?
Donlara karşı güçsüz olan kestane, serin ve ılıman havaları seven türler arasındadır. Oldukça dayanıklı olan meyve fidanı kışın -30 dereceye gelen sıcaklıklara direnç gösterir. Sıcak ve kurak havaları sevmeyen kestane yeterli verimi de gösteremez. Gölge alanları severler. Fakat ışıksız kalmamaları da gerektiğinden kestane bahçelerinin günün belirli saatlerinde güneş görmesi fidanlar için yeterli olacaktır.


Sonuç Olarak
Günümüzde kişisel bakım ve kozmetik sayfalarında da, sağlığa faydaları hakkında bu ağaç son dönemlerde popüler kategoriler içerisinde yer almaktadır. İçeriğinde barındırdığı yüksek vitamin içeriği insanların bu meyve hakkında detaylı bilgiler aradığı popüler sayfalar haline gelmiştir.
Sert iklimden kolay etkilenmeyen ve belli noktaya sert iklimi tolere eden bir ağaçtır. Sipariş verilmesi durumunda tüplü fidanların gönderimi aynı gün yapılmaktadır. Bahçe ve arazileriniz için muhteşem tercihtir.
Meyve Fidanlarında Hangi Kategoriler Popüler
Genellikle yetiştiricilik yapılacak iklime göre popüler fidan ürünü değişkenlik gösteriyor. Kurumsal olarak hizmet veren adresimizde her iklim için popüler kategoriler ve popüler fidanlara ulaşabilirsiniz. Yukarıda yer alan arama bölümünü kullanarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Satış İşlemi ve Sonrası
Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kargo firmaları pandemi dönemi içerisinde aynı gün kargo yapılsa bile nadiren de olsa gecikmeler yaşanabilmektedir. Aşılı fidanlarımız yüksek bir hızla özel olarak hazırlanır. Hızlı kargo ile aynı gün size ulaştırılır.
Dilerseniz dikim ve diğer ürünler hakkında bilgi sahibi olmak için popüler fidanlarımıza göz atabilirsiniz. Aynı gün kargo kategoriler içerisinde yer almaz. Sizler sepete eklediğiniz her ürün hızlı bir şekilde satış işlemi sonrası gönderilir.

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon