Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Limon Kokulu Kekik THYMUS CITRIODORUS MYSTIC LEMON Saksıda

Tıbbi , Aromatik , Çayı yapılan
%35 İndirim 287,00 ₺ 187,00 ₺
  • Akdeniz iklimine sahip yerlerde iyi gelişme gösteren fide dönemi ve ilk dikim yılı dışında soğuklara dayanıklı bir bitkidir.
  • Hoş limon kokusuyla ferahlık veren bir kekik türüdür.
  • Yemeklerde baharat olarak kullanabileceğiniz gibi çayı yapılarak ta kullanılmaktadır.
  • Pembe-beyaz renkli çiçekleriyle peyzaj bitkisi olarak ta tercih edilmektedir.  
  • Hemen her toprakta yetişir ve -10 dereye kadar dayanıklıdır.
  • Kumlu topraklar yerine tınlı-killi allüvial topraklar tercih edilmelidir.
  • Limon Kokulu Kekik Bitkisi fidanlarımız hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
  • Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler.
  • Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir.
  • Etiketli  bitkilerdir.
  • Dikey taşımacılığa uygun özel kutusunda gönderilir.
  • SKU: 9993
  • Barkod: 35565
  • Stok:66556 Adet
Kekik Bitkisi Genel Özellikleri
 

İKLİM VE TOPRAK İSTEKLERİ

Kekik sıcağı seven, Akdeniz iklimine sahip yerlerde iyi gelişme gösteren fide dönemi ve ilk dikim yılı dışında soğuklara dayanıklı bir bitkidir. Hemen her toprakta yetişir, kumlu topraklar yerine tınlı-killi allüvial topraklar tercih edilmelidir.
 

TOPRAK HAZIRLIĞI:

Sonbaharlarda 15-20 cm ilkbaharlarda ise fide döneminden önce 10-15 cm yüzlek sürülür. Ardından diskaro ve rotavatör gibi toprak işleme aletleri ile toprak hazırlanır.
 

ÜRETİM TEKNİĞİ: 
Keki hem vejetatif hem de generatif organları ile üretilebilen bir bitkidir.

FİDE YETİŞTİRİLMESİ:

Fideliklerin eni 1-2 m gereksinimine göre boyu 10-15 m civarında yerden yüksekliği de 15-20 cm olacak şekilde hazırlanır. Fideliğin içeriği 1 ölçek yanmış ahır gübresi , 1 ölçek kum ve 1 ölçek toprak ile hazırlanmış harç ile doldurulur. Yeterli şekilde bastırılarak pürüzsüz hale getirilir. Metre karesine 4-5 gr hesabıyla tohum belirlenir. El becerisi önemli olup, homojen bir dağılım için tohum ekiminden önce kum kil v.b ile karıştırılarak ekim yapılır. Eylül ayında ekilen tohumlardan yaklaşık 20 gün sonra fidecikler toprak yüzeyine çıkmakta ve soğuklar başlayana kadar belli bir büyüklüğe erişerek soğuklardan etkilenmemektedir. Fidelerde sürekli yapılması gerekli işlerden biriside sulamadır. Tohum ekiminden sonra çimlenmeye kadar fidelik tavını kaybetmeyecek şekilde iki üç günde bir gerekirse her gün sulanmalıdır. Fideciklerin toprak yüzeyine çıkışı başladıktan sonra sulama sayısı azaltılmalı sıcak havalarda aşırı nem ile çökerten hastalığına neden olunmamalıdır.
 

TARLA HAZIRLIĞI VE FİDE DİKİMİ:
Fide dikiminden önce sonbaharda tarla tavlı iken derince sürülmeli daha sonra fide dikim zamanı geldiğinde yüzlek bir sürüm daha yapılmalı diskaro ve rotovatör gibi aletlerle toprak ufalanmalıdır. Fidelikteki fideler 10-15 cm kadar büyüdüğünde de tarlaya şaşırtılmalıdırlar.
Fidelerin tarlaya dikimi yağışlardan yararlanılacak şekilde; mümkün olduğu kadar erken (şubat-mart aylarında)yapılmalıdır. Fidelerin tarlaya dikimi tütün dikmede kullanılan fide dikim makinesi gibi alet ekipmanla yapılabileceği gibi elle de yapılabilir. Dikimde sıra arası mesafenin ayarlanmasında yabancı ot mücadelesinin elle veya makine ile yapılabilme olanakları göz önüne alınmalıdır. Dekarda 14-15 bin bitki alacak şekilde sıra arası ve üzeri mesafe ayarlanmalıdır. Örneğin;45 cm sıra arası ve 15 cm sıra üzeri olabilir. Dikimden sonra hemen can suyu verilmelidir.

 

Müşteri soruları ve cevapları

14-07-2024

merhaba ilgi alaka ve güzel ürün için teşekkürler fidanistanbul

Müşteri değerlendirmeleri

5 Üzerinden | 5,00 Ortalama
5 Yıldız
100,00 %
4 Yıldız
0,00 %
3 Yıldız
0,00 %
2 Yıldız
0,00 %
1 Yıldız
0,00 %

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon