Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Zeytin Fidanı Gemlik Trilye, 40-60 cm, Saksıda

Yağ % 29.9, Orta irilik, Verimli
%5 İndirim 474,00 ₺ 450,00 ₺
  • Ağaçları orta kuvvette gelişme gösteren verimli bir çeşittir. 
  • Meyve ve çekirdekleri orta irilikte olup % 29.9 oranında yağ içerir.
  • Siyah sofralık zeytin olarak değerlendirilir.
  • Meyveleri yağ bakımından zengin olduğundan sofralık kalite dışındaki taneler yağlık kolarak değerlendirilir.
  • Trilye, Kıvırcık, Kaplık, Kara gibi isimlerde almaktadır.
  • Soğuğa karşı kısmen dayanıklıdır.
  • Gönderilen zeytin fidanlarımız 2 yaşlarındadır.
  • Gönderilen zeytin fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 40-60 cm 'dir.
  • Zeytin fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
  • Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler.
  • Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir.
  • Etiketli fidanlardır.
  • Dikey taşımacılığa uygun özel kutusunda gönderilir.
  • Gönderilen zeytin fidanlarının tamamı sertifikalıdır. 
  • Fidanlığımız Virüs ve Nematod Ari Üretim Sertifikalıdır.
  • SKU: 9999
  • Barkod: olea7
  • Stok:olea Adet
 •Gönderilen fidanlar kaç yaşındadır?
-Gönderilen meyve fidanlarımız 2 yaşlarındadır.

•Fidanlar saksı içerisinde mi gönderilmektedir?
-Sertifikalı meyve fidanlarımızın hepsi saksı içinde kök sistemi oturmuş bir şekilde gönderilmektedir.

•Gönderilen saksılı zeytin fidanlarının  saksı üzerinde kalan boyu nedir?
-Gönderilen zeytin fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 40-60 cm 'dir.

• Gönderilen Zeytin fidanı GEMLİK Trilye'nin tozlayıcıya ihtiyacı var mıdır?
-Zeytin fidanı GEMLİK Trilye  kendine verimlidir.

• Gelen fidanları hemen dikmeli miyim? İstediğim zaman dikebilir miyim? Dikim yapmak için dikim mevsimini mi beklemem gerekli?
- Sertifikalı meyve fidanlarımız saksılı gönderildiği için istediğiniz zaman dikim yapabilirsiniz. Dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır bitkilerdir. 

Zeytin fidanı GEMLİK Trilye fidanı kışları soğuk geçen bölgelere dikilebilir mi?
- Kışın sert geçtiği yörelerde Zeytin fidanı GEMLİK Trilye  önerilmez.zeytin fidanları daha çok ılıman bölgelere önerilmektedir.

• Zeytin fidanı GEMLİK Trilye  fidanını dikerken ve dikimden sonra kullanmam gereken gübreler var mıdır?
- Evet, tüm fidanları dikerken ve dikim yaptıktan sonra kullanmanızı önerdiğimiz gübreler vardır. Dikim sırasında işlenmiş keçi gübresini toprakla karıştırıp açtığınız çukura koymanız ve bu şekilde dikim yapmanız tavsiye edilir. Dikimden sonra ise bitkinin ihtiyacı olan azot, fosfor ve potasyumu karşılayabilmek için 15 - 30 günlük aralarla sadece 1 çay kaşığı kadar NPK 15-15-15 gübresini kullanmanız ve sonrasında bol sulama yapmanız önerilir.

•Aldığım fidanları diktikten kaç sene sonra meyve almaya başlayabilirim?
-Satın aldığınız saksılı zeytin fidanları 2  yaşındadırlar. zeytin fidanlarının geneli 4-5 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikiminizden bir yaz sonra tadımlık da olsa meyvelerinizi alabileceksiniz.

•Satın aldığım saksılı fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
-Dikim yapacağınız çukuru yaklaşık 80 cm olarak açmanızı tavsiye ederiz. Fidanı toprağa gömmeden önce açılan çukurun bir kısmı daha iyi bir toprakla doldurulur. Çukurun saksı boyuna kadar doldurulması yeterlidir. Toprak doldurulduktan sonra fidan çukura yerleştirilir ve etrafı toprak ile iyice kapatılır. Fidanın saksı boyu kadar bir derinliğe dikilmesi önemlidir. Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir. Ayrıca gelen fidanı dikerken saksısından dikkatlice çıkarmanız gereklidir. Saksı içindeki toprağın dağılmaması ve kökün hava almaması önemlidir.

•Fidanlar kargo ile gönderilirken herhangi bir zarar görüyor mu? Saksılı fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?
-Tüm siparişlerinizi anlaşmalı kargomuz olan Aras Kargo ile %65'e varan indirimle tüm Türkiye'ye gönderiyoruz. Almış olduğunuz fidanları fidan taşımacılığı için özel tasarlanmış kalın karton kutular içinde özenle yerleştirilerek gönderim yapıyoruz ve bu şekilde hiç bir zarar görmeden evinize kadar teslim ediliyorlar.
 
ZEYTİN FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ
 
Anavatanı Anadolu'dur. Zeytin varlığımızın %75 i çorak ve engebeli kıraç arazilerdedir. Ticari anlamda yetiştiricilik Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesinde yapılmaktadır. Ağaç başına verim 9 kg civarındadır.  Ürettiğimiz zeytinlerin %90 ı siyah zeytin olmakla birlikte, yeşil zeytin üretimi son yıllarda artmaktadır.  Zeytin üretimimizin %75 i yağlık, %25 i sofralıktır.
 
ZEYTİN FİDANI EKOLOJİK İSTEKLERİ 
 
TOPRAK:  zeytin fidanları çok seçici olmamakla birlikte kalkerli-kumlu, besin maddelerince zengin, PH'sı 6-8 seviyesinde olan topraklardan hoşlanmaktadır. Taban suyu 1 metreden yakın olmamalıdır. Bu seviyeye yakın topraklarla mutlaka drenaj uygulanmalıdır.
 
İKLİM: zeytin fidanları, 40 ºC ile -7 ºC arasındaki sıcaklıklarla dayanabilse de iyi bir büyüme ve meyve oluşumu için sıcaklığın 15-25 ºC'lerde olması istenir. zeytin fidanlarının soğuklama ihtiyacı 600 ila 1000 saat arasında değişmektedir. Ayrıca zeytinin iyi bir gelişme gösterip, normal göz gelişimi için yeterli bir sıcaklık toplamına ihtiyacı vardır. Zeytin fidanının yıllık yağış isteği 650-800 mm'dir. Yaz aylarından, mevsim yağışlarına kadar yapılan sulamalar zeytin irileşmesini ve yağ oluşumunun artmasını sağlamaktadır. Ayrıca bu oluşmalar ertesi yıl meyve verecek sürgünlerin gelişimini ve meyve gözlerinin oluşumunu hızlandırmaktadır.  Nemli havalarda, ağaç yapraklarından gerçekleşen terleme azalır.Bu sayede sıcağın, bitkiye etkisi de azalmış olur. Ancak aşırı nem bazı hastalıklara uygun ortamı hazırlamaktadır. Çiçek zamanı yüksek nem ise döllenmeyi kısıtlamaktadır.  Mayıs ayı ve haziran başında esen rüzgarlar döllenmeye yardımcı olurken, kış sonlarında esen rüzgarlar toprak neminin azalmasına yol açar.  
 
IŞIK: Zeytin ağacı ışığı çok sevdiğinden özellikle geçit bölgelerde güney yönleri tercih edilmelidir. Sisli dağ etekleri ve vadiler zeytin için uygun değildir.900 m' den yüksek yerlerde zeytin yetiştirilmemektedir.
 
ZEYTİN FİDANI YILLIK BAKIM İŞLERİ:
 
TOPRAK İŞLEME: toprak işleme zamanında ve uygun şekilde yapılırsa toprağın havalanması, yağış sularının muhafazası ve biyolojik faaliyetlerin artması sağlanmış olur. Zeytinliklerde yılda 2-3 kez toprak işlemesi yeterli olmaktadır. İlk toprak işlemesi hasattan sonra toprak tavında iken pullukla 15 cm derinliğinde; ikincisi ilkbaharda 10-12 cm yi geçmeyecek şekilde pulluk veya tırmıkla, üçüncü işleme ise dökülen zeytinlerin kaybını önlemek amacı ile toprağın düzeltilmesi ve otların temizliği için yapılmaktadır.
 
GÜBRELEME: Toprak analizi ve yaprak analizleri sonucu yapılan gübreleme en doğru gübrelemedir. Verime yatmış olan zeytinliklerde çiçeklenme ve meyve bağlama döneminde azota ihtiyaç artar. Bunun için sulanan koşullarda azotlu gübrenin ilk dozu çiçeklenmeden 3-4 hafta önce, ikinci dozu meyve tutumunda (Mayıs) ve son dozu ve çekirdek sertleşme döneminde (Temmuz, Ağustos) verilmelidir. Eğer sulama imkanı yok ise tek seferde Şubat sonu Mart başında azotlu gübre uygulanmalıdır. azotlu gübreler gövdeden 50-70 cm uzağa, taç izdüşümüne serpilerek çapa vb. aletlerle gömülür. Fosforlu ve potaslı gübreler izdüşümünde 15-30 cm. derinlikte açılan hendeklere sonbaharda gömülür.
 
SULAMA: Zeytin fidanına yılık su ihtiyacı 650-700 mm dir. Daha az yağış alan yerlerde sulamaya ihtiyaç vardır.Ağacın en çok suya ihtiyaç duyduğu yaz ayları ve Eylül ayında yapılacak 4-5 sulamanın ürün miktarını arttırdığı bilinmektedir.
 
BUDAMA: Budama zamanını çok iyi belirlemek gerekmektedir. Yağış az olan bölgelerde mümkün olduğunca geç budama yapmada fayda vardır. Dal kanseri bulunan bölgelerde yazın budama yapılmalıdır.
 
ŞEKİL BUDAMASI: Zeytin fidanlarında genellikle en uygun şekil 'serbest goble' sistemidir. Fidan dikiminden itibaren ilk iki yıl zeytin fidanında budama işlemi yapılamaz. Ancak dikimden sonra boyu 1 m.'yi aşan fidanların tepesi 90 cm' den vurulur.  İki yıl sonunda 40-90cm. yükseklikten, tek gövde üzerinde değişik noktalardan çıkan 3 ana dal bırakılır.Öteki dalların ya uçları alınır ya da gelişmelerini yavaşlatmak için aşağıya doğru eğilerek bağlanır.Ayrıca dip sürgünleri ve obur dallar çıkartılır. Fidana şekil verilmek için acele edilmemeli, şekil 3-4 budamada elde edilmelidir.
 
ÜRÜN BUDAMASI: Verime yatmış ağaçlarda ağacın şeklini korumak, periyodisiteyi azaltmak, gereksiz ve zarar görmüş dalları uzaklaştırmak amacı ile hafif bir ürün budaması yapılmalıdır. Kural olarak ürün yılının başlarında (Mart - Nisan) yapılmaktadır.
 
GENÇLEŞTİRME BUDAMASI: Yaşlılık nedeni ile mantarlaşmış ve gövdeden çok uzaklaşmış ana dallarla birlikte hastalık, zararlı ve şiddetli donlardan etkilenmiş dalların kesilerek yenilerin oluşturulması amacı ile uygulanmaktadır. Budamadan sonra gövde ve ana dalların güneşten zarar görmemesi için kireçleme yapılmalı ve kesim yerlerine %5 lik bordo bulmacı sürülmelidir.
 

Müşteri soruları ve cevapları

06-02-2024

Paketleme ve kargolama hızı gayet iyiydi epey yardımcı da oldular

Müşteri değerlendirmeleri

5 Üzerinden | 5,00 Ortalama
5 Yıldız
100,00 %
4 Yıldız
0,00 %
3 Yıldız
0,00 %
2 Yıldız
0,00 %
1 Yıldız
0,00 %

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon