Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Kiraz Fidanı ZİRAAT 900, +5 Yaş, Saksıda

İri, Parlak, Sert, Sulu
%22 İndirim 1799,00 ₺ 1 399,00 ₺
  • 'Türk kirazı" unvanına sahiptir.
  • Kiraz Fidanı Napolyon ile aynı dönem hasat edilir.
  • Sapı uzun, meyveleri çok serttir.
  • Meyvesi kalp şeklindedir, kabuğu kırmızı renkte olup olgunlaşma döneminde kırmızı-bordo rengine dönüşür.
  • İri, tatlı, parlak, sert ve suludur.
  • Ortalama meyve eni (geniş kısım) 20 mm. sap hariç meyve uzunluğu 21 mm. olup yaklaşık meyve ağırlığı 9–9,5 gram civarındadır.
  • Hiç meyve çatlaması yapmaz.
  • Tozlayıcıları: Kiraz Fidanı Starks Gold, Kiraz Fidanı Mertor Late, Kiraz Fidanı LambertKiraz Fidanı Noble, Kiraz Fidanı Jubilee, Kiraz Fidanı Bigarrea, Kiraz Fidanı Gaucher dir.
  • Gönderilen kiraz fidanlarımız 5-5.5 yaşlarındadır.
  • Gönderilen kiraz fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu +120 cm 'dir.
  • Kiraz fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
  • Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler.
  • Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir.
  • Etiketli ve aşılı fidanlardır.
  • Dikey taşımacılığa uygun özel kutusunda gönderilir.
  • Gönderilen kiraz fidanlarının tamamı sertifikalıdır. 
  • Fidanlığımız Virüs ve Nematod Ari Üretim Sertifikalıdır.
  • SKU: -4
  • Barkod: 130102
  • Stok:FI2304 Adet
•Gönderilen fidanlar kaç yaşındadır?
-Gönderilen meyve fidanlarımız 5-5.5 yaşlarındadır.

•Fidanlar saksı içerisinde mi gönderilmektedir?
-Sertifikalı meyve fidanlarımızın hepsi saksı içinde kök sistemi oturmuş bir şekilde gönderilmektedir.

•Gönderilen saksılı kiraz fidanının saksı üzerinde kalan boyu nedir?
-Gönderilen kiraz fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 120 cm 'dir.

• Gönderilen Kiraz fidanı Ziraat 900, 5-5.5 Yaş 'ın tozlayıcıya ihtiyacı var mıdır?
Kiraz fidanı Ziraat 900, 5-5.5 Yaş kendine verimli değildir. Tozlayıcıları: Kiraz Fidanı Starks Gold, Kiraz Fidanı Mertor Late, Kiraz Fidanı LambertKiraz Fidanı Noble, Kiraz Fidanı Jubilee, Kiraz Fidanı Bigarrea, Kiraz Fidanı Gaucher

• Gelen fidanları hemen dikmeli miyim? İstediğim zaman dikebilir miyim? Dikim yapmak için dikim mevsimini mi beklemem gerekli?
- Sertifikalı meyve fidanlarımız saksılı gönderildiği için istediğiniz zaman dikim yapabilirsiniz. Dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır bitkilerdir. 

• Kiraz fidanı Ziraat 900, 5-5.5 Yaş fidanı kışları soğuk geçen bölgelere dikilebilir mi?
- Kışın sert geçtiği yörelerde Kiraz fidanı Ziraat 900, 5-5.5 Yaş önerilir. Ancak İlkbahar mevsiminde donlardan etkilenmemeleri için korunmalıdır. 

• Kiraz fidanı Ziraat 900, 5-5.5 Yaş fidanını dikerken ve dikimden sonra kullanmam gereken gübreler var mıdır?
- Evet, tüm fidanları dikerken ve dikim yaptıktan sonra kullanmanızı önerdiğimiz gübreler vardır. Dikim sırasında işlenmiş keçi gübresini toprakla karıştırıp açtığınız çukura koymanız ve bu şekilde dikim yapmanız tavsiye edilir. Dikimden sonra ise bitkinin ihtiyacı olan azot, fosfor ve potasyumu karşılayabilmek için 15 - 30 günlük aralarla sadece 1 çay kaşığı kadar NPK 15-15-15 gübresini kullanmanız ve sonrasında bol sulama yapmanız önerilir.

•Aldığım fidanları diktikten kaç sene sonra meyve almaya başlayabilirim?
-Satın aldığınız saksılı meyve fidanlarının hepsi 5-5.5 yaşındadırlar. Meyve fidanlarının geneli 3 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikiminizden bir yaz sonra tadımlık da olsa meyvelerinizi alabileceksiniz.

•Satın aldığım saksılı fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
-Dikim yapacağınız çukuru yaklaşık 80 cm olarak açmanızı tavsiye ederiz. Fidanı toprağa gömmeden önce açılan çukurun bir kısmı daha iyi bir toprakla doldurulur. Çukurun saksı boyuna kadar doldurulması yeterlidir. Toprak doldurulduktan sonra fidan çukura yerleştirilir ve etrafı toprak ile iyice kapatılır. Fidanın saksı boyu kadar bir derinliğe dikilmesi önemlidir. Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir. Ayrıca gelen fidanı dikerken saksısından dikkatlice çıkarmanız gereklidir. Saksı içindeki toprağın dağılmaması ve kökün hava almaması önemlidir.

•Fidanlar kargo ile gönderilirken herhangi bir zarar görüyor mu? Saksılı fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?
-Tüm siparişlerinizi anlaşmalı kargomuz olan Aras Kargo ile %65'e varan indirimle tüm Türkiye'ye gönderiyoruz. Almış olduğunuz fidanları fidan taşımacılığı için özel tasarlanmış kalın karton kutular içinde özenle yerleştirilerek gönderim yapıyoruz ve bu şekilde hiç bir zarar görmeden evinize kadar teslim ediliyorlar.

 
KİRAZ FİDANI İKLİM İSTEKLERİ
 
Kiraz fidanı yazları çok sıcak olmayan, toprak ve hava neminin yeterli olduğu yayla özelliği gösteren 500-1800 m rakımı olan yerlerde yetişmektedir.
 
Kiraz bahçesi tesisinde dikkat edilmesi gereken hususlar :
1) Kiraz bahçesi rakım 500-1800 m olan yerlerde kurulmalıdır.
2) Bahçe toprağı analiz ettirilerek kiraz fidanı için uygun olup olmadığı belirlenmelidir.
3) Toprak yapısına ve iklim koşullarına uygun anaç ve çeşit seçilmelidir.
4) Bahçeler tek çeşitle kurulmamalıdır. Tek çeşitle bahçe kurulması yetersiz döllenmeye veya hiç döllenmemeye sebep olmaktadır. Her kiraz bahçesinde en az 4-5 çeşit bulunmalıdır. Çeşitlerin seçiminde ise birbirlerini dölleyebilir nitelikte olmasına dikkat edilmelidir. 
5) Dikim sıklığına dikkat edilmelidir. Dikim, mutlaka dikim tahtası kullanılarak yapılmalıdır. Kiraz dikiminden önce arazi tesviye edilmeli ve 90 cm aralıkla dip kazanla Ağustos-Eylül ayında sürdürülmelidir. Kısmi taban suyu veya su birikme gibi problem oluşacak ise 40-50 m aralıkla hendekler oluşturulmalıdır. Fidanlar en uygun sonbaharda dikilmeli ve dikim sırasında çukurlara bir kürek yanmış ahır gübresi atılmalıdır.Yamaç arazilerde baklava dilimi, sıra arası 5-6 m, sıra üzeri 3-4 m şeklinde olabilir. Taban arazilerde ise dikilen çeşide bağlı olarak sıra arası ve üzeri iyi havalanacak, güneşlenecek ve ağaç yan dalları birbirine girmeyecek şekilde dikilmelidir.
6) Dikimden sonra tepe kesiminde acele edilmemesi gerekir. Bu işler gözler iyice kabardığında yapılırsa yeni oluşacak ilk kat dallar daha geniş açılı oluşur.
 
 
KİRAZ FİDANI BUDAMA
 
a) Kiraz Fidanı Şekil Budaması:
Kiraz fidanlarına henüz fidan döneminden itibaren şekil verilmeye başlanmaktadır. Şekil budaması genellikle büyüme sezonu başında, dalların esnek olduğu Temmuz ayında yapılır. Kiraz fidanı genellikle gençlik dönemleri uzundur. Bu nedenle ağaçlara şekil budaması uygulanırken bir yandan da meyveye yatırma işlemleri yapılır. Meyveye yatırma yan dallarda açı genişletilmesi, ağırlık asma, tahta veya kamış herek kullanma ile gerçekleştirilir.
 
b) Kiraz Fidanı Verim ve Gençleştirme Budaması:
Verim budamasında, kiraz fidanı boylarının azaltılmasının yanı sıra yan dalların sayısı da azaltılarak ağaçların büyümeleri yavaşlatılır. Kiraz fidanlarında 8-10 yaşından sonra budama yapılmadığı için yıllık sürgünleri kısalır. Bilinen kurallara göre sürgün gelişimi için kesimler uç noktalara ve yıllık sürgünlerdeki odun gözlerine uygulanır.
Ancak verimdeki kiraz fidanlarında yıllık sürgünler 10-20 cm gibi olup bunlara yapılacak kesimler eski zayıf bir sürgün gelişimi sağlar. Bu nedenle yaptığımız uygulamalarda bu şekildeki yan dallar uçtan 50-100 cm' den kesilir. Bu kesimler sonucu 2-3 yıllık bu şekildeki dallarda mayıs buketleri ortasında yer alan odun gözlerinden kuvvetli yeni sürgünler oluşur. Bu sürgünler de meyvelerin daha iyi beslenmesine ve irileşmesine neden olur. Bu şekilde her yan daldan kesimler sonucu yeni 2-3 sürgün elde edilmiştir. Bu şekilde yaşlanmaya yüz tutan gelişmesi zayıflayan ağaçlar tekrar gelişme göstermektedir. Bu kesimler 2 yılda bir tekrarlanmalıdır.

 
KİRAZ FİDANI GÜBRELEME
 
Kiraz bahçelerinde yapılacak bir gübrelemede mutlaka yaprak ve toprak analizleri yapılmalıdır.Kiraz ağaçlarının gübrelenmesinde pek çok faktör etkilidir. Bu faktörler; toprağın yapısı, bitkilerin yaşı, sulama miktarı ve sulama şekli, bitkilerin verim miktarı, anacın cinsi, bitkilerin genel gelişme ve kondisyonları, ahır gübresi verilip verilmediği v.b. Ortalama değerler verilecek olursa, dekara 2-3 ton ahır gübrelemesi uygundur. Verimdeki bir ağaca ortalama değer olarak her yıl, 2-3 kg Amonyum Sülfat, 1 kg Potasyum verilmelidir. Verilme zamanı olarak fosforlu ve potasyumlu gübreler bölgesel iklim ve alışkanlıklara göre sonbahar veya erken İlkbaharda, azot uygulamaları ise erken ilkbaharda birinci dilimi, çiçek dökümünden sonra ikinci dilim ve hasattan sonra üçüncü dilim uygulanır.
 
KİRAZ FİDANI SULAMA
Kiraz bahçelerinde sulama, fidan dikimindeki can suyu ile başlar. Sulama ben düşme dönemine kadar ilkbahar yağmurları ile olur. Kirazın çiçeklenme döneminde toprağın nemli olması istenir. Bunun yanı sıra yetişkin ağaçlarda kök boğazı çevresi sulanmamalıdır. Hasattan hemen önce çok su, meyve iriliğine kısmen etkisi olsa da, meyve eti sertliği ve tadı olumsuz etkilediği gibi ağaç sağlığı açısından da sakıncalıdır. Hasattan sonra da verilecek su yeni oluşan çiçek gözlerinin gelişimine de faydalı olacaktır. Sonbaharda da yağışlar az olursa kısmen sulama yapılmalıdır.
 
 
KİRAZ FİDANI HASTALIK - ZARARLILAR VE MÜCADELESİ
 
Kiraz fidanlarında yaygın olarak görülen hastalıklar bakteriyel kanser, dal yanıklığı  ve monilyadır. Kiraz yetiştiriciliğinin yaygın olduğu yerlerde bakteriyel kanser daha tahripkar ve endişe vericidir. Henüz tamamen kontrol edilebilir olmamakla beraber, bazı tedbirlerle şiddet ve zararı azaltılabilmektedir.

 
KİRAZ FİDANI HASAT
 
Kiraz fidanı hasadı fazla iş gücü isteyen bir iştir. Geniş bahçelerde hasat konusu önceden planlanmalı ve zamanında bitirilmelidir. Bazen hasadın iki defada yapılması da gerekebilir.
Meyve özelliği bakımından kiraz fidanı ne erken ne de geç hasat edilebilir. Erken hasat edildiğinde açık renkli, az tatlı ve küçük meyve elde edilir. Geç kalındığında ise, kirazın dayanıklılığı azalır, meyve yumuşar, kararır ve saplan kurur. Bu yüzden tam zamanında hasat edilmelidir. Bakım şartlan iyiyse, hasattan önceki 8-10 gün içerisinde çok önemli miktarlarda irilik, miktar artışı sağlanabilir.
Sapsız olarak da hasat yapılmaz. Satışta kirazın saplarının yeşil olması arzu edildiğinden, saptan tutularak sapın örselenmesine meydan vermemelidir.
•Gönderilen fidanlar kaç yaşındadır?
-Gönderilen meyve fidanlarımız 5-5.5 yaşlarındadır.

•Fidanlar saksı içerisinde mi gönderilmektedir?
-Sertifikalı meyve fidanlarımızın hepsi saksı içinde kök sistemi oturmuş bir şekilde gönderilmektedir.

•Gönderilen saksılı kiraz fidanının saksı üzerinde kalan boyu nedir?
-Gönderilen kiraz fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 120 cm 'dir.

• Gönderilen Kiraz fidanı Ziraat 900, 5-5.5 Yaş 'ın tozlayıcıya ihtiyacı var mıdır?
Kiraz fidanı Ziraat 900, 5-5.5 Yaş kendine verimli değildir. Tozlayıcıları: Kiraz Fidanı Starks Gold, Kiraz Fidanı Mertor Late, Kiraz Fidanı LambertKiraz Fidanı Noble, Kiraz Fidanı Jubilee, Kiraz Fidanı Bigarrea, Kiraz Fidanı Gaucher

• Gelen fidanları hemen dikmeli miyim? İstediğim zaman dikebilir miyim? Dikim yapmak için dikim mevsimini mi beklemem gerekli?
- Sertifikalı meyve fidanlarımız saksılı gönderildiği için istediğiniz zaman dikim yapabilirsiniz. Dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır bitkilerdir. 

• Kiraz fidanı Ziraat 900, 5-5.5 Yaş fidanı kışları soğuk geçen bölgelere dikilebilir mi?
- Kışın sert geçtiği yörelerde Kiraz fidanı Ziraat 900, 5-5.5 Yaş önerilir. Ancak İlkbahar mevsiminde donlardan etkilenmemeleri için korunmalıdır. 

• Kiraz fidanı Ziraat 900, 5-5.5 Yaş fidanını dikerken ve dikimden sonra kullanmam gereken gübreler var mıdır?
- Evet, tüm fidanları dikerken ve dikim yaptıktan sonra kullanmanızı önerdiğimiz gübreler vardır. Dikim sırasında işlenmiş keçi gübresini toprakla karıştırıp açtığınız çukura koymanız ve bu şekilde dikim yapmanız tavsiye edilir. Dikimden sonra ise bitkinin ihtiyacı olan azot, fosfor ve potasyumu karşılayabilmek için 15 - 30 günlük aralarla sadece 1 çay kaşığı kadar NPK 15-15-15 gübresini kullanmanız ve sonrasında bol sulama yapmanız önerilir.

•Aldığım fidanları diktikten kaç sene sonra meyve almaya başlayabilirim?
-Satın aldığınız saksılı meyve fidanlarının hepsi 5-5.5 yaşındadırlar. Meyve fidanlarının geneli 3 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikiminizden bir yaz sonra tadımlık da olsa meyvelerinizi alabileceksiniz.

•Satın aldığım saksılı fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
-Dikim yapacağınız çukuru yaklaşık 80 cm olarak açmanızı tavsiye ederiz. Fidanı toprağa gömmeden önce açılan çukurun bir kısmı daha iyi bir toprakla doldurulur. Çukurun saksı boyuna kadar doldurulması yeterlidir. Toprak doldurulduktan sonra fidan çukura yerleştirilir ve etrafı toprak ile iyice kapatılır. Fidanın saksı boyu kadar bir derinliğe dikilmesi önemlidir. Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir. Ayrıca gelen fidanı dikerken saksısından dikkatlice çıkarmanız gereklidir. Saksı içindeki toprağın dağılmaması ve kökün hava almaması önemlidir.

•Fidanlar kargo ile gönderilirken herhangi bir zarar görüyor mu? Saksılı fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?
-Tüm siparişlerinizi anlaşmalı kargomuz olan Aras Kargo ile %65'e varan indirimle tüm Türkiye'ye gönderiyoruz. Almış olduğunuz fidanları fidan taşımacılığı için özel tasarlanmış kalın karton kutular içinde özenle yerleştirilerek gönderim yapıyoruz ve bu şekilde hiç bir zarar görmeden evinize kadar teslim ediliyorlar.

 
KİRAZ FİDANI İKLİM İSTEKLERİ
 
Kiraz fidanı yazları çok sıcak olmayan, toprak ve hava neminin yeterli olduğu yayla özelliği gösteren 500-1800 m rakımı olan yerlerde yetişmektedir.
 
Kiraz bahçesi tesisinde dikkat edilmesi gereken hususlar :
1) Kiraz bahçesi rakım 500-1800 m olan yerlerde kurulmalıdır.
2) Bahçe toprağı analiz ettirilerek kiraz fidanı için uygun olup olmadığı belirlenmelidir.
3) Toprak yapısına ve iklim koşullarına uygun anaç ve çeşit seçilmelidir.
4) Bahçeler tek çeşitle kurulmamalıdır. Tek çeşitle bahçe kurulması yetersiz döllenmeye veya hiç döllenmemeye sebep olmaktadır. Her kiraz bahçesinde en az 4-5 çeşit bulunmalıdır. Çeşitlerin seçiminde ise birbirlerini dölleyebilir nitelikte olmasına dikkat edilmelidir. 
5) Dikim sıklığına dikkat edilmelidir. Dikim, mutlaka dikim tahtası kullanılarak yapılmalıdır. Kiraz dikiminden önce arazi tesviye edilmeli ve 90 cm aralıkla dip kazanla Ağustos-Eylül ayında sürdürülmelidir. Kısmi taban suyu veya su birikme gibi problem oluşacak ise 40-50 m aralıkla hendekler oluşturulmalıdır. Fidanlar en uygun sonbaharda dikilmeli ve dikim sırasında çukurlara bir kürek yanmış ahır gübresi atılmalıdır.Yamaç arazilerde baklava dilimi, sıra arası 5-6 m, sıra üzeri 3-4 m şeklinde olabilir. Taban arazilerde ise dikilen çeşide bağlı olarak sıra arası ve üzeri iyi havalanacak, güneşlenecek ve ağaç yan dalları birbirine girmeyecek şekilde dikilmelidir.
6) Dikimden sonra tepe kesiminde acele edilmemesi gerekir. Bu işler gözler iyice kabardığında yapılırsa yeni oluşacak ilk kat dallar daha geniş açılı oluşur.
 
 
KİRAZ FİDANI BUDAMA
 
a) Kiraz Fidanı Şekil Budaması:
Kiraz fidanlarına henüz fidan döneminden itibaren şekil verilmeye başlanmaktadır. Şekil budaması genellikle büyüme sezonu başında, dalların esnek olduğu Temmuz ayında yapılır. Kiraz fidanı genellikle gençlik dönemleri uzundur. Bu nedenle ağaçlara şekil budaması uygulanırken bir yandan da meyveye yatırma işlemleri yapılır. Meyveye yatırma yan dallarda açı genişletilmesi, ağırlık asma, tahta veya kamış herek kullanma ile gerçekleştirilir.
 
b) Kiraz Fidanı Verim ve Gençleştirme Budaması:
Verim budamasında, kiraz fidanı boylarının azaltılmasının yanı sıra yan dalların sayısı da azaltılarak ağaçların büyümeleri yavaşlatılır. Kiraz fidanlarında 8-10 yaşından sonra budama yapılmadığı için yıllık sürgünleri kısalır. Bilinen kurallara göre sürgün gelişimi için kesimler uç noktalara ve yıllık sürgünlerdeki odun gözlerine uygulanır.
Ancak verimdeki kiraz fidanlarında yıllık sürgünler 10-20 cm gibi olup bunlara yapılacak kesimler eski zayıf bir sürgün gelişimi sağlar. Bu nedenle yaptığımız uygulamalarda bu şekildeki yan dallar uçtan 50-100 cm' den kesilir. Bu kesimler sonucu 2-3 yıllık bu şekildeki dallarda mayıs buketleri ortasında yer alan odun gözlerinden kuvvetli yeni sürgünler oluşur. Bu sürgünler de meyvelerin daha iyi beslenmesine ve irileşmesine neden olur. Bu şekilde her yan daldan kesimler sonucu yeni 2-3 sürgün elde edilmiştir. Bu şekilde yaşlanmaya yüz tutan gelişmesi zayıflayan ağaçlar tekrar gelişme göstermektedir. Bu kesimler 2 yılda bir tekrarlanmalıdır.

 
KİRAZ FİDANI GÜBRELEME
 
Kiraz bahçelerinde yapılacak bir gübrelemede mutlaka yaprak ve toprak analizleri yapılmalıdır.Kiraz ağaçlarının gübrelenmesinde pek çok faktör etkilidir. Bu faktörler; toprağın yapısı, bitkilerin yaşı, sulama miktarı ve sulama şekli, bitkilerin verim miktarı, anacın cinsi, bitkilerin genel gelişme ve kondisyonları, ahır gübresi verilip verilmediği v.b. Ortalama değerler verilecek olursa, dekara 2-3 ton ahır gübrelemesi uygundur. Verimdeki bir ağaca ortalama değer olarak her yıl, 2-3 kg Amonyum Sülfat, 1 kg Potasyum verilmelidir. Verilme zamanı olarak fosforlu ve potasyumlu gübreler bölgesel iklim ve alışkanlıklara göre sonbahar veya erken İlkbaharda, azot uygulamaları ise erken ilkbaharda birinci dilimi, çiçek dökümünden sonra ikinci dilim ve hasattan sonra üçüncü dilim uygulanır.
 
KİRAZ FİDANI SULAMA
Kiraz bahçelerinde sulama, fidan dikimindeki can suyu ile başlar. Sulama ben düşme dönemine kadar ilkbahar yağmurları ile olur. Kirazın çiçeklenme döneminde toprağın nemli olması istenir. Bunun yanı sıra yetişkin ağaçlarda kök boğazı çevresi sulanmamalıdır. Hasattan hemen önce çok su, meyve iriliğine kısmen etkisi olsa da, meyve eti sertliği ve tadı olumsuz etkilediği gibi ağaç sağlığı açısından da sakıncalıdır. Hasattan sonra da verilecek su yeni oluşan çiçek gözlerinin gelişimine de faydalı olacaktır. Sonbaharda da yağışlar az olursa kısmen sulama yapılmalıdır.
 
 
KİRAZ FİDANI HASTALIK - ZARARLILAR VE MÜCADELESİ
 
Kiraz fidanlarında yaygın olarak görülen hastalıklar bakteriyel kanser, dal yanıklığı  ve monilyadır. Kiraz yetiştiriciliğinin yaygın olduğu yerlerde bakteriyel kanser daha tahripkar ve endişe vericidir. Henüz tamamen kontrol edilebilir olmamakla beraber, bazı tedbirlerle şiddet ve zararı azaltılabilmektedir.

 
KİRAZ FİDANI HASAT
 
Kiraz fidanı hasadı fazla iş gücü isteyen bir iştir. Geniş bahçelerde hasat konusu önceden planlanmalı ve zamanında bitirilmelidir. Bazen hasadın iki defada yapılması da gerekebilir.
Meyve özelliği bakımından kiraz fidanı ne erken ne de geç hasat edilebilir. Erken hasat edildiğinde açık renkli, az tatlı ve küçük meyve elde edilir. Geç kalındığında ise, kirazın dayanıklılığı azalır, meyve yumuşar, kararır ve saplan kurur. Bu yüzden tam zamanında hasat edilmelidir. Bakım şartlan iyiyse, hasattan önceki 8-10 gün içerisinde çok önemli miktarlarda irilik, miktar artışı sağlanabilir.
Sapsız olarak da hasat yapılmaz. Satışta kirazın saplarının yeşil olması arzu edildiğinden, saptan tutularak sapın örselenmesine meydan vermemelidir.

Kiraz Fidanı
Hem tadıyla hem de sağlık açısından birçok yararıyla kiraz, yaz mevsiminin vazgeçilmezidir.
Diğer meyvelere göre verimliliği çok daha fazla olan kirazın, kolay toplanılabiliriliği ve ağaçlarının gölge yapabilmesi bahçenizde size konfor alanı sağlar.
Dünya kiraz üretiminde ilk sıralarda yer alan Türkiye, ihracatında da söz sahibi ülkeler arasındadır. Tüm ülke genelinde neredeyse yetişebilen kiraz en çok Marmara, Orta Anadolu ve İç Ege Bölgesinde yetişir.
İnternet adresimiz aracılığıyla en uygun fiyattan kiraz fidanı siparişinizi verebilirsiniz.
 
Kiraz Ne Zaman Dikilir?
Kiraz fidanı dikimleri kışı ılıman geçen bölgelerde sonbahar aylarında gerçekleştirilir. Kışı sert geçen bölgelerde ise sonbahar aylarında gerçekleştirilir. Sonbahar dikimlerinde şiddetli don tehlikesine karşı malç uygulaması yapılmaktadır.
 
Satışını Yaptığımız Kiraz Fidanları Hakkında Bazı Bilgiler
Kiraz fidanı için geçerli yaş ve diğer önemli bilgileri satılan türün içeriğinde yazmaktadır.
Sertifikalı kiraz fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
Fidanlarımız için dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır formdadırlar. Dilediğiniz zaman dikimini gerçekleştirebilirsiniz.
 
 
Fidanların Muhafazası Nasıl Yapılmalı?
Fidanınızı diktiğiniz alan şiddetli rüzgardan etkilenmeyen, korunaklı yapıya sahip olmalıdır. Planladığınız takvim içerisinde dikim işlemini gerçekleştiremediyseniz saksılı fidanlarınızı sulamaya devam etmelisiniz. Eğer elinizde ki fidanlar açık köklü iseler köklerinin hava almaması için tamamen toprağa gömülmesi gerekir.
 
Dikim İşlemi Nasıl Yapılmalı?
Kiraz dikimi için daha önceden açılmış olan 60 santimetrelik çukurlara fidanlar yerleştirilir. Dikim esnasında mutlaka dikim tahtası kullanılmalıdır. Çukur açılırken yanmış ahır gübresi toprak ile karıştırılıp çukurun dibine doğru koyulmalıdır. Su birikme gibi problemler olacaksa hendekler oluşturulmalıdır. Dikimi gerçekleştirirken aşı noktasının 2-3 santim toprak üstünde kalmasına dikkat edilmelidir. Kökler arasında boşluk kalmaması için ayakla hafif bastırılarak toprak yerleştirilir.
 
Can Suyu Nasıl Verilir?
Dikim aşamasında 10 - 20 litre arasında suya ihtiyaç bulunur. Kiraz fidanı toprağının bir kısmını kapattıktan sonra 5 - 10 litre arasında can suyunu dökün. Toprağı tamamen kapattıktan sonra kalan can suyunuzu dökerek dikim işlemini tamamlayın.
 
Dikim İşlemi Sonrasında Ne Yapmalı?
Yukarıda bahsedildiği şekilde  kiraz fidanı dikim işlemi tamamlandıktan sonra, destek çubuğu çakarak fidanınıza bağlamayı ihmal etmeyin.Kiraz fidanlarınızı aşı noktasından itibaren budayın.
 
Dikim Mesafesi Ne Kadar Olmalı?
Fidanlarınızın dikim aralığını bahçe yapınıza bağlı olarak gerçekleştirmelisiniz. Zayıf topraklarda 4x5 metre, 5x5 metre aralık kullanılırken kuvvetli topraklarda 6x6 metre, 7x7 metre dikim aralığı kullanılır.
 
Kiraz Fidanı Ne Zaman Meyve Verir?
Kiraz fidanlarımınz 3 yaşından itibaren meyve verirler. Satın aldığınız meyve fidanlarımızın hepsi 3-4 yaş arasındadır. Fidan dikimi kurallarına uygun şekilde yapıldığı taktirde yeterli besini de almişsa dikiminizden bir yaz sonra tadımlık olarak meyvesini alabilirsiniz.
 
Evde Kiraz Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?
Soğuklama ve ışık isteğini karşılayabildiğiniz taktirde kiraz fidanlarınızı evinizde, balkonunuzda veya terasınızda saksı içerisinde yetiştirebilirsiniz. Bunun için eğer kışı soğuk geçen bir bölgedeyseniz 1 ay dışarıda bakımına devam etmeniz yeterli. Yaşadığınız bölge kışı ılıman bir iklime sahipse fidanınızı 2 ay dışarıda muhafaza etmeniz isteğini karşılayacaktır. Ardından iç mekana aldığınızda 5 ila 10 gün arasında çiçeklenmeye başladığını göreceksiniz.
 
Hangi İklimlerde Yetiştiriciliği Yapılır?
Ilıman iklim meyvesi olan kiraz yüksek ve düşük sıcaklıktan zarar gördüğünden yazları serin geçen yerleri severler.  Kiraz ağaçlarının iyi bir ürün verebilmesi için üşümesi gerekmektedir. Soğuklama ihtiyacını 1100 ile 1800 saat  arasında karşılayan kirazlar, soğuklama isteklerini karşılayamadıkları taktirde çiçeklenmelerinde gecikme ve döllenmede sorunlar yaşarlar. Kış soğuklarının –20 ºC’nin altına düştüğü yerlerde kiraz yetiştiriciliği tercih edilmez.
 
Sonuç Olarak
Günümüzde kişisel bakım ve kozmetik sayfalarında da, sağlığa faydaları hakkında bu ağaç son dönemlerde popüler kategoriler içerisinde yer almaktadır. İçeriğinde barındırdığı yüksek vitamin içeriği insanların bu meyve hakkında detaylı bilgiler aradığı popüler sayfalar haline gelmiştir.
Sert iklimden kolay etkilenmeyen ve belli noktaya kadar sert iklimi tolere eden bir ağaçtır. Sipariş verilmesi durumunda tüplü fidanların gönderimi aynı gün yapılmaktadır. Bahçe ve arazileriniz için muhteşem tercihtir.
 
Meyve Fidanlarında Hangi Kategoriler Popüler
Genellikle yetiştiricilik yapılacak iklime göre popüler fidan ürünü değişkenlik gösteriyor. Kurumsal olarak hizmet veren adresimizde her iklim için popüler kategoriler ve popüler fidanlara ulaşabilirsiniz. Yukarıda yer alan arama bölümünü kullanarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
 
Satış İşlemi ve Sonrası
Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kargo firmaları pandemi dönemi içerisinde aynı gün kargo yapılsa bile nadiren de olsa gecikmeler yaşanabilmektedir. Aşılı fidanlarımız yüksek bir hızla özel olarak hazırlanır. Hızlı kargo ile aynı gün size ulaştırılır.
Dilerseniz dikim ve diğer ürünler hakkında bilgi sahibi olmak için popüler fidanlarımıza göz atabilirsiniz. Aynı gün kargo kategoriler içerisinde yer almaz. Sizler sepete eklediğiniz her ürün hızlı bir şekilde satış işlemi sonrası gönderilir.

Müşteri soruları ve cevapları

15-09-2013

Bu fidanın boyutları nedir?

15-09-2013

Merhaba Melih Bey Ürünümüz 200-250 cm boyundadır ve gövde kalınlığı 8 cm civarındadır. Saygılarımızla

12-01-2014

İyi günler,ben ürünün kök durmunu soracaktım açık köklümü yoksa rootball mı?

05-08-2014

merhabalar, bu ürünün boyunun 200-250 cm boyunda olduğunu söylediniz ama bunu ben bitlise nasıl istetecem? kargo ile mi gelcek? gelsede zarar görecekmi?

Müşteri değerlendirmeleri

5 Üzerinden | 4,50 Ortalama
5 Yıldız
50,00 %
4 Yıldız
50,00 %
3 Yıldız
0,00 %
2 Yıldız
0,00 %
1 Yıldız
0,00 %

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon